|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Θέλω τη γνώμη σας για να επιλέξω ενα καλό φωτισμό για το Αφρικάνικό μου. Οι διαστάσεις του ειναι 120*47*60 (340 λίτρα συνολικά) και παίρνει 3 λάμπες των 39w.
Αυτη τη στιγμη έχω πάνω 1 λάμπα 14.000Κ και άλλες δυο OSRAM που δε γράφουν Κέλβιν αλλα τον αριθμο 840 (μου είπαν περίπου στα 4100Κ). Έχω και μια ροζ που δε χρησιμοποιώ όπως και άλλη μια με 14000Κ (λευκη του πάγου). Πάνω στην άμμο μου έχει δημιουργηθεί άλγη πρασινοκαφέ (όχι κυανό όπως πίστευα τόσο καιρο) και θεωρω οτι ειναι απο τον φωτισμό γιατι εμφανιζόταν συχνά και με τη συσκότιση που έκανα νομίζοντας οτι ειναι κυανό, εξαφανιζόταν εντελώς και άντε πάλι μετα απο κανά μήνα τα ίδια. Μπορείτε να μου πείτε γνώμες για συνδυασμούς τριών λαμπών για έναν σωστό φωτισμό; Όχι με αυτές τις λάμπες που ήδη έχω, γενικά ας μιλήσουμε αν και θα ήθελα τη ροζ για να τονίζει λίγο τα χρώματα των ψαριών. |
|
||||
|
||||
![]()
Προσωπικα θα εβαζα μια sylvania grolux και μια ακομα στα 6500-8000Κ. 2 λαμπες μονο, οχι τρεις και με φωτοπεριοδο 6.30-7 ωρες (και κανενα moonlight 1 ωρα το πολυ).
|
|||
|
|||
![]()
H αλήθεια είναι ότι τα αφρικάνικα ενυδρεία δεν χρειάζονται πολύ φωτισμό. όσο δίνεις φως, πρέπει να υπάρχει και κάποιος να το πάρει και να το κάνει κάτι... Αυτό στην περίπτωσή σου είναι η άλγη. έχεις φυτά μέσα στο ενυδρείο??? Αν ναι, τότε να το συζητήσουμε ανάλογα τα φυτά και τις απαιτήσεις τους. Εγώ προσωπικά στα 500λίτρα, έχω 3 μέτρα λεντοταινία 6500κ στα 14,4βατ / μέτρο, και δεν έχω καθόλου άλγη. και από φυτά 2 βαλισνέριες, και 4 ανούβιες.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
δες και για τα KPL leds εχω και εγω αυτα απο το πασχα και ειναι απο οτι βλεπω πολυ καλυτερα απο τις κλασσικες λεντοταινιες, τις οποιες και εχω δοκιμασει. δεν συγκρινονται νομιζω. ουτε μειωση αποδοσης, ουτε θεματα με την υγρασια, ειμαι ευχαριστημενος με αυτα που εχω. θα βαλω φωτογραφιες αν το θελησεις να το δεις.
|
|
||||
|
||||
![]()
Aquastar (ψυχρο 10.000Κ), grolux (ροζ 8500Κ) και 840 (θερμο 4000K) (ή καλυτερα 940 αν βρεις)
Παιξε και με συνδυασμό δυο εξ'αυτων (νομιζω αρκουν δυο) και μπορεις να βαλεις στο πειραματισμο συνδυασμων και μια 865 ή 965 (6500Κ daylight), για να βρεις το φωτισμο που θες. Οι aqauastar-gro κοστιζουν κανα 7e η μια και οι αλλες κανα 5e η μια
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Επιλογή φωτισμού-λάμπας | tzetzos | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 31-01-14 00:21 |
Επιλογή φωτισμού για φυτεμένο ενυδρείο | bouboulas | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 3 | 30-08-13 20:44 |
200 λιτρα αφρικάνικο | agnos | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 7 | 01-03-10 05:19 |
Επιλογή φωτισμού για 300άρι | nekcharis | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 5 | 14-09-09 09:41 |
Επιλογή του κατάλληλου φωτισμού. | ΠΑΝΟΣ | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 2 | 05-12-06 09:24 |