|
|
|||
|
|||
Τοποθέτηση αντλίας αέρα
Σύμφωνα με εγχειρίδιο που διάβασα, η αντλία αέρα πρέπει να τοποθετείται πάνω από τη στάθμη νερού. Επίσης πρέπει να μπαίνει πάντα μια αντεπίστροφη.
1. Αν είναι πάνω από τη στάθμη του νερού ποιος ο λόγος για αντεπίστροφη; Τι μπορεί να συμβεί; 2. Εφόσον υπάρχει αντεπίστροφη ποιο είναι το πρόβλημα να μπει και χαμηλότερα η αντλία; |
|
||||
|
||||
Εγώ όταν είχα αντεπίστροφη δεν είχα πρόβλημα όταν ήταν κάτω από τη στάθμη (φτάνει να λειτουργεί η αντεπίστροφη ).
*να ρωτήσω όμως και που/γιατί θέλεις να χρησιμοποιήσεις την αεραντλία? |
|
|||
|
|||
Σκέφτομαι στο ένα και μοναδικό μου 60λιτρο φυτεμένο με γκάπι να προσθέσω λίγο παραπάνω οξυγόνο τώρα που ζεσταίνει ο καιρός. Είναι λάθος;
|
|
||||
|
||||
οχι δεν ειναι λαθος, αλλα καλυτερα να προσθέσεις ανεμιστηρακια, οχι αεραντλία.
αν μπει αντεπιστροφη, την βαζεις οπου θες την αεραντλία , αν οχι, βαλτην καπου πιο ψηλα για καλο και για κακο. |
|
|||
|
|||
Θα βάλω και τα ανεμιστηράκια, το έχω αναφέρει σε άλλο θέμα, αλλά νόμιζα ότι λειτουργούν συμπληρωματικά. ¶λλος σκοπός της αντλίας άλλος των ανεμιστήρων. Είναι ή αντλία ή ανεμιστηράκια;
Παίζει ρόλο το που θα μπει ο διαχύτης μέσα στο ενυδρείο σε σχέση ειδικά με την εξαγωγή του φίλτρου; Δημιουργεί ροή; Είναι προτιμότερο να τον ρυθμίσω σε πολλές μικρές ή λίγες μεγάλες φυσαλίδες; |
|
||||
|
||||
αν έχει καλή ανατάραξη δεν την χρειάζεσαι την αεραντλία,
η αεραντλία δεν ψύχει, απλά δημιουργεί ανατάραξη στη επιφάνεια , και έτσι έχουμε αύξηση της ανταλλαγής αερίων με αποτέλεσμα καλύτερη οξυγόνωση του νερού. Τα ανεμιστηράκια δημιουργούν εξάτμιση και έτσι έχουμε μείωση της θερμοκρασίας.
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 2 (0 μέλη και 2 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πρόβλημα με φτερωτή αντλίας νερού | jimn | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 5 | 03-12-12 12:58 |
Επιλογή αντλίας | Costas | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 1 | 24-08-11 15:54 |
μαρκα αντλίας κτλ | exetlaios | Συστήματα - Εξοπλισμός και DIY κατασκευές | 0 | 14-06-09 14:55 |
Επιλογή αντλίας για προσθήκη νερού | chrisx | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 21 | 25-07-07 18:53 |