|
![]() |
#1 |
Μανόμετρο CO2
![]() Αξιολόγηση:
![]() Καλησπέρα στην παρέα,
Διαβάζω περί CO2 τον τελευταίο καιρό, και παρότι σκεφτόμουν να πάω σε diy λύση(σοδα+κιτρικο), αποφάσισα να μελετήσω και την λύση της μπουκάλας. Βρήκα μπουκάλα 2κιλη καινούργια 50 ευρώ με στρόφυγγα. Διαβάζοντας και πιο παλία θέματα μου δημιουργήθηκαν κάποιες απορίες. i) Αυτό είναι επαρκές; Δεν έχω θέμα να ανοιγοκλείνω χειροκίνητα την παροχή co2 οπότε δεν νομίζω ότι η ηλεκτροβάνα είναι απαραίτητη. ii) Η ένδειξη για την πίεση εντός μπουκάλας είναι απαραίτητη; Κάπου διάβασα ότι είτε η μπουκάλα είναι φούλ είτε είναι σχεδόν άδεια η πίεση θα είναι ίδια, και για τον λόγο αυτό καλύτερη εικόνα για το πόσο γεμάτη είναι μπορείς να πάρεις άμα την ζυγίσεις. Αν ισχύει αυτό τότε σε τι χρησιμεύει η ένδειξη της πίεσης; ![]()
|
|
||||
|
||||
![]()
Εχεις σχηματίσει λαθος εντύπωση,αυτο που περηγραφεις ειναι διακλαδωτηρας για τα σωλινακια και επησης δεν γινεται να ανοιγοκλεινεις την μπουκαλα συνεχεια,υπαρχει μεγαλη πιεση.
Χρειαζεσαι δηπλα μαnομετρα με ηλεκτροβανα και buble counter απο ebay κανενα 40ευρω και επησης διαχυτηρας για να ειναι ετοιμο το σετ. |
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ για την απάντηση
Έστω ότι παίρνω και ηλεκτρομαγνητική για να ανοιγοκλείνει η παροχή, το ερωτημα για την ένδειξη πιεσης παραμένει. Επίσης αναφέρεις διπλό μανομετρο αλλά εχω δει να προτείνεται και μόνο αντί διπλο, οποτε θα εκτιμούσα αν με βοηθούσες να καταλάβω τις διαφορές μεταξύ τους. Γνωρίζω ότι τα διπλα εχουν επιπλέον ένδειξη για την πιεση εξόδου και συνήθως εχουν και ηλεκτρομαγνητικη. Αλλα αν αυτη ειναι η διάφορα τοτε γιατι να μην πάρω ενα τέτοιο και μια ηλεκτρομαγνητική με 10 ευρω μειώνοντας το κοστος των 40 που αναφέρθηκε; ------------------------- Για τον διαχυτηρα γνωρίζω απλα τον θεωρησα παρεμφερές και δεν τον ανέφερα ![]()
Βαγγέλης Look deep into nature, and then you will understand everything better. -Albert Einstein Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη vag123 : 26-03-19 στις 16:35 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Γιατί είναι πολύ πιο ασφαλές να έχεις 2 μανόμετρα διοτι έτσι μειώνεται η πίεση που Πάει στο ενυδρείο, δεν πάει δηλαδή όλη η πίεση της μπουκάλας, αλλά Όσο ρυθμίζουμε εμείς από το δεύτερο μανόμετρο.
Μην κοιτάς το κόστος, ότι πληρώνεις παίρνεις, με τα 10¤ θα το πληρηρωσεις 2 και 3 φορές οταν θα χαλάει και θα χάνει. |
|
||||
|
||||
![]()
Ακριβός αυτό, ίδιο έχω και εγώ.
Για αγορές μκιρες δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα, δ νωμιζω να έχεις θέμα το τελωνείο. Ένα καλό σωλινακι, μια ανεπιστρωφη βαλβίδα και έναν διαχυτηρα και είσαι εντάξει. |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν υπαρχει λογος να εχουμε συνεχομενο co2 και φυσικα δεν ειναι αυτο η λυση για την αλγη.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Είναι θεμιτό και όχι απαραίτητο Δεν ανέφερα πουθενά πως είναι η λύση για την άλγη Η εμφάνιση αλγης ,μπορεί να προέλθει από διάφορες δυσλειτουργίες! Το σίγουρο είναι,πως η μεγαλη πτώση του ph κατά την διάρκεια της λειτουργίας των φώτων.,δεν βοηθάει πουθενά,αντιθέτως μπορεί να βλάψει και μόνο αυτό Στάλθηκε από το Redmi Note 5A μου χρησιμοποιώντας Tapatalk ------------------------- Παράθεση:
Ο λόγος που δεν το εχω συνεχόμενο (ακόμα),είναι γιατι με ευχαριστεί. Κοινός,γουστάρω να ασχολούμαι καθημερινά Ειναι όμως κάτι που θα αλλάξει. Είναι θέμα χρόνου (π.χ μερικές μέρες άδεια) Έχοντας λοιπόν επίγνωση πως πρακτικά,μπορεί να μην έχω την δυνατότητα της χειροκίνητης επιλογής,κάποια στιγμη.....διάβασα όλο το νετ για τα - και + των δύο επιλογών. Όλα δείχνουν,πως το μόνο μειον του συνεχόμενου,ειναι η "σπατάλη"co2 Μερικά συν,ανέφερα ήδη. Στάλθηκε από το Redmi Note 5A μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Parik : 27-03-19 στις 20:38 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ουτε και στη φυση ομως ειναι απολυτα σταθερο το ph,διορθωστε με αν κανω λαθος. Στάλθηκε από το SM-J730F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Εαν ίσχυε πως το νερό από όσμωση δεν πέφτει πολύ,και πόσο να πέσει...δεν θα είχαμε ph crash ποτέ Και οι δύο μέθοδοι αποδίδουν πολύ καλά,υπό τις κατάλληλες συνθήκες τουλάχιστον Επίσης ,κάθε ενυδρείο είναι διαφορετικό. Π.χ αρκετοί θέλουν με το ανάψουν τα φώτα, το drop checker να έχει πάρει ήδη ελαφρώς κίτρινη απόχρωση. Αυτό άλλος το πετυχαίνει,με άνοιγμα του co2 ,τρεις ώρες πριν τα φώτα,άλλος 2 κτλ Πολλοί παλι,με συνεχόμενο co2 Δλδ,με παρατήρηση,φτάνεις πάντα σε αυτό που αποδίδει τα μέγιστα στο δικό σου ενυδρειο-α Επιλογή μου ειναι,τώρα να ανοίγω χειροκίνητα,και όταν αδυνατω να κάνω αυτό...να πάω σε συνεχόμενο Ηλεκτρομαγνητική, τουλάχιστον "φθηνή" από ebay,δεν θα εμπιστευτώ Στάλθηκε από το Redmi Note 5A μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Για τις φτηνιαρικες ηλεκτροβανες ενα δικιο το χεις! Στάλθηκε από το SM-J730F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μανόμετρο και ηλεκτροβάνα για co2 | manos_crt | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 3 | 11-01-17 00:13 |
SOS Μανόμετρο | stanlee | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 0 | 19-11-14 18:04 |
Μανόμετρο-Regulator | dizio | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 4 | 25-09-11 22:31 |
Co2 Μανόμετρο | TaitO | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 4 | 23-12-06 23:24 |