|
|
||||
|
||||
Αρχιζοντας Το Ονειρο
Εφτασε ο καιρος μετα απο αρκετα χρονια
ενασχολησεις με ενυδρεια γλυκου νερου να φτιαξω το πρωτο μου θαλασσινο Αρχικα να ηθελα να μου πειτε που μπορω να διαβασω (να αρχισω απο το οδηγο της sera ?) επεισης θα ηθελα να μου πειτε πιο θα μου προτειναται απο τα παρακατω ενυδρεια http://www.igna.gr/index.php/compone...etail?Itemid=0 http://www.petsupermarket.gr/4130/%C...0%9A-58lt.html αν και εχω διαβασει οτι οσο πιο μεγαλo τοσο πιο ευκολα μπορω να κρατησω σταθερες τις συνθηκες ΑΚΟΥΩ |
|
||||
|
||||
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=24372
Γιατι δεν το φτιαχνεις μονος σου?και να ειναι και πιο μεγαλο?και πιο φθινο http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=74266 Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη κ.ω.σ.τ.α.ς. : 18-10-13 στις 00:42 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
Να φτιάξεις ένα ενυδρείο μόνος σου.δεν βγαίνει απαραίτητα ποιο.φθηνώ!!!
|
|
||||
|
||||
Δεν το εχω σκεφτει καθολου αυτο
ειναι καλη ιδια αλλα γιατι να φτιαξω κατι που μπορει να μου βγει οσο να αγορασω ενα ετοιμο?(με διαφορα 10-20 ευρω) επισης δεν γινεται να βαλω πιο μεγαλο (και αυτο με το ζορι θα το βαλω) γιατι μετα εχει παντοφλα |
|
||||
|
||||
τα λίτρα και στα 2 λινκ ειναι πολύ λίγα..και θα σε παιδέψουν...
Απο μένα καλή αρχη οπου καταλήξεις..και τα υπόλοιπα θα στα πουν οι θαλασσινοι ! |
|
||||
|
||||
Θα κανει 150εβρ ενυδρειο 30χ30 η 50χ50?? Και τι θα βαλει μεσα?
|
|
||||
|
||||
Ψαχνοντας ακομα για ενυδρεια
βρηκα και αυτο που ειναι σαν το boyu http://www.petsupermarket.gr/4226/%C...%AF%CE%BF.html τι λετε? απο ζωντανα δεν θελω να βαλω παρα πολλα ισα ισα 1 ζευγαρακια Amphiprion Ocellaris 1 γαριδουλα , σαλλιγκαρακια και αν μπορεσω 1 μικρο goby (οποιο μπορεσω) και κανενα ευκολα κοραλι |
|
||||
|
||||
Τα λιτρα σου ειναι γενικος πολυ λιγα...θα εχεις προβλημα να κρατας τις παραμετρους σου σταθερες. Καλο ειναι να κανεις ενα 60 Χ 40 Χ 45 καλυτερα. Συζήτησε το με την κυρία παντοφλα (χεχεχεχε) και εξηγησε τις οτι πρεπει να εχεις τουλαχιστον 80 λιτρα για κατι καλο.
Τα λεφτα για τα συγκεκριμενα ενυδρεια τα βρισκω πολλά, κολλάς ενα δικο σου με 40 ευρω σε αυτες τις διαστασεις και του βαζεις ενα ωραιοτατο κρεμαστο φωτιστικο απο επανω και εισαι κουκλος. Για διαβασμα ξεκινα απο εδω και εδω και για οτι αλλο θες, εδω ειμαστε!!
|
||||
|
||||
Kαποιες αποριες που μου εχουν δημιουργηθει:
1.ποια η λειτουργεια του skimmer και της οσμησης 2.αν και εχω διαβασει καποια πραγματα , εχετε να μου προτεινεται καπου που μπορω να διαβασω? |
|
||||
|
||||
Θεωρώ πως για 4ων μηνών ενυδρείο βιάζεσαι πολύ και το έχεις παραφορτώσει...
Μην κάνεις βιαστηκές κινήσεις (ξέρω ότι είναι δύσκολο) αλλά μπορεί να το τουμπάρεις...
|
||||
|
||||
Μην προσθέτεις άλλα ψάρια ακόμα.
Μείνε με τα υπάρχον για λίγο καιρό και βάζεις και άλλα μετά. Με γεια και τα κοράλια. Η φωτό είναι πολύ μικρή και εκτός απο την caulastrea λόγω μεγέθους, τα άλλα δεν φαίνονται καθόλου. |
|
||||
|
||||
Με απο πολυ καιρο
να πως το ενυδρειο συνεχιζει να λειτουργια περασε δυο δυσκολες φασεις το πασχα και το καλοκαιρι με αποτελεσμα να χασω αρκετα κοραλια πλεον παει απο το καλο στο καλητερο Εχουν γινει αλλαγες σε aquascape και τωρα σιγα σιγα γινονται αλλαγες στο εξοπλισμο μεσα στα χριστουγεννα θα μπει sump Θα σας ενημερωσω αναλυτηκα το βραδυ |
|
||||
|
||||
Πέρασε το βράδυ.....
Και άλλα βράδυα.....έλα μην μας αφήνεις χωρίς ενημέρωση.....
|
||||
|
||||
κανά νέο αγορίνα εδώ ;
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
||||
|
||||
έλα ανέβασε τίποτα!!!!
Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
||||
|
||||
παυλαρα ζέστανε μας λίγο αγόρι!
μαθαίνω πολύ καλά πράγματα γειτονακι μου! |
|
||||
|
||||
Μην μου αγχωνεσαι!!
Λίγο υπομονή τουλάχιστον να κρεμασω το φωτιστικό και να βάλω το νέο sump |
|
|||
|
|||
Νικόλα κάνε μια καταδρομικη να βγάλεις κάτι μιας που είναι στην γειτονιά σου .......
αλλιώς θα κατέβω εγώ να κκάνω την καταδρομικη !!! |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
κύριος με Κ κεφαλαίο ο παυλος! ήρθε και στην έκθεση,ήρθε και στον καφέ αλλά έφερε και φραγκ για το νανο της κλήρωσης! ΜΠΡΑΒΟ παυλαρα συγχαρητήρια φιλαρακι μου! αναμένουμε φωτο,ξέρεις εσύ! |
|
||||
|
||||
μπράβο παύλο πολυ ωραίο. και μερικές κοντινές όταν μπορέσεις
Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
||||
|
||||
Θέλω να γίνει σωστή και καλή δουλειά
Οπότε θα αργήσει λίγο Βέβαια τα εχω όλα εκτός από ντουι και ανακλαστήρες (αν και είχα πάρει , αλλά επειδή είναι της juwell δεν κάνουν για τις λάμπες της ΑΤΙ , δεν πιάνουν ολόκληρες της λάμπες) Ίσως αύριο τραβηξω 2-3 κοντινές |
|
|||
|
|||
Ανακλαστηρες δες εδώ :http://pilux-danpex.gr/gr/02energy.html
πολύ καλής ποιότητας αλλά και πιο λειτουργικοί για μένα ! Έχουν περίπου 3 ευρώ ο ένας και έχει σε διάφορα μεγέθη ! |
|
||||
|
||||
Ωραιααα
θα τους κοιταξω!! ------------------------- Παμε φωτο!! sps ------------------------- lps ------------------------- zoanthus Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη paul.asty : 22-10-16 στις 19:33 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
Έγραψες λεμεε!
θέλω να το τουμπανιασουμε στα SPs όποτε θέλεις μου λες! Εγώ θα σου στέλνω Sps και εσύ ζοανθους! |
|
||||
|
||||
Παύλο φοβερά αλλά πάντα πιστός στα ζωανθους!!!
|
||||
|
||||
Είπες κάτι ότι θα έφτιαχνες το σαμπ και θα ανέβασες κοντινές φωτό το main???
Sent from my iPad using Tapatalk
|
||||
|
||||
μπράβο παυλαρα!
πάμε γερά φιλαρακι! |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Κοντινες εβαλα μερικες τα κοραλια βρεε ------------------------- Ετοιμαζω και κατι καλο τωρα!! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη paul.asty : 24-10-16 στις 16:36 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
Για να ανοίξει κάποιος μια ομαδική παραγγελία για ζοανθους μπορεί να θέλει και άλλος ζοανθους που να μην διάβασε το μνμ!
Παύλο κανόνισε λίγο να το ανοίξεις εσύ που ξέρεις και το μαγαζί και έχεις ξανά πάρει ! |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ενα ονειρο!!! | redman88 | Bettas | 20 | 30-05-11 14:38 |
μανδαρινος-ενα ονειρο που μπορει να γινει πραγματικοτητα?? | Πάνος | Reefsafe | 13 | 18-12-10 19:41 |
το ονειρο μου...... | kwstas_original | Γλυκό νερό - Γενικά | 7 | 28-08-09 11:38 |