|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Χρυσόψαρα Ποικιλίες, σωστή διατήρηση |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
#1
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπερα σε όλους , μιας και η μεγάλη μου αγάπη είναι τα χρυσόψαρα , έχω 4 ενυδρεία στα οποια έβαλα χρυσόψαρα subukin . Τα ενυδρεια ειναι 300 , 200 , 200 και 120 λιτρα . Στρωμενα αφου πριν ειχα άλλα ψαρια και αμέσως μολις έφυγαν μπήκαν τα χρυσοψαρα . Έψαξα πολύ στη θεσσαλονική να βρω το σπάνιο και όμορφο μπλέ subukin . Δυστυχως δεν το βρήκα πουθενα αλλά βρήκα κάτι πολύ καλύτερο . Ερωτευτηκααααααα
![]() ![]() |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Είσαι φοβερή
![]() Μέχρι να απαντήσουν οι ειδικοί ίσως αυτό βοηθήσει http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=74230 |
#3
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() |
#4
|
||||
|
||||
![]()
Βγάλε μας και καμια φωτογραφία να τα χαζέψουμε και εμείς
![]() Προφανώς έχεις φτιάξει ωραίες καταστάσεις ![]() Το άρθρο που σου έβαλε ο Κλεόβουλος έχει πολύ καλές οδηγίες για την διατροφή των χρυσόψαρων. Θα παρατηρήσεις πως η διατροφή τους είναι ανάλογη με τη θερμοκρασία και με την ηλικία. Αρκεί βέβαια να ακολουθείς τις θερμοκρασίες της εποχής. Τώρα τον Χειμώνα δηλαδή να δίνεις λιγότερη πρωτεΐνη όπως σκουλήκια και λάβρες. Προσωπικά τους μαγειρεύω, με έναν συνδυασμό από λαχανικά , όσπρια, λίγα δημητριακά, ψάρια και αυγό. Και τώρα τον Χειμώνα που και που ρίχνω επιπλέον αρακά ξεφλουδισμένο, και το καλοκαίρι γαύρο φιλεταρισμένο. Σπάνια έως ποτέ ρίχνω φυλαράκι και που και που πέλετ βυθιζόμενο. Αν έχεις όρεξη για μαγείρεμα ρίξε μια ματιά εδώ ![]()
__________________
Δεν απαντώ σε πμ για ενυδρειακά θέματα Φυλλάδιο GAB - Χρυσόψαρα Φυλλάδιο GAB - Μονομάχοι Τα ενυδρεία μου |
#5
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα και καλή χρονιά με την πρώτη ευκαιρία θα ανεβάσω και φωτός . Ήθελα να ρωτήσω κάτι βασικό που είδα και διάβασα . Μία από τις καλύτερες πηγές πρωτείνης για τα χρυσόψαρα αλλα και αλλα ψαρια είναι ο ζωντανός κόκκινος γεοσκώληκας . Εμείς έχουμε κάδο κομπόστ μεγάλο 600 λίτρα και μέσα έχει άπειρους μεγάλους αλλά και μικρούς έως μικροσκοπικούς ζωντανούς γεοσκώληκες . Σήμερα δοκιμαστικά έπιασα έναν μεσαίου μεγέθους και τον ξέπλυνα με νερό ζωντανό και τον έριξα μέσα στο ενυδρείο με το subukin πήγε στο βυθό και σερνόταν . όταν τον πήρε χαμπάρι ο subukin μου τον άρπαξε και κυριολεκτικα μέσα σε κλασματα του δεπτερολεπτου τον ρούφιξε και τον εξαφάνισε και μετά το ψάρι έκανα σαν τρελό τιναζόταν και μασούσε το σκουλήκι για κανα λεπτο . Μετά από αυτο το γεύμα πρωτεινης έτρεχε συνέχεια ζωηρο πέρα δώθε στο ενυδρειο εμφανώς ικανοποιημένο από τη γεύση του σκουληκιου . Η ερώτηση μου είναι οτι το σκουλίκι μέσα στο σώμα του είχε κομπόστα-χωμα αφού στα σκουλίκια ρίχνω όλα τα φυτικά υπολείμματα από την κουζίνα + φύλλα απο τα φυλλοβολα δεντρα μας + κλαδεματα . Κάπου διάβασα ότι το σκουλήκι πρέπει αφού το πιασω να το αφήνω 1-2 μερες πριν το ταισω να αποβάλει την μικρή ποσότητα χώματος απο το σωμα του και επειτα να το ταισω . Πειραζει εαν το δίνω κατευθείαν από τον κάδο ? ή πρεπει να φευγει το λίγο χώμα που έχει μέσα στο έντερό του το σκουλήκι και μετα να το ταιζω ? Παντως το ψάρι δεν φάνηκε να πτοείται από το χώμα - κομπόστ .Επίσης διάβασα ότι και εμείς εαν φάμε από το έτοιμο κομπόστ δεν παθαίνουμε τίποτα εν αντιθέτως κάνει και καλό στον οργανισμό μας όπως και στα φυτα !!!
------------------------- Πολύ καλήη συνταγή σου Τάκη έχω σκοπό να την επιχειρήσω με φρέσκα λαχανικά απο τον κήπο , γιατι δεν επιστευομαι αγοραστα με χημικα λιπασματα κ.λπ Παράλληλα θα εστιάσω στην πρωτεινη γιατι τώρα που είναι μικρά τη χρειάζονται περισσότερο έτσι ώστε σε 1-2 χρόνια να έχουν φτάσει κοντά στο τελικό τους μέγεθος . Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κλεόβουλος : 01-01-18 στις 19:19 Αιτία: Automerged Doublepost |
#6
|
||||
|
||||
![]()
Καλημέρα και Καλη Χρονιά Νικολέτα.
Οταν τάιζα και εγω κάποτε γαιοσκώληκες , τους μάζευα απο τις γλάστρες μου, τους ξέπλενα καλα να φύγει το χώμα, στο 1ο πλύσιμο μάλιστα τους έπλενα με ζεστό νερό απο θερμοσίφωνα για να πεθάνουν μετά καλό ξέβγλαμα, κόψιμο σε κομματάκια με ψαλίδι, πάλι πλύσιμο και τους φύλαγα στη κατάψυξη, και έβγαζα περιοδικά και τάιζα. Μάζευα όμως αρκετούς για να έχω. Το σταμάτησα όμως, γιατί και εγω δεν βάζω λιπάσματα στις γλάστρες μου αλλά βάζω κοπριά, επειδή είχα όμως κάποιες ασθένειες στα ψάρια το σταμάτησα γιατί φοβήθηκα μήπως οι ασθένειες προήλθαν από αυτό. Τώρα πλέον τα ταίζω γαύρο ή σαρδέλα, μαγειρεμένο μέσα στο φαγητό τους αλλά και φιλεταρισμένο που τον εχω καταψύξει , αλλά αυτό όταν ζεστάνει ο καιρός, όχι τώρα τον Χειμώνα
__________________
Δεν απαντώ σε πμ για ενυδρειακά θέματα Φυλλάδιο GAB - Χρυσόψαρα Φυλλάδιο GAB - Μονομάχοι Τα ενυδρεία μου |
#7
|
||||
|
||||
![]()
Εγω προσωπικά μιας και κάνω περιπου 3-4 γεύματα ημερησίως...
Παει εναλαξ η τροφη... 2 γευματα φαγητο σαν του Κ.τακη και 2 γευματα βιομηχανικής παραγωγης.. Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
__________________
![]() ![]() --------------------- |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αντιχλώριο και Εβδομαδιαίο conditioner | gkontos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 16 | 11-07-14 23:45 |
Ταίστρα με εβδομαδιαίο πρόγραμμα | Maverick | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 1 | 11-05-11 21:30 |