|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Παιδιά Γειά σας.
Αγόρασα προχτές 2 γλαστράκια Echinodorus tenellus, νομίζω έτσι λέγεται δεν ειμαι και σίγουρος, θα σας δείξω φώτο κάποια στιγμή.Τις έβγαλα απο το γλαστράκι, αφαίρεσα το ύλικο που είχε γύρω γύρω και τα φύτεψα. Βέβαια όταν αφαίρεσα το μεγάλο υλικό πιο μέσα είχε και ενα μικρότερο που το στίριζε με ένα μεταλάκι. Αυτά δεν τα έβγαλα. Μήπως έχω κάνει κανα λάθος ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Προσοχή θέλει να καθαρίσεις τις ρίζες από το "υλικό" που είναι μέσα και από προσωπική εμπειρία χώρισε το ματσάκι σε 2-3 μέρη και φυτεψέ το σε κάποια απόσταση μεταξύ τους. Και για τα δύο οι απόψεις διίστανται. Εγώ το έκανα έτσι (αραίωμα) και είχα γρηγορότερη ανάπτηξη (Echinodorus tenellus).
|
|||
|
|||
![]()
Μήπως είναι κάποιου είδους βαριδάκι για να μην επιπλέουν τα φυτά πριν βγάλουν ρίζες? Πάντως θα πρέπει να φυτέψεις μόνο τις ρίζες και όχι οτιδήποτε άλλο.
Θ. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Πάντως θα συμφωνήσω με τον Juan ! Και κάτι άλλο. Έχω και 5 6 ceratophyllum demersus και τα φύτεψα με απόσταση το ένα με το άλλο και φάινονται σα λεύκες απο μακριά. Δεν έχουν ρίζες είναι κλαδέματα. Μήπως να τις κάνω ματσάκι και να τις φυτέψω όλες μαζί ; |
|
||||
|
||||
![]()
Το ceratophyllum demersum δεν το φυτεύεις γιατί θα σαπίσει (το σημείο που είναι μέσα στο χώμα-χαλίικι) και θα πάει στην επιφάνεια. Πρέπει να το πιάσεις από κάπου στον βυθό ξύλο ή πέτρα και θα είναι μαι χαρά. Αν θέλεις να τα κάνεις ομάδα κάντο, το φυτό θα αναπτυχθεί και πάλι, δηλαδή βάλτα όπως σου αρέσουν.
|
||||
|
||||
![]()
Αμάν.....
![]() που να το πιάσω είναι το θέμα τώρα ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Συγγνωμη....αλλα εμενα δεν μου σαπισε ποτε !!!!Ας μην ειμαστε τοσο απολυτοι ! Αφου καθε μια εβδομαδα...πρεπει να το ξηλωσω,να το κοψω και να το ξαναφυτεψω...που να σαπισει ;; Με τον ρυθμο που μεγαλωνουν...θελουν τοσο συχνα κλαδεμα...που δεν θα σαπισει η ριζα ποτε. Κοβεις απο χαμηλα...και ξαναφυτευεις. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Λέω να δοκιμασω την τυχη μου....με φυτά. | GFON | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 10 | 02-03-05 11:52 |
νέος στην παρέα - έκδοση με φυτά | pavloukos | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 8 | 03-01-03 20:15 |
CO2 και εσωτερικό φίλτρο | Tolis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 0 | 15-12-02 04:55 |
Φυσικά φυτά σε μικρό ενυδρείο | Tolis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 0 | 15-12-02 04:44 |
Περί λιπασμάτων | Tolis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 10-12-02 19:39 |