|
Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων Υποβρύχιοι κήποι - aquascaping |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
Egeria densa το πρώτο μου φυτό. Ερωτήσεις
Μετά από 1 χρόνο κάτοχος ενυδρείου 200lt αποφάσισα να κάνω τα πρώτα μου δειλά βήματα στην κηπουρική. Εξαιτίας, κυρίως, των silver shark οι πρώτες μου απόπειρες κατέληξαν snack για τα τελευταία. Διαβάζοντας το forum αποφάσισα να βάλω μια ανούμπια και μια Egeria densa. Η τελευταία όταν την φύτεψα πριν από 20 μέρες ήταν λιγότερο από 20cm. Σήμερα αισίως έφτασε στην επιφάνεια (50cm). Εκείνο που πρωτίστως με ενδιαφέρει, είναι ότι η ταχύτατη ανάπτυξη δεν θα βλάψει τη χημεία του νερού μου. Μετά θέλω να ρωτήσω για τα κλαδέματα που μάλλον πρέπει να κάνω. Κόβω όλα τα κοτσάνια και μειώνω το ύψος του φυτού στα 25cm; Θα με ενδιέφερε να φυλλαράκια του φυτού να μένουν πυκνά για να έχει καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα.
Τα κλαδέματα μπορώ να τα φυτέψω ξανά στο δικό μου ή άλλο ενυδρείο; Και τέλος αν βάλω και άλλα φυτά γρήγορης ή μεσαίας ανάπτυξης, μήπως λειτουργήσουν ανταγωνιστικά μεταξύ τους ποιο θα απορροφήσει τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά; |
|
||||
|
||||
....ευκολο φυτο...ευκολα πραγματα.την κοβεις εκει που θελεις,την ξαναφυτεβεις..και βουαλαα!!!
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Για την 'χημεία" του νερού από τα φυτά μην ανησυχείς...καλό θα της κάνει. Τώρα το πως κλαδεύεις, δεν έχω βρει πληροφορίες..., μάλλον θα βρεις μόνος σου τον τρόπο ανάλογα βέβαια το είδος των φυτών. Παρατήρησε πως μεγαλώνει, προς το παρόν και ίσως βρεις τον τρόπο.. Ναι, τα περισσότερα κλαδέυματα μπορείς να τα φυτέψεις. Για να μην μπλέξεις διάλεξε για αρχή εύκολα φυτά, γρήγορης ανάπτυξης. Στο μεταξύ, ξεκίνα να διαβάζεις για το φως σε ενυδρεία , το co2 και μετά τα λιπάσματα, θα σου πάρει καιρό και καλό είναι να ξέρεις με τι έχεις να κάνεις. Οι περισσότεροι έτσι ξεκινούμε και δεν καταλήγουμε ποτέ
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Οσο κοιτάμε προς την κορυφή της τα φύλλα αρχίζουν να πυκνώνουν. Στην αρχή άφηνε την Egeria να μεγαλώνει αρκετά. Κατόπιν κλάδευε το 50% του φυτού και ξαναφύτευε το. Να αφαιρείς τοιχόν παλαιότερα κοτσάνια που έχουν χάσει τα φύλλα τους. Με αυτόν τον τρόπο θα φυτεύεις νέα πυκνά σε φύλλωμα κοτσάνια με παρακλάδια που όταν πολλαπλασιαστούν οπτικά θα σου δώσουν το αποτέλεσμα που επιθυμείς.
|
|||
|
|||
Αν ο φωτισμος δεν ειναι επαρκης στα κατωτερα σημεια του φυτου (Egeria densa) πολυ πιθανον να δεις τα νεα βλασταρια να αναπτυσονται με πιο λεπτα και αραια φυλλα.
|
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Algae, algae prevention, algae eaters, | Tolis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 0 | 15-12-02 05:36 |
CO2 και εσωτερικό φίλτρο | Tolis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 0 | 15-12-02 04:55 |
Φυσικά φυτά σε μικρό ενυδρείο | Tolis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 0 | 15-12-02 04:44 |
ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΕΝΑ "ΑΣΦΑΛΕΣ" ΕΝΥΔΡΕΙΟ ? | newfish | Γλυκό νερό - Γενικά | 1 | 13-12-02 23:26 |