|
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα στην παρέα, έχω στην κατοχή μου ένα ενυδρείο anubias 450λίτρα 150 - 50 - 60 και θέλω να βάλω φροντόζες! Έχω μερικές ερωτήσεις:
1) Τι υπόστρωμα είναι καλύτερο και τι χρώμα; 2) Πόσα φίλτρα και με τι ισχύ; 3) Χρειάζεται κυκλοφορητής; 4) Δοκίμασε ποτέ κανένας να κολλήσει υπόστρωμα με σιλικόνη σε σωλήνα pvc, ώστε να μοιάζει με μια πιο φυσική σπηλιά και ομοιόμορφη με το περιβάλλον το ενυδρείου; 5) Επίσης σαν πέτρα ο ψαμίτης θα είναι καλός; |
|
||||
|
||||
![]()
Πασχαλη καλημερα και ευχομαι συντομα να απολαυσεις το ενυδρειο οπως θελεις.Επειδη εχω φροντοζες θα γραψω συμφωνα απο της εμπειριες που εχω.Πετρες ασβεστολιθηκες και να αφηνουν λιγο κενο αναμεσα τους ,αμμο χαλαζιακη ψιλη - οι γκουρου του φορουμ μιλανε για αμμο θαλασσης που ειναι και τσαμπα.Θα σου προτεινα να πας για δυο φιλτρα 1500λιτρα ανα ωρα λογω οτι τρωνε και φρεσκια τροφη (μυδια και γαριδες)Πιστευω οτι με τα δυο φιλτρα δεν θα χρειστης κυκλοφορητη
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Σε ευχαριστώ Στέλιο. Αυτή τη στιγμή έχω ένα φίλτρο sun sun 2000 λίτρα /ώρα και ένα fluval 406. Ελπίζω να μη γίνει πλυντήριο για αυτό ρωτάω! Όσο από υπόστρωμα έχω μπεζ χαλαζιακή κοκκομετρίας 0,3 - 1,2 mm, αλλά δεν ξέρω μήπως είναι καλύτερη η λευκή για αντίθεση χρωμάτων στα συγκεκριμένα ψάρια.
|
|
||||
|
||||
![]()
τα φιλτρα μια χαρα ειναι και μην φοβασε οτι μπορει να γινει πληντηριο το ενυδρειο. ποτε δεν εχουν την ονομαστιη ισχυ με τα υλικα μεσα.
οσο για την αμμο ειναι θεμα τι αρεσει εσενα... απλα απο μια παραλια ειναι δωρεαν και ιδανικη για ενυδρεια αφρικης. οι φροντοζα με λιγα λογια για να ξερεις τι να κανεις ειναι οτι θελουν σκληρο νερο, ποικιλια στις τροφες, ξηρα - κατεψυγμενες, δυνατο φιλτραρισμα και διακοσμιση τετοια ωστε οι πετρες να παρεχουν κρυψωνες αλλα και χωρο για κολυμπι... με το καλο να θαυμασουμε το ενυδρειο σου!!
|
|||
|
|||
![]()
Σε ευχαριστώ Θανάση, από πέτρες και κρυψώνες έχω αρκετή εμπειρία! Το θέμα είναι πως θα κάνω κρυψώνες ώστε να χωράνε ''τέρατα''... εκεί ήθελα μια γνώμη... και γι αυτό σκέφτηκα μεγάλες σωλήνες pvc αλλά θέλω κάπως να τις καμουφλάρω, ώστε να μη φαίνονται άσχημα.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
μπορεις να κολλησεις και αμμο θαλασσης απο πριν και να μην δειχνουν ασχημα τυχον κενα απο τις πετρες...
|
||||
|
||||
![]()
Thanks
|
|
||||
|
||||
![]()
Παιδια οι λαμπες ειναι Τ8..Το Rio 400 ,το δικο μου τουλαχιστον,εχει λαμπες T5..Οι λαμπες αυτες ΔΕΝ θελουν μπαλαστ,δινεις κατευθειαν 230v..θελουν ακροφυσια για Τ8 (που δεν πολυταιριαζουν αφου στα ακρα οι λαμπες ειναι λιγο πιο φαρδιες και θελουν γυαλοχαρτο για να μπουν) ή ακομα καλυτερα τα στεγανα ακροφυσια που εχουν παρουσιαστει στο φορουμ..
|
||||
|
||||
![]()
Ναι για t5 μίλησα,δεν έχω δει anubias ή rio400 με t8!
|
|
|||
|
|||
![]()
Παιδιά ευχαριστώ για τη βοήθεια! Να αναφέρω ότι βρήκα κάτι λάμπες Τ5 LED Daylight 8w 6000k απλά είναι μόνο 60cm στο μήκος. Θα κάνουν λέτε δουλειά;
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Νέο στήσιμο | Akakios Miskos | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 2 | 29-01-14 15:47 |
Νέο στήσιμο..! | jimbit22 | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 27 | 08-10-13 11:54 |
Στήσιμο απ'την αρχή | geo | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 1 | 05-07-12 18:41 |
Στήσιμο βράχου | arkoujohn | Θαλάσσια Βιολογία | 9 | 05-06-09 17:06 |
Στήσιμο Θαλασσινού... | klaz | Reef | 29 | 19-05-08 16:41 |