|
|
|||
|
|||
![]()
καλημέρες στην ομάδα
φίλος μ χάρισε 1 ενυδρείο 100l με τ βάση του ειναι σαν αυτό της photo 100x30x40 ![]() το ενυδρείο δεν λειτουργούσε για αρκετά χρονια θα τ γεμίσω να δω αν χάνει από πουθενά..πόσες ώρες πρέπει να το αφήσω γεμάτο? χρειάζεται να βάλω καθόλου σιλικόνη εσωτερικά στις γωνιές? θα γίνει φυτεμένο χαμηλών απαιτήσεων... αν όλα πάνε καλά θα τα συζητήσουμε και μετά αυτά από ζωντανά μάλλον guppy(αν και δεν θέλω τόσο γιατί έχω και στο κύβο) και καμια γαριδούλα γιατί δεν θα υπάρχει κάποια επεξεργασία στο νερό... για βυθό έχω 20kg περίπου χαλαζιακο γκρι χαλίκι 0.5-1.2mm ελπίζω να φτάσει |
|
||||
|
||||
![]()
Αν δεν βιαζεσαι γέμισε το και αστο..αν υπαρξει διαρροή θα το δεις μετα απο καποιες ωρες...παρόμοια κατασταση με το δικο σου το αφησα μια εβδομαδα...απλα δεν βιαζομουν...
|
||||
|
||||
![]()
στρωσε εφημεριδα στη βαση,βαλε το ενυδρειο πανω και γεμισε το προσεκτικα μεχρι πανω χωρις να τρεξει απεξω στο γεμισμα.το αφηνεις κανα δυο μερες και αν δεν εχει τρεξει το αδειαζεις,το φερνεις μεσα και το ξαναγεμιζεις.
την εφημεριδα λεω να τη βαλεις για να δεις αν εχει τρεξει απο κατω. μπορεις αν θες να το περασεις με σιλικονη εσωτερικα στις ενωσεις.βαλε και χαρτοταινια δεξια και αριστερα για να μην πασαλειψεις πολυ. αν ειναι χρονια αδειο θελει λιγο προσοχη. αστα guppy και βαλε τιποτ'αλλο.εγω θα εβαζα ενα μεγαλο κοπαδι cpd.μπορεις να τα βρεις σχετικα ευκολα στα μαγαζια. http://www.seriouslyfish.com/species...-margaritatus/ αλλα υπαρχουν κιαλλα ειδη. θα κοιταζα και για killi Πχ που ειναι πολυ ενδιαφεροντα ψαρια και πολυς κοσμος τα ξεχναει... για φιλτρο θα βαλεις εξωτερικο εννοειται... |
|
|||
|
|||
![]()
πολύ ωραία ψαράκια αλλα εδώ στη πατρα δεν τ έχω δει πουθενά....
για φίλτρο αρχικά θα βάλω εσωτερικό αυτό εδώ http://www.petsupermarket.gr/6939/%C...%BF-f2000.html αλλα θα τ προσθέσω άλλο 1 κομμάτι στο "κάδο" του από 1 παλιό π μ είχαν δώσει για περισσότερη βιολογία... αργότερα θα μπει εξωτερικό προς τ παρόν δεν υπάρχουν λαλα για κάτι καλύτερο... |
|
||||
|
||||
![]()
θα τα βρεις τα ψαρια αν θες δεν χρειαζεται να τα παρεις απο πατρα.υπαρχει και το ιντερνετ ξερεις
![]() μπορεις να τα παραγγειλεις απο αθηνα η απο αλλη πολη, η απο χομπιστα με αγγελια εδω μεσα. για το φιλτρο βολεψου οπως μπορεις προς το παρον.απλα θα το δεις και μονος σου καποια στιγμη πως δεν θα σε καλυπτει το εσωτερικο. εχε το νου σου και στις αγγελιες μολις μπορεσεις οικονομικα να διαθεσεις κανα πενηνταρικο για φιλτρο. υπαρχουν ευκαιριες. |
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ θα έλεγα να μη μπει σε έξοδο για εξωτερικό, μια χαρά είναι το φίλτρο κι η juwel ξέρει τι κάνει για τα λίτρα του ενυδρείου και γενικώς, πως δηλαδή θα καταλάβει ότι δεν του επαρκεί; 10 χρόνια είχα το juwel με το εσωτερικό του και δεν είχα κανένα πρόβλημα, μάλιστα με μετατροπή αντικαθιστώντας τα σφουγγάρια με βιολογικό υλικό το φίλτρο γίνεται σούπερ.
|
||||
|
||||
![]()
εμενα παλι σε εξηνταρι juwel,το εσωτερικο δεν εφτανε να καθαρισει το βυθο.
σε κατοσταρι ενυδρειο δεν θα εβαζα εσωτερικο φιλτρο εκτος αν επροκειτο να μπει μονομαχος. για οτιδηποτε αλλο θα εβαζα εξωτερικο. το οτι εσενα σε καλυπτε το εσωτερικο κωστα δεν σημαινει πως ειναι παντα ετσι. καθε ενυδρειο ειναι διαφορετικο και δεν ακολουθουν ολοι την ιδια ρουτινα καθαριοτητας,ουτε ταιζουν το ιδιο. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μεταχειρισμένο ενυδρείο και απορίες άσχετου | spocky | Αρχάριοι γλυκού νερού | 21 | 01-11-16 16:35 |
μεταχειρισμένο ενυδρείο | viviane | Αρχάριοι γλυκού νερού | 11 | 26-03-08 19:48 |
Μεταχειρισμένο φίλτρο; | _antonis_ | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 9 | 20-09-07 16:22 |
Μεταχειρισμένο Φίλτρο | ΙΧΘΥΣ | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 13 | 29-12-03 14:12 |