|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα σε όλους!! Είμαι στη φάση κατασκευής ενός ενυδρείου διαστάσεων 1,20Χ45Χ40-45 δηλαδή ή 216 ή 243 λίτρα. Το ερώτημά μου τώρα είναι 8αρι τζάμι και φουλ κόντρες ή μπορώ να κατέβω σε πάχος?? Αν υπάρχει και κανένας φτηνός τζαμάς στους Αγίους ή στις γύρω περιοχές θα με βοηθούσε να γλιτώσω το ψάξιμο...
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα φίλε!!! Είμαι κι εγώ ακριβώς στην ίδια φάση και ψάχνομαι. Έχω ένα συγκεκριμένο μπάτζετ που θα κινηθώ και έχω καταλήξει ότι δεν θα θυσιάσω καθόλου από την ασφάλεια και αντοχή του ενυδρείου προκειμένου να κερδίσω χρήματα ή λίτρα. Γενικά ασχολούμαι με κατασκευές αλλά με τζάμι θα δουλέψω πρώτη φορά. Και δεν τολμώ να φανταστώ τι θα γίνει σε περίπτωση αστοχίας με 200+ λίτρα νερό στο σαλόνι...
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Χωρίς καθόλου κόντρες? Το άλλο ενυδρείο που έχω είναι 100X50X50 χωρίς κόντρες και κάνει κοιλιά, με 20 πόντους παραπάνω μήκος δεν θα είναι χειρότερα ?
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
με 10αρι δεν θα κάνει κοιλιά ή θα είναι αμελητέα
|
||||
|
||||
![]()
10αρι είναι και κάνει κοιλιά περίπου ένα χιλιοστό στη μεση,χωρίς καθόλου κόντρες
|
|
||||
|
||||
![]()
δεν είναι πρόβλημα το 1χιλιοστό βρε στο 10αρι, το πρόβλημα ή ο κίνδυνος που υπάρχει στα μεγάλα μήκη και ύψη είναι να αντέξει η σιλικόνη στα πλαινά να μη σκιστεί και όχι τόσο το τζάμι. Το δικό μου με 10αρι χωρίς κόντρες είναι 110 Χ 45 ύψος και δεν έχω ουτε δέκατα του χιλιοστού κούρμπα, (είναι λίγο μικρότερο βέβαια από το δικό σου αλλά είναι γεμάτο μέχρι τέρμα επάνω, ξέχειλο) αλλά έχω δει εργοστασιακό 150 Χ 50 Χ 50 με 10αρι χωρίς κόντρες αλλά είχε αλουμινογωνιές σε όλες τις ενώσεις, και τις είχε για μη τυχόν σχιστεί η σιλικόνη στα πλαινά
|
||||
|
||||
![]()
Καλορίζικο φίλε μου, εγώ πάντως στα ενυδρεία που έφτιαξα πάντα βάζω στον πάτο κόντρες για να διπλασιαστεί η αντοχή της σιλικόνης εκεί ασκείται η μεγάλη πίεση από την άμμο και το νερό.
Τι σιλικόνη έβαλες;; πολύ ωραίο γαζί έκανες!!
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Σπάσιμο σε γωνία καινούριου ενυδρείου. Να το προχωρήσω? | SlimData | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 16 | 12-07-11 12:28 |
Βοήθεια για στήσιμο καινούριου ενυδρείου | Always_Learning | Γλυκό νερό - Γενικά | 8 | 30-04-10 16:02 |
Aγορά καινούριου ενυδρείου | xaftel | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 10-02-08 19:04 |
Στύσιμο καινούριου ενυδρείου | vouros | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 16-02-07 15:28 |
Kατασκευή καινούριου ενυδρείου... | Tkagem | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 25 | 26-06-06 20:44 |