|
|
||||
|
||||
![]()
Βρήκα μια προσφορά σε ένα ενυδρείο (κινέζικο) το οποίο είναι 70 λίτρα νερό(για την ακρίβεια το αγόρασα 40 ευρώ χωρίς βάση). Έχει μια απλή λάμπα της Osram 15w και ένα απλό φίλτρο το οποίο προς το παρόν δεν με απασχολεί και θα έλεγα ότι δεν μου κάνει κιόλας, διότι έχει 6 βιόσφαιρες - ¶νθρακα - Υαλοβάμβακα και αρκετή ροή.
Το γέμισα μέχρι το σημείο που λέει ότι πρέπει και παίρνει επτάμιση κουβάδες νερό (10λιτρος ακριβώς) και το έχω αφήσει στο μπαλκόνι διότι δεν έχω και την εμπιστοσύνη στα κινέζικα, έβαλα και το φίλτρο να δουλεύει για να υπάρχει ανατάραξη καθώς και την αεραντλία (είναι ενσωματωμένη και μπορείς αν θέλεις να την αποσυνδέεις). Την Κυριακή λέω αφού θα έχουν περάσει περίπου 5 μέρες που είναι γεμάτο και θα έχει υποστεί αρκετά με τις εναλλαγές θερμοκρασίας (και αν φυσικά δεν έχει χάσει νερό) να το αδειάσω και να το προετοιμάσω για γεννήστρα μονομάχων και όχι μόνο. 1. Με νερό περίπου στους 13 πόντους που το μέτρησα την ώρα που το γέμιζα είναι περίπου 25 λίτρα, νομίζω ότι έχει σημασία αυτό διότι τις πρώτες μέρες που θα γεννηθούν τα μωρά θα πρέπει να μπορεί να αντέξει το βιολογικό φορτίο χωρίς υπερβολική αύξηση αμμωνίας και Νο3, πιστεύετε ότι είναι αρκετό το νερό? 2. Να βάλω από την αρχή ένα φίλτρο αέρα ρυθμίζοντας την ροή χαμηλά? Θεωρώ ότι θα επηρεάσει ελάχιστα ως καθόλου τα μωρά διότι υπάρχει χώρος και μια δοκιμή που έκανα πέρα από μια μικρή κυκλοφορία νερού δημιουργεί ελάχιστη ανατάραξη έως καθόλου αν και μπορείς να αυξήσεις την κυκλοφορία ανάλογα με την δύναμη του αέρα. Αύριο θα προσπαθήσω να ανεβάσω φωτό του συγκεκριμένου φίλτρου για να πείτε την άποψη σας και για τα υλικά που μπορώ να βάλω δεδομένου ότι είναι ένα φίλτρο που δουλεύει μεν με αεραντλία έχει όμως ένα μικρό κάδο και είναι διάφανο και έτσι μπορείς να βάλεις υλικά. 3. Υπόστρωμα δεν θα βάλω και από φυτά έχω Elodea Dersa την οποία μπορώ να βάλω και θεωρώ ότι είναι καλό φυτό διότι τρέφετε με Νο3 πράγμα που θα βοηθήσει στην διατήρηση του νερού σε καλό επίπεδο. Δυστυχώς δεν έχω Java Moss αν και περιμένουμε μια εισαγωγή με το φίλο μου που έχει Pet Shop κοντά στο σπίτι μου στην Πάρνηθα αν και σε προηγούμενη εμπειρία μου δυστυχώς δεν κατάφερα να την διατηρήσω και ούτε να την κάνω να μεγαλώσει τώρα τι έκανα λάθος δυστυχώς δεν το έψαξα ακόμη. Περιμένω υποδείξεις και προτάσεις από τους ποιο έμπειρους! Κάθε υπόδειξη ευπρόσδεκτη. (έχω γεμίσει ενυδρεία δεν μπορώ άλλο αλλά το σαράκι είναι εκεί. Μετά τους μονομάχους θα βάλω και το γκάπι να γεννήσει και μετά βλέπουμε…. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=PascM]
1. Με νερό περίπου στους 13 πόντους που το μέτρησα την ώρα που το γέμιζα είναι περίπου 25 λίτρα, νομίζω ότι έχει σημασία αυτό διότι τις πρώτες μέρες που θα γεννηθούν τα μωρά θα πρέπει να μπορεί να αντέξει το βιολογικό φορτίο χωρίς υπερβολική αύξηση αμμωνίας και Νο3, πιστεύετε ότι είναι αρκετό το νερό? ναι,το νερο πρεπει να ειναι 13-15 ποντους για να μη "χανονται"οι γονεις κατα τη διαδικασια του ζευγαρωματος και για να μπορουν τα μωρα να βρισκουν την τροφη σε συγκεκριμενο ογκο νερου. 2. Να βάλω από την αρχή ένα φίλτρο αέρα ρυθμίζοντας την ροή χαμηλά? εγω προτιμω να μη βαζω καθολου φιλτρο.αν θες μπορεις να βαλεις ενα με σφουγγαρι απλο ,μετα τις πρωτες 2 εβδομαδες.η ροη μπορει να ενοχλησει τα ψαρια,να διαλυσει τη φωλια,να ρουφηξει τα μωρα η να τα εξοντωσει οδηγωντας τα στο να κολυμπανε με ακομα μεγαλυτερη προσπαθεια. 3. Υπόστρωμα δεν θα βάλω και από φυτά έχω Elodea Dersa την οποία μπορώ να βάλω και θεωρώ ότι είναι καλό φυτό διότι τρέφετε με Νο3 πράγμα που θα βοηθήσει στην διατήρηση του νερού σε καλό επίπεδο. Δυστυχώς δεν έχω Java Moss αν και περιμένουμε μια εισαγωγή με το φίλο μου που έχει Pet Shop κοντά στο σπίτι μου στην Πάρνηθα αν και σε προηγούμενη εμπειρία μου δυστυχώς δεν κατάφερα να την διατηρήσω και ούτε να την κάνω να μεγαλώσει τώρα τι έκανα λάθος δυστυχώς δεν το έψαξα ακόμη. γενικα μπορεις να βαλεις riccia και οποιοδηποτε αλλο φυτο θες(π.χ. κλαδεματα που τα αφηνεις να επιπλεουν) μπορεις επισης να βαλεις μια πηλινη γλαστρα(οχι γυαλιστερη!!!)ωστε να χρησιμευσει σαν κρυψωνα για τη θηλυκια. ποτηρακι αναποδα εχεις βαλει?
|
||||
|
||||
![]()
Καλημέρα!
Λοιπόν για την ποσότητα του νερού τι γνώμη έχεις? Πιστεύεις ότι θα αντέξει το φορτίο και μιλάω για το διάστημα μέχρι τα μικρά να κολυμπούν ελεύθερα οπότε θα μπορώ να προσθέσω νερό? (Μπορεί να είμαι και υπερβολικός διότι έπαθα στην πρώτη και δεν θέλω να ξαναπάθω) Φίλτρο θα δούμε από ότι βλέπω οι απόψεις είναι διχασμένες. Ποτηράκι όχι δεν έχω βάλει για να είμαι ειλικρινής δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ, και στην πρώτη προσπάθεια και στην δεύτερη απλά έχω βάλει μερικούς βολβούς Nymphaea lotus (zenkeri) και τα φύλλα που επιπλέουν βοηθούν τον αρσενικό να φτιάξει τη φωλιά και φυσικά τη φωλιά να διατηρηθεί για ικανό διάστημα. Ταυτόχρονα με αυτά τα φυτά έχουμε και τη δημιουργία infusoria. Θα προσθέσω λοιπόν και κλαδέματα Elodea Dersa και Cabomba caroliniana και νομίζω πως σαν περιβάλλον θα είναι ότι πρέπει! Η προετοιμασία του ζευγαριού δεν έχει αρχίσει θα την ξεκινήσω την Κυριακή! Επίσης ωραίο και με τη γλάστα την πήλινη η οποία μου αρέσει κιόλας!
Μην αδικείς την ζωή είναι από μόνη της άδικη! Όλα για το χόμπι! ![]() ...τώρα το έχω ρίξει στην κατασκευή site και την φιλοξενία Go ZEN Host ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη PascM : 05-01-06 στις 09:19 |
|
||||
|
||||
![]()
νομιζω οτι θα'σαι μια χαρα με το νερο.ποσον καιρο θα το αφησεις γεματο με τα φυτα πριν τη γεννα?
|
||||
|
||||
![]()
Παντως το φιλτρο σπογγου ουτε ροη προκαλει ουτε μωρα ρουφαει/εξοντωνει..
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
δημιουργει ομως αγαπητε σωτηρη αναταραξη της επιφανειας.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αποφάσισα εφόσον είδα ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με το ενυδρείο και δεν χάνει όσο και αν το ταλαιπώρησα να κατεβάσω σήμερα το νερό και να βάλω το προετοιμασμένο ζευγάρι μέσα ( τον αρσενικό ελεύθερο και τη θηλυκιά σε γεννήστρα) Αν όλα πάνε καλά πιστεύω αύριο να τους βάλω μαζί..... Επίσης τελικά έβαλα το φίλτρο που σου έδειξα στο άλλο πόστ και σ'αυτό το καινούργιο ενυδρείο (πήρα 2 φίλτρα) και μάλιστα ρύθμισα την ροή της αεραντλίας πολύ χαμηλά και έτσι έχω ελάχιστη ανατάραξη.
|
||||
|
||||
![]()
το αφησες με καμια βδομαδα με φως ανοιχτο για να φτιαξει ινφουσορια?
επισης θα προτεινα να βαλεις πρωτα τη θηλυκια για 2 μερες μονη της.η τταυτοχρονη αλλαγη περιβαλλοντος και παρουσια του αρσενικου θα τη στρεσαρει διπλα.αν παλι βαλεις συγρχονως και τον αρσενικο και αυριο τα απελευθερωσεις,δε θα'χει προλαβει να εγκλιματιστει σωστα(κατι το οποιο θα προσπαθησει να κανει σημερα)με αποτελεσμα αυριο που θα τα ελευθερωσεις να μην εχει μειωθει η επιθετικοτητα του. ξερω οτι πολλες φορες ειμαστε ανυπομονοι,αλλα πιστευω οτι αξιζει τον κοπο να προσπαθουμε να γινουμε λιγο πιο υπομονετικοι(στο λεω αυτο εγω,που ειμαι ο πιο ανυπομονος ανθρωπος....) αυτη ειναι μονο η γνωμη μου βεβαια,απλα εχω δει στην πραξη οτι ελειτουργει πολυ καλα και για τα δυο ψαρια.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
είχα και μπόλικη java-moss βέβαια για να κρύβεται αλλα το ότι κοιταζόντουσαν έκανε την διαδικασία ποιο γρήγορη και μείωσε τον χρόνο κυνηγητού. αν βάλεις ένα φίλτρο σπόγγου και στην μεριά που βγαίνουν οι μπουρμπουλήθρες βάλεις ένα κομμάτι φελιζόλ δεν θα υπάχει ανατάραξη του νερού στο υπόλοιπο ενυδρείο. αυτό υπήρχε σαν ιδέα σε κάποιο απο τα περιοδικά του συλλόγου και βοηθάει πολύ.! ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ξυφοφοράκια!!! παρακαλώ πληροφορίες! | ASSOS | Ζωοτόκα | 12 | 26-11-05 02:33 |
Κατάλληλη γεννήστρα? | Filippos | Ζωοτόκα | 6 | 05-05-04 01:10 |