|
|
||||
|
||||
Φουσκάλες στο σώμα
δεν έχω δει κάτι παρόμοιο ποτέ κι όσο κι αν έψαξα δεν έχω βρει κάτι.
Λοιπόν.. Έχω ένα ψάρι με συμπτώματα dropsy ... Είχε και στο παρελθόν πάλι,τότε το ξεπέρασε με flagyl και epsom. Στην τωρινή κατάσταση, ήταν πρησμένος φουλ , πεταγμένα μάτια λέπια κλπ... Τα κλασικά... 10 μέρες με flagyl + αρακά και epsom salts ,δεν έφεραν αποτέλεσμα. Οπότε ξεκίνησα με kanaplex + epsom. Και τάισμα με τροφή σε kanaplex. Κάθε μέρα 100% αλλαγή νερού και φρέσκια δόση kanaplex. Πλέον έχουν περάσει 10 μέρες και σταμάτησα το kanaplex και τις εξ ολοκλήρου αλλαγές.. Έχει επανέλθει κατά 80% , τρώει λίγο καλύτερα και ρίχνει καμία βόλτα που και που (πριν δεν κουνιόταν). Το θέμα είναι πως έχει εμφανίσει στο σώμα του δύο φουσκάλες ,μια δεξιά και μια αριστερά... Είναι διαφανής ,μεγαλουτσικες και δεν μπορώ να καταλάβω τι μπορεί να είναι... Του έχω βάλει αλάτι , αλλά δεν υποχωρούν.. Το έχει ξαναδεί κάνεις αυτό; |
|
||||
|
||||
Καλησπέρα
Βρήκα το συγκεκριμένο άρθρο https://www.kokosgoldfish.invisionzo...lscale-dropsy/ Το ψαράκι στο άρθρο παρουσιάζει παρόμοιες φουσκάλες οπότε ίσως βγάλεις κάποιο συμπέρασμα.
|
||||
|
||||
Όντως,οι φουσκάλες είναι ίδιες, αλλά δεν λέει τί είναι και από τί προκλήθηκαν..
|
||||
|
||||
Αναφέρεται σε ενα από τα ποστ ότι είναι ένα σύμπτωμα που καμια φορα εμφανίζεται παράλληλα με το dropsy αν δεν κάνω λάθος.
------------------------- "Bulging eyes, together with a bubble coming out from under scales, sound a lot like dropsy to me. Bubbles do not show up all the time with dropsy, but it is very common that they go together."
Βαγγέλης Look deep into nature, and then you will understand everything better. -Albert Einstein Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη vag123 : 24-10-19 στις 20:14 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
Ναι, κι οτι αν είναι να το σκάσει να το κάνει εκτός ενυδρείου, και τελικά η μία φούσκα σ'εκείνο το ψάρι έσκασε μόνη της..
|
||||
|
||||
Εν τέλει εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι δεν είναι κάποιο σύμπτωμα διαφορετικής ασθένειας παρά μόνο ότι συνοδεύει το dropsy. Δυστυχώς περισσότερες πληροφορίες δεν κατάφερα να βρώ.
|
||||
|
||||
Με λεμφοκυστες μοιαζουν ...
Δεν υπαρχει καποια θεραπεια απο οσο εχω ψαξει απλα πρεπει να το απομονωσεις καθως οταν σκασουν απελευθερώνεται ο ιος στο νερο και προσβάλλει και τα αλλα ψαρια ... Δες το συνημμένο ..
|
||||
|
||||
Ευχαριστώ Γιώργο , ναι είναι καραντίνα ούτως ή άλλως.
Αλλά σύμφωνα με τις φωτογραφίες δεν μοιάζει ακριβώς... Η κύστη του,είναι φούσκα διάφανη κενή , σαν ένα μικρό διάφανο μπαλόνι.. δεν είναι λευκή ή ανομοιόμορφη όπως οι λεμφοκυστες Είναι σαν την εικόνα που έχει στο λινκ που έβαλε ο vag |
|
||||
|
||||
Πώς είναι το ψαράκι;;
|
||||
|
||||
σταθερη ειναι η κατασταση του.. ταιζω τροφη με kanaplex , οι φουσκες ακομα υπαρχουν....
|
|
||||
|
||||
Σήμερα έσκασε η μια φούσκα... Για να δούμε πως θα πάει..
|
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
¶σπρες φουσκάλες | Vasiliss | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 3 | 17-02-16 20:47 |
άσπρες φουσκάλες στο ξύλο. τι είναι? | bouldoza | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 01-06-10 18:53 |
Φουσκάλες από το υπόστρωμα Επείγον!!!!!! | panospkk | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 02-03-10 10:30 |
Περίεργες φουσκάλες σε ενυδρείο με μονομάχο. | nkarytia | Bettas | 7 | 06-09-09 11:14 |
Φουσκάλες | KOKOBAS | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 20 | 04-02-08 04:23 |