|
|
||||
|
||||
![]()
ειχα παρακολουθησει ενα ντοκυμαντερ,οπου οι εκτροφεις κατα την προετοιμασια για την αποστολη των ψαριων,εβαζαν καποιο ηρεμηστικο εκτος των αλλων για το ταξιδι!μηπως υπαρχει καποιο αναλογο προιον και για τα δικα μας ψαρια?περιοδος προσαρμογης,αν θελουμε να τα μεταφερουμε κτλ
|
||||
|
||||
![]()
Φίλε Δημήτρη δεν θα συνιστούσα χρήση ηρεμιστικών για μεταφορά ψαριών όταν μιλάμε για εντός Ελλάδας. Οι εκτροφείς ή οι εξαγωγείς από τις χώρες προέλευσης των ψαριών στέλνουν ψάρια σε πολύ μεγάλες αποστάσεις και μεγάλης διάρκειας ταξίδι.
Με σωστή προετοιμασία και πακετάρισμα, τα ψάρια φτάνουν ασφαλή σε μια διαδρομή περ. 48 ωρών max. Η χρήση ηρεμιστικών ίσως είναι απαραίτητη σε ειδικές περιπτώσεις πχ πολύ μεγάλα ψάρια. Δεν θεωρώ σκόπιμο να γράψω μια χημική ουσία και να αρχίσουν κάποιοι να κάνουν αλόγιστη χρήση. *δεν θυμάμαι αν έχουμε κάποιο άρθρο για την σωστή διαδικασία αποστολής ψαριών ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν χρειάζεται τίποτα , υπάρχουν και breathable bags για μεταφορά
![]() ![]() https://www.youtube.com/watch?v=h1FXS_U6TWg
|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
αν ειναι ετσι,ουτε εγω θελω να ξερω.εγω το ρωτησα για καλυτερα για τα ψαρακια!ακομα και απο σπιτι σε σπιτι περνανε καποιο στρεσ!δεν ειχα σκεφτει αυτη την επικινδυνοτητα!ευχαριστω νατο σβησουμε το θεμα μην βαλουμε ιδεες!
|
|||
|
|||
![]()
Πάντως παιδιά όποτε επερνα ψάρια τους έβλεπα να τους βάζουν κατι σταγόνες, που έλεγαν ότι είναι ηρεμιστικό για απόσταση 20 λεπτών.
|
|
||||
|
||||
![]()
Έλεος ! Εμένα δεν μου έχει τύχει .
Μήπως ήταν κανενα stress coat ?
|
||||
|
||||
![]()
και στα ιχθυοτροφεια ριχνουν.αλλα ο δασκαλος εχει δικιο.αν πει θα αρχισουν ολοι να ριχνουν!
|
||||
|
||||
![]()
Δημητρη για τις ιχθυοκαλλιεργειες λές?
|
||||
|
||||
![]()
Έχω στείλει ψάρια πολλές φορές και σε αποστάσεις αρκετά μεγάλες (πχ Θεσ/νίκη-Κρήτη, Έβρο-Κρήτη) και με μακακίες στα κτελ με άσκοπες καθυστερήσεις,
χωρίς καμιά σχεδόν απώλεια και χωρίς κανένα φάρμακο ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Και με κουριερ εχω στειλει και λαβει, δλδ 24+ ωρες στην σακούλα. Αν γινει σωστο πακεταρισμα, μεγαλη σακουλα, μπολικος αερας, δεν χρειάζεται τίποτε αλλο |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ερώτηση οσο αφορα την μεταφορα. Υπαρχει καποια συγκεκριμενη κάλλιστη επιλογη? Απο οσο μπορω να φανταστω εκεινες οι σακουλες που μας δινουν τα ψαρια στο pet city ειναι καλες?
|
||||
|
||||
![]()
απαντησε η αρτεμισια, και ο τσαλα.εγω το ρωτησα αυτο γιατι οι κιχλιδες ειναι λιγο νευρικες,ειδα και στο ντοκυμαντερ και ειπα να ρωτησω το δασκαλο!
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Το υλικό (το οποίο ΔΕΝ θα ονοματίσω) μπαίνει, για να μένει το ψάρι ήρεμο... αφού κοιμάται.
Νομίζω πως όλοι γνωρίζουμε ότι με το άγχος που του προκαλεί η μεταφορά (λόγω περιορισμένου χώρου) ανεβαίνουν οι ρυθμοί της αναπνοής, με ότι αυτό συνεπάγεται στο ελάχιστον νερό, της σακούλας μεταφοράς.- |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|