|
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποια οπτική διαφορά ανάμεσα στα 2 είδη...
Επίσης απ'όσο έχω ψάξει η sessiflora είναι πιο εύκολο φυτό ε? |
|
||||
|
||||
![]()
Τα φυτα αυτα σαφως μοιαζουν.Αλλα η caroliniana ειναι πιο ομορφο φυτο κατ εμε αλλα και λιγο πιο δυσκολο
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Εχω 40w σε 110+ λίτρα..απλά δεν έχει τύχει να έχω δει δίπλα δίπλα κ τα 2 φυτά κ γι αυτό ρωτάω για οπτική διαφορά
|
|
||||
|
||||
![]()
Kαλο φωτισμο εχεις αλλα αν θες να εισαι πιο σιγουρος βαλε την sessiliflora
![]() ------------------------- Παράθεση:
------------------------- Μισο λεπτο τωρα το προσεξα φιλος μιλας για την cabomba caroliniana ετσι;Γιατι υπαρχει και η bacopa caroliniana που δεν εχει καμια σχεση ετσι να ειμαστε σιγουροι για τι μιλαμε ![]()
Θέμης Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Themis_aqua : 24-11-15 στις 19:47 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
ναι συγγνώμη για Cabomba caroliniana μιλάω δεν ήμουν ξεκάθαρος..
|
|
||||
|
||||
![]()
ok τοτε μιλαμε για το ιδιο!!
|
||||
|
||||
![]()
Η σεσιφλόρα είναι απ τα πιο εύκολα φυτά, αρχάριος την πήρα πριν 3 μήνες, ταλαιπωρημένη γιατί έφαγε μακρύ ταξίδι κι όμως σ ένα μήνα είχε ήδη αναπτυχθεί και εξαπλωθεί, χωρίς διοξείδιο, με φωτισμό 30 watt στα 100 λίτρα και λίπανση τη μισή από γενικό και εξέλ. Τώρα που έβαλα διοξείδιο πάει σφαίρα αλλά με μεγάλα μεσογονάτια διαστήματα προφανώς από έλλειψη φωτισμού σε αντιδιαστολή με την ύπαρξη πλέον διοξειδίου, οπότε στη συνιστώ ανεπιφύλακτα. Την καρολινιάνα που την έχω κι αυτή είναι μακράν πιο αργής ανάπτυξης, θα περάσει μήνας και δεν θα ξέρεις αν αναπτύσεται κι όπως είπε πιο πάνω ο φίλος θέλει περισσότερο φως, κοντά στο 0,5 watt/lt., εμένα τα κάτω φύλα λιώνουν απ την έλλειψη φωτός ίσως και ιχνοστοιχείων αλλά πάντως αντέχει και σιγά σιγά αναπτύσεται.
|
||||
|
||||
![]()
Εγω ημουν ο λαθος ελεγα για την bacopa ομως αυτη που λετε εσεις ειναι πιο απαιτητικη σε φως απ αυτα που εχω διαβασει.
|
||||
|
||||
![]()
ναι η bacopa ειναι οντως αργης αναπτυξης αλλα ωραιο φυτο και πολυ ευκολο
![]()
|
||||
|
||||
![]()
η hottonia palustris σε βαθμό δυσκολίας πως είναι?
|
|
||||
|
||||
![]()
http://tropica.com/en/plants/plantde...tris(027)/4443
Eδω λεει πως ειναι σχετικα ευκολο φυτο αλλα δεν το χω πολυσυναντησει εδω μεσα να σου πω ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Εγώ την Hotonia θα την έλεγα ολίγον...ιδιότροπη. Θέλει ένα χρονικό διάστημα προσαρμογής από την emersed καλλιέργεια και μέχρι να πετάξει νέα κλαράκια. Μεγαλώνει με μέτριο ρυθμό και τελικά θέλει αρκετό φως. Όχι τόσο για να αναπτυχθεί όσο για να φτάνει αυτό στα χαμηλότερα μέρη της και να μην χαλάσουν. Μιας και δεν έχει κλείσει εποχιακά πλήρη κύκλο σε μένα, δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω αλλά έχω διαβάσει πολλές αναφορές ότι δεν της πολυαρέσουν οι ψηλές θερμοκρασίες... Μου πάει καλά, είναι ωραίο φυτό αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα έλεγα ότι είναι για low tech ενυδρεία ή αρχάριους στα φυτεμένα.... |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Limnofilla sessiflora | doctor | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 13 | 21-09-09 21:52 |
Cabomba caroliniana | qstavrosq | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 4 | 06-03-09 09:47 |
Sessiflora, γιατι κοκκινιζουν οι κορυφες? | mikenuke | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 14 | 28-04-06 16:27 |
αναγνώριση sessiflora vs. hottonia | apten | Αναγνωρίσεις φυτών | 5 | 07-11-05 00:55 |