|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Οσοι εχετε στηριξει τη βιολογια σας στην ελαφροπετρα, θα ηθελα να γραψετε τις παρατησεις σας.
Ιδιως αν εχετε αποκλειστικα ελαφροπετρα ως βιολιογικο υλικο και κανενα αλλο κεραμικο. Καλο ειναι να δωσετε μερικα στοιχεια, οπως σε τι ποσοτητα ειναι στο φιλτρο, σε τι ειδος ενυδρειου βρισκεται, με ποια ιχθυοφορτωση κλπ Αν ειδατε διαφορά με αλλα υλικα, στην ταχητητα του χρονου που εστρωσε. Αν ειδατε διαφορα στις μετρησεις. Πχ νιτρικων Αν χαλαει ευκολα, αν βουλωνει ευκολα, αν καθαριζεται ευκολα κλπ
|
||||
|
||||
![]()
ενδιαφερον το θεμα.
δεν εχω κανει καμια στατιστικη αναλυση( ![]() αλλα θα πω τις παρατηρησεις μου,βασισμενος σε αυτα που ειδα φετος στη λιμνη,αλλα και σε τρια εσωτερικα φιλτρα σχετικα μικρης χωρητικοτητας αφου βρισκοντουσαν σε μικρα ενυδρεια. (αν χρειαστουνε μοντελα και μαρκες θα το ψαξω λιγο και θα τα γραψω) υποψιν οτι πλην της λιμνης και του ενος ενυδρειου(στο οποιο ειχα και τη γεννα-με οτι σημαινει αυτο για το φορτιο σε ρυπους) τα αλλα δυο ενυδρεια ειχανε χαμηλη ιχθυοφορτιση, απο 1 εως 3 ψαρια max. και φυσικα οταν υπηρχε γεννα,το ταισμα ητανε πολυ συχνοτερο.τα μικρα στο ενυδρειο εφτασα να τα ταιζω και 8 φορες τη μερα. αυτα λοιπον που παρατηρησα,ητανε:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
3 κιλα ή 3 λιτρα?
|
||||
|
||||
![]()
σπυρο δεν θυμαμαι,αν δεν κανω λαθος ομως οι σακουλες του πρακτικερ ειναι σε κιλα.δεν εκανα μετατροπη δηλαδη.
χρησιμοποιησα σχεδον τα 3/4 της μικρης σακουλας. αν βρω τη σακουλα θα δω τι γραφει ακριβως και θα σου πω.καπου εξω πρεπει να την εχω. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
http://www.praktiker.gr/p/elafropetra-6-12mm-12lt-7290 ------------------------- Παράθεση:
Παράθεση:
![]()
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 18-12-14 στις 01:41 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
βαριεμαι και να βγαλω το δυχτυ και να αρχισω να ξεμπερδευω τα υλικα.. δεν ειναι και λιγα τα λιτρα ![]() απλα οσα και να βουλωσαν , πιστευω καποιο βακτηριο κρατανε παραπανω, αρα και τα αφησα ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
εχεις δικιο!
![]() και επειδη την βρηκα τωρα τη σακουλα και ειδα ακριβως ποσο εχει μεινει,χρησιμοποιησα λιγο λιγοτερο απτο μισο.δηλαδη περιπου 5 λιτρα απτα 12 της σακουλας. με το ματι τωρα αυτα δεν τα ζυγισα. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Λογικά η 22-40 θα προσφέρει καλύτερη ροή νερου η όχι ? |
|
||||
|
||||
![]()
Χρησιμοποιω 3 χρονια ελαφροπετρα απο πρακτικερ σε ολα μου τα μεγαλα ενυδρεια (ανω των 60λιτρων).
ηταν απο τα πρωτα βιολογικα υλικα (μετα το σιποραξ) που χρησιμοποιησα (εξαιτιας σου ![]() Δινουμε αδικα λεφτα , μας δουλευουν κανονικα! αυτο μονο εχω να πω. Την εχω δουλεψει και μονη της και σε συνδιασμο με σιποραξ (το ιδιο ειναι και μονη της). Πλεον την εχω στα σαμπ , μαζι με σιποραξ .. οχι για ασφαλεια , απλα ειχα το σιποραξ και το 20λιτρο ελαφροπετρας το εχω τελειωσει ![]() 360 λιτρα με 8 ενηλικα μονόουρα χρυσοψαρα - 8-9 λιτρα ελαφροπετρα μπερδεμενη με 1-2 λιτρα σιποραξ. (μπαινει αναμεσα σε καποια σιποραξ , αλλα ειναι πολυ λιγοτερα και η ¨ζημια¨ ειναι απειροελαχιστη) 110 λιτρα με 8 corrys ,3 ancistrus , 8 ps. gertrudae - 3 λιτρα ελαφροπετρα + 2 λιτρα σιποραξ (σε ξεχωριστο δυχτι) 120 λιτρα με 2 fancy χρυσοψαρα - 3-4 λιτρα ελαφροπετρα + 1 λιτρο σιποραξ 60 λιτρα με n. similis - 3-4 λιτρα ελαφροπετρα + 1 σιποραξ Ολα ειναι πλεον σαμπ (εσωτερικα) , δεν βουλωνει , δεν χρειαζεται να την καθαρισω (την πλενω ελαφρως πολυ σπανια) Καθε 1 -1,5 χρονο ανανεωνω ή βραζω καποια ποσοτητα (δεν παρατηρω προβλημα βεβαια,απλως προληπτικα) Τα ενυδρεια στρωθηκαν με μπολι απο αλλο υλικο στην αρχη αρχη(σιποραξ) και οι μετρησεις ηταν καλες απο την αρχη. |
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ έχω στηρίξει την ελαφροπετρα στα δυο ενυδρεία που έχω.Το πρώτο ενυδρειο 240 λιτρα με δυο εξωτερικά φίλτρα Sun sun 303 ιχθυοφωρτωση μέτρια ως πολλή ( 15 Cory, 30 ροδοστομοι, 10 cardinals tetra) και εύκολα φυτά , τάισμα 2 φορές την ημέρα το μόνο που μου έβγαλε ήταν πολλες άλγες με αποκορύφωμα την πράσινη και την bga. Το δεύτερο ενυδρειο με δισκους A-1800 (540 λιτρα) anubias 9 δίσκοι , φίλτρα 2 eheim (2080, 2180) τάισμα πολύ , τα φίλτρα δεν άντεξαν ούτε η βιολογία , πολλά νιτρικά (έφτασε μέχρι 80) παρόλο τις μεγάλες αλλαγές νερου στο ενυδρειο, άλγες πολλες ( τριχοειδή, πράσινη) φωσφορικά δεν είχα μετρήσει αλλα πιστεύω στα ύψη θα ήταν , αντιμετώπισα την κατάσταση χτίζοντας το ένα φίλτρο ως εξής το τελευταίο καλάθι (πρώτο οπως ανοίγουμε το φίλτρο ) ελαφροπετρα και άνθρακα , μεσαίο καλάθι siporax (χύμα) πρώτο καλάθι ( μηχανικό μακαρόνι και βιομπαλες) .
Αλλαγή φωτισμού με λεντοταινιες ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ Οι άλγες εξαφανίστηκαν ακόμα και η τριχοειδή , Νιτρικά με τάισμα 4-5 φορές προσεχτικό και κατεψυγμένη καρδιά κάθε μέρα, αλλαγή νερου αυτόματα 25 λιτρα την μέρα , δεν ξεπερνάνε τα 20 Συμπεράσματα Στα δικά μου ενυδρεία δεν θα χρησιμοποιώ αποκλειστικά ελαφροπετρα , αλλα επιςης και δεν την απορρίπτω σαν βιολογικό υλικό , αλλα ύστερα και απο συζητήσεις που έχω κανει και με δισκαδες παλιούς με πολλες διακρίσεις , αλλα και με θαλασσινούς δεν τις έχουν μεγάλη εμπιστοσύνη σαν υλικό για δύσκολα και απαιτητικά ενυδρεία ... Όλα αυτά τα γράφω πάντα με κάθε σεβασμό και επιφύλαξη αλλα καταθέτω προσωπικές εμπειρίες |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Προσωπικά την έχω στα χρυσόψαρα, τέρατα και τα ταΐζω μόνο DIY κατεψυγμένη τροφή, και αυτά τρώνε και εμένα, και η θερμοκρασία στο ενυδρείο φτάνει τους 14 βαθμούς, που ως γνωστό εκεί η βιολογία δεν λειτούργει στο μέγιστο, και όμως δεν έχω κανένα πρόβλημα , και όταν κάθε 6-8 μήνες ξεπλύνω την ελαφρόπετρα , τα νιτρικά μειώνονται κατακόρυφα, και είναι λογικό. Και εσύ είδες μείωση νιτρικών γιατί έβαλες καθαρό υλικό , όχι για άλλο λόγο, γιατί αν μειώθηκαν για άλλο λόγο θα έλεγα πως ίσως είναι και επικίνδυνο, γιατί στο φίλτρο σου σχηματίστηκε αναερόβια βιολογία που αν δεν είναι ελεγχόμενη ίσως υπάρξει πρόβλημα. Να έχεις υπόψη σου πως ο τακτικός καθαρισμός των υλικών μειώνει τους οργανικούς ρύπους και ταυτόχρονα μειώνονται τα νιτρικά
|
||||
|
||||
![]()
Δεν θα διαφωνήσω σε τίποτα με όσα μου είπατε για τα λάθη μου , ίσως ο μη τακτικός καθαρισμός του βιολογικού υλικού μου έφερε τα πραβληματα
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Προς νεους χρηστες | Tolis | Greek Aquarist's Boards | 28 | 04-10-17 07:08 |
Ζεολιθος ή ελαφροπετρα | Γιαννης186 | Γλυκό νερό - Γενικά | 52 | 05-09-15 13:27 |
ελαφροπετρα και ph | ulisse | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 2 | 16-03-13 17:09 |
2 χρηστες | katv | Greek Aquarist's Boards | 3 | 10-08-07 10:09 |
Απορειες για κατακευη sump για marine fish only | infer0s | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 3 | 04-09-06 14:45 |