|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα σε όλους. Μετά από κάπου 1 χρόνο σε 60αρι ενυδρείο πήρα τη μεγάλη απόφαση να ανέβω σε 240l (121x41x55). Το τωρινό είναι ελάχιστα φυτεμένο και φιλοξενεί 2 guppy, 1 pleco albino και 7 neon tetra (δυστηχώς οι πρώτοι καρδινάλιοι πληρώσαν την αμάθειά μου)
Σκοπός στο καινούριο είναι να παίξω αρχικά με χαμηλών απαιτήσεων φύτεμα (χωρίς co2) και στη συνέχεια ίσως να δοκιμάσω να ανέβω σε μετρίων και φυσικά να μεταφερθούν οι υπάρχοντες κάτοικοι, στους οποίους θα κάνω μερικές προσθήκες Επομένως, απορίες ![]() 1) Το ενυδρείο είναι το rio με δικό του εσωτερικό φίλτρο. Στο 60άρι έχω το eheim 250 (στρωμένο, το είχα παρει με τη προοπτική να ανέβω σε λίτρα, όπως και έκανα). Αν τα δουλέψω και τα δύο μαζί στο μεγάλο ενυδρείο ώστε να στρώσει και το εσωτερικό θα είμαστε οκ, ή πρέπει να στρώσω το καινούριο από την αρχή; 2) Γενικώς, κι από όσα έχω δει, μ' αρέσουν καλύτερα πολλά και μικρά-μεσαία ψάρια, παρά λίγα και μεγάλα. Έχω διαβάσει διάφορα για συμβατούς συγκατοίκους με τα υπάρχοντα ψαράκια κι έχω σκεφτεί την εξής σύνθεση: (περιλαμβάνονται και αυτά που υπάρχουν ήδη στο 60αρι): 12 x neon tetra 6 x guppy 1 x pleco albino 6 x zebra danio Πως σας φαίνεται; Πολλά; Λίγα; Δεν ταιριάζουν; Κάποια άλλη πρόταση; |
|
||||
|
||||
![]()
1) θελεις 2ο εξωτερικο κατα τη γνωμη μου φιλτρο που να "γυριζει" 240λιτ x3
2) Στρωσε το μεγαλο ενυδρειο , κανε μετρησεις πολλες φορες να εισαι σιγουρος. 3) θα το κανεις φυτεμενο? Αν ναι χρειαζεσαι κ αλλα πραγματα 4) οταν κανεις ολα αυτα μπες στη διαδικασια να σκεφτεις τι ψαρια θα εβαζες ΥΓ αν με ρωτουσες θα αφηνα το 60λτ να δουλευει οπως ειναι κ το 240 θα το εκανα κιχλιδες. Καλη συνεχεια
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
1) Δεύτερο εξωτερικό στη θέση του εσωτερικού, ή αντί για το 250; Υπολόγιζα να τα έχω μόνιμα και τα δύο επάνω, άμα μείνει το ένα να συνεχίσει να παίζει το άλλο, έστω και ζορισμένο 2) Αυτή βασικά ήταν η ερώτηση, μπορώ να το στρώσω με το ήδη στρωμένο (αλλά μικρό) φίλτρο, να παίζει ταυτόχρονα με το εσωτερικό; 3) Όταν λες κι άλλα πράμματα για φυτεμένο, εννοείς υποστρώματα, φώτα και co2; Υπόστρωμα λέω να βάλω το stratum της fluval, φώτα θα ξεκινήσω με αυτά που έχει ήδη και για τα υπόλοιπα αργότερα. Ευχαριστώ για το χρόνο σου! |
|
||||
|
||||
![]()
1) Ξεροτοπος οι κιχλιδες οχι φιλε μου. Μπορεις να βαλεις φυτα αν θελεις.
2)Βαλε νερο απο το παλιο ενυδρειο 3)Co2
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
θα έλεγα πως αυτά είναι τουλάχιστον 3 κατηγορίες τα guppy με σκληρό νερό τα neon με μαλακο και όξινο νερό τα danio με μέτρια μαλακό και όχι τόσο ζεστό όσο τα άλλα και ο pleco που ανάλογα με το είδος να μη χωράει στο ενυδρείο
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα.Η αλήθεια είναι ότι αν πάρεις ενα καλό εξωτερικό το εσωτερικο δεν θα χρειάζεται και θα γλιτώσεις και λίτρα.Αν τα αφήσεις να δουλέψουν κανα μήνα μαζι,νομίζω ότι θα γίνει αυτό που θες.Ας περιμενουμε να απαντησει καποιος ποιο εμπειρος απο εμένα.Σε κιχλίδες μπορούν να μπουν φυτα.Μάλιστα αυτες τις μέρες διαβασα ενα ποστ,εδω μέσα με κατάλογο φυτων που έχει η λίμνη μαλαουι.Εκει θα δεις πολύ όμορφα ψαρακια.Εχει και βιντεο.
Τώρα τσεκαρε και τα ψαρακια που έχεις ήδη όπως σου λέει και ο Τάκης.Δεν ταιριάζουν.Εχουν κάνει πολλοί τετοιους συνδιασμούς (μεταξύ αυτων και εγω-λάθος μου-).Δες εδω αν θέλεις. http://www.seriouslyfish.com/species...irodon-innesi/ http://www.seriouslyfish.com/species...ia-reticulata/ http://www.seriouslyfish.com/species/danio-rerio/ Οσον αφορα τον pleco που λες, μήπως παιζει να λες ancistrus.Δεν μεγαλωνει πολύ,νομίζω μεχρι 10 ποντους περιπου. Εγω είχα βάλει το stratum της fluval.Να σου πω την αλήθεια δεν καταλαβα και πολλά πράγματα,αν βοηθησε ή όχι,είτε λογω απειρίας (ηταν στην αρχή) είτε επειδη ξεκίνησα με ευκολα φυτα και πηγαιναν σφεντονα.Πλεόν 1 χρόνο μετα εχω ανεβει επιπεδο βάζοντας πληρες συστημα co2 και χρησιμοποιω για λιπανση προιοντα της seachem. Καλη συνέχεια.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Γενικότερα με κιχλίδες δε θα ήθελα να ασχοληθώ. Πέρα από το οπτικό (αν και λες ότι δεν είναι τελικά και τόσο απόλυτο) και τις ιδιαιτερότητές τους (μέγεθος ενυδρείου, επιθετικότητα, ph και τον φόβο μη βρεθούν οι πέτρες σε ελεύθερη πτώση), δε θέλω να διώξω τα ψάρια που έχω και να ξεκινήσω από την αρχή (και για να σε προλάβω, δε γίνεται να κρατήσω δύο ενυδρεία, θα με κυνηγήσει το αφεντικό! ![]() Απο αυτά το λοιπόν που μου λέτε, θα πρέπει είτε να διώξω τα guppy είτε τα neon. Με το νερό της βρύσης να βρίσκεται στο ph7,6 και στο ενυδρείο να πέφτει στο 6,8-7 (με driftwood και fluval stratum), σε ποια από τις δύο κατευθύνσεις θα λέγατε να κινηθώ; (τα τεστάκια της σκληρότητας μου τελείωσαν τη προηγούμενη βδομάδα και δεν έχω αξιωθεί ακόμα να παρω καινούρια) |
|
||||
|
||||
![]()
Τότε το πιθανότερο είναι ο πλεκο να μπει μόνο με τα Νέον
|
|||
|
|||
![]()
οκ, ευχαριστώ. Σε αυτή τη περίπτωση, τι θα πρότεινες για την υπόλοιπη σύνθεση; Και τα τέτρα και ο πλέκο κινούνται μεταξύ πρώτου και ισογείου, από εκεί και πάνω τι μπορεί να μπει;
|
|
|||
|
|||
![]()
Επειδη οπως ειπες ειναι εργασιακος χωρος καλυτερα να πας σε σκληρο νερο
και σε κατι απλο..μην μπλεκεις με μαλακο νερο και προετοιμασιες γιατι το αφεντικο θα σε παρει στο κυνηγι....κανε κατι απλο με γκαπυ ωστε αν φυγεις απο τον εργασιακο χωρο να μπορει καποιος να το προσεχει χωρις πολλα πολλα.......... Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]()
Χαχαχα!!! Παρεξήγηση, τη γυναίκα εννοούσα!
Για σπίτι μιλάμε, δεν έχω θέμα με το κάνω μια προετοιμασία, αρκεί να μη χρειάζεται να επενδύσω μια μικρή περιουσία πάνω της (είδα την αντίστροφη όσμωση και τρόμαξα!) Γενικότερα, στόχος ποιος είναι, ph στο 6; @panos: Το εσωτερικό είναι όντως 600l/h |
|
||||
|
||||
![]()
Ancistrus sp gold ειναι αν δεν κανω λαθος...
Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
"Αναβάθμιση" ενυδρείου | silve992 | Γλυκό νερό - Γενικά | 16 | 10-11-12 14:31 |
Παρουσίαση ενυδρείου Tanganyika ( Altolamprologus sp. "Compressiceps Shell" ) | georgetax | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 28 | 15-12-10 07:53 |
O Raven "πρασινισε" και ο "θρονος" οπως και το gab κανει το γυρο του κοσμου!!! | Γιώργος Κ | Ιστοσελίδες στο Internet | 37 | 23-08-10 22:10 |
Στρώσιμο καινούριου ενυδρείου με "μπολιασμα" απο ήδη στρωμένο | klime | Γλυκό νερό - Γενικά | 7 | 24-06-06 11:44 |
"Επίσημη" έκδοση "υπολογιστή" ενυδρείου | Fonamstel | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 27 | 07-06-04 04:23 |