|
|
|||
|
|||
![]()
Αποφάσισα να φτιάξω ένα μικρό ενυδρείο αποκλειστικά για τις red cherry που προς το παρόν είναι στο 60άρι με τα Endler's
Το έπιπλο είναι 60x50 κ το ενυδρείο λέω να το κάνω 40x40x30 με 6άρι γυαλί. Θα χρειαστώ βάση κ καπάκι ? Είναι ανάμεσα στο καλοριφέρ κ στον υπολογιστή οπότε σκέφτομαι να το αφήσω χωρίς θερμαντήρα αν κ θα υπάρχει ένας 100άρης σε ετοιμότητα. Γι'αρχή, θα βάλω ένα μικρό, εσωτερικό φίλτρο (200λ/ω). Έχω δύο φωτιστικά γραφείου με μανταλάκι (40W max το καθένα) κ θα τα στηρίξω πάνω στο γυαλί. Στο βυθό θα βάλω άμμο (0,8-1,2 mm) κ μερικά sticks για λίπανση των φυτών. Ίσως μερικά ξύλα κ κλαδέματα από διάφορα χαμηλά φυτά. Μπόλι θα πάρω από το 60άρι κ θα ξεπλένω κ τα υλικά μέσα στο καινούριο μπας κ βοηθήσω στο γρηγορότερο στρώσιμο του βυθού. Όσον αφορά τον φωτισμό, πρέπει να χρησιμοποιήσω κ τα δύο φωτιστικά κ με τι λάμπες ? Λέω να χρησιμοποιήσω κ το νερό της όσμωσης για να κατεβάσω την KH από το 12 στο 8. Πως σας φαίνεται το πλάνο ??? Όλες οι προτάσεις ευπρόσδεκτες ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
με το καλο.
οσμωση δεν χρειαζεται.. το φιλτρο ειναι οκ και για τελος , οχι μονο για αρχη ![]() στικς , για μενα μην βαζεις σε γαριδαδικο...γενικα μην βαζεις τιποτα απο λιπασμα. ενα καπακι το θες , γιατι μπορει να ριξουν κανα σαλτο.. αν και δεν το κρινω τοσο απαραιτητο. ενα φωτιστικο αρκει. αν βαλεις ιδια αμμο με το 60λιτρο , παρε μια δυο χουφτες απο εκει ωστε να μπολιασεις και τον βυθο του γαριδαδικου. αν εχεις σκοπο να βαλεις διαφορετικη, εγω θα εβαζα μια χουφτα σαλιγκαρια να ωριμασουν και τον βυθο για κανα μηνα. |
|
|||
|
|||
![]()
Με το καλό η νέα σου κατασκευή.Αν σε παίρνει δώσε λίγο ύψος 40χ40χ40 και με 5mm τζαμι θα εισαι μια χαρά φίλτρο θα σου έλεγα να βαλης κρεμαστό ειναι καλύτερό και αισθητικα και λειτουργικα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Με το καλό Γιώργο, να το χαρείς
![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
σας ευχαριστώ
![]() αφού την έχω που την έχω την όσμωση, δεν αξίζει να φέρω το νερό σε καλύτερες συνθήκες ? η άμμος περίσσεψε απ'όταν έφτιαξα το 60άρι οπότε είναι η ίδια. σκέφτηκα ότι η "βρωμιά" από το φίλτρο, όση άμμο μπορέσω να βγάλω από το 60άρι κ κάτι βακτήρια που έχουν ξεμείνει θα βοηθήσουν να στρωθεί πιο γρήγορα ο βυθός. οι πρώτοι κάτοικοι πάντως θα είναι mts κ τα ramshorns που μου έδωσες Γιάννη. έχω σκοπό να χρησιμοποιήσω μόνο πράγματα που έχω στην ντουλάπα οπότε υπάρχει το μικρό φίλτρο κ ένα μεγαλύτερο με 450λ/ω αλλά θα εξαρτηθεί από τις μετρήσεις ποιο θα χρησιμοποιήσω. |
|
||||
|
||||
![]()
5αρι ειναι οκ, συμφωνω.
εφοσον ειναι ιδια η αμμος, μπολιαζεις το φιλτρο και παιρνεις δυο μεγαλες χουφτες αμμο απο το 60λιτρο, τις οποιες συμπληρωνεις εκει με νεα. μετα βαλε και τις γαριδες , δεν εχεις προβλημα. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
![]()
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Φωτισμος σε 40λιτρο | rastafarian | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 9 | 19-07-11 13:37 |
guppies σε 40λιτρο | platy | Ζωοτόκα | 23 | 28-12-09 11:49 |
Σκαλαρι με τι??? και τιγρακια σε 40λιτρο?? | andrew_dh | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 14-03-07 22:22 |