|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
Διοξειδιο
Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους
Εβαλα πρόσφατα φιάλη διοξειδίου και θα ήθελα βοήθεια γιατί "ψάχνομαι" ακόμα για να καταλάβω τι γίνεται. Πως μπορώ να ξέρω πως πρέπει να τη ρυθμίσω ανάλογα με το ενυδρείο μου? Στο μαγαζί μου είπαν ότι πρέπει να βγάζει 20 φυσαλίδες το λεπτό στο bubble counter. (Σωστό-λάθος, δεν ξέρω) υπάρχει τρόπος να το υπολογίσω, ή απλώς κοιτάζω τις τιμές του διοξειδίου στην πορεία και ανάλογα αυξάνω ή μειώνω τη ροή? Πότε αρχίζω να βλέπω τις τιμές του διοξειδίου να ανεβαίνουν? Αν δηλαδή μέσα σε μερικές μέρες δε δώ ότι ανεβαίνει να ανησυχήσω, ή παίρνει κάποιο αρκετό διάστημα? Αντί για την "σκαλίτσα" που ξέρω για τη διάχυση, το σωληνάκι καταλήγει σε έναν κυκλοφοριτή (έχω επισυνάψει φωτο..όσο φαίνεται τουλάχιστο). Υποτίθεται ότι γίνεται η διαχυση εκεί μέσα και επίσης υποτίθεται ότι έτσι γίνεται καλύτερα (κατά το κατάστημα δηλαδή). Είναι σωστό αυτό ή είναι καλύτερα να βάλω τη σκαλίτσα? Μου είπαν επίσης, ότι είναι καλύτερα το βράδυ να μη δουλεύει το όλο σύστημα. Να δουλεύει δηλαδή όσο είναι τα φώτα ανοιχτά. Εχει πρόβλημα αν δουλεύει συνεχώς? |
|
||||
|
||||
Το θεμα ειναι λιγο συνθετο.Ολα εξαρτωνται απο τον ογκο του ενυδρειου σου,τα ψαρια που ειχεις,τα φυτα την λιπανση,των φωτισμο.
Εχεις τεστ για να μετρησεις το CO2 ή θα παρεις τις τιμες απο τον πινακα ; Θα ελεγα να ξεκινησεις με λιγοτερο CO2 (η αλγη παντα παραμονευει) βλεποντας τις φυσαλλιδες στον μετρητη. Θα πρεπει να συμβουλευτεις και τον πινακα ΡΗ/ΚΗ που θα σε βοηθησει να βρεις την σωστη τιμη για το ενυδρειο σου. http://www.greekaquarist.com/vb/showthread.php?t=8483 Επειδη θα πεσει το ΡΗ σου θα πρεπει να γινει σιγα σιγα για να μην εχουν προβλημα τα ψαρια.Εγω το εριχνα περιπου 0.2 καθε τρεις ημερες μεχρι να φτασει απο 8.2 σε 7.1 Η γνωμη μου ειναι να μη το κλεινεις το βραδυ (αλλοι βεβαια λενε το αντιθετο). |
|
||||
|
||||
Καλησπέρα και ευχαριστώ για την απάντηση
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Βάση πίνακα (και aquarix) είμαι στο 3,8..... εεεεεχω δουλειά ακόμα !!! Για τον κυκλοφοριτή αντί σκαλίτσας τι γνώμη έχεις??? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη CASPER : 24-12-05 στις 19:27 |
|
||||
|
||||
Casper οπως σου ειπε κι ο george ειναι καλυτερα να μην ξεκινησεις με full διοξειδιο, γιατι αυτο θα οδηγησει σε μεγαλυτερη καταναλωση θρεπτικων απο τα φυτά σου με συνεπεια αν δεν προσεξεις να μεινουν νηστικα και με επομενο αποτελεσμα την εμφανιση αλγης......το διοξειδιο μην το μετρας με τις φυσαλιδες...με τον πινακα κατ'αρχήν....βαλε φυσ/λεπτο, μετρα μετα απο μερικες (8-10) ωρες ph, kh δες τι σου δινει......κατεβαζε σιγα-σιγα το ph (μεσα σε μια βδομαδα) στην τιμη που θελεις (ρυθμιζε την παροχη)...
Αν το συστημα με τον κυκλοφορητη δουλευει σωστα, τοτε εχεις καλυτερη διαχυση απο τη μεθοδο με τη "σκαλα"......... Αν μετα απο 8-10 ωρες λειτουργιας δεν βλεπεις διαφορες στο ph, τοτε κατι δεν παει καλα........
|
||||
|
||||
Ή αγορασε εναν ΡΗ Controller.
|
|
||||
|
||||
Καλησπέρα παιδιά, και καλά Χριστούγεννα
Παράθεση:
Αρχισα να κάνω αυτό μου μου είπε ο Annivas2000. Χθές το ΡΗ μου ήταν 7,6 και σήμερα 7,4. Αρα μάλλον γίνεται δουλίτσα σιγά σιγά. Ξέρει μήπως κάποιος να μου πεί κάτι για αυτό το σύστημα με τον κυκλοφοριτή που έγραψα σε προηγουμενο post? Δεν ξέρω αν πρέπει να αφήσω αυτόν ή να βάλω τη σκαλίτσα. Σας ευχαριστώ για τις οδηγίες και καλό σας απόγευμα. |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Eheim 2213 και 80λτ ενυδρείο/Oξυγονωση του νερού | pStathis | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 17 | 16-11-05 16:15 |
Ερώτηση για CO2 | basillis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 26 | 13-07-05 13:08 |
ΔΙΣΚΟΙ ΤΕΛΟΣ ΞΑΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ | leonm | Δίσκοι | 3 | 13-07-05 12:56 |