|
|
||||
|
||||
![]()
Και καθώς κοιτάζω σήμερα το απόγευμα τα αυγά από τα σκαλάρια στο 370αρι μου (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=71752) πιστεύοντας ότι έχουν χαλάσει τι να δω ουρίτσες!
Ας πάρω τα πράγματα από την αρχή: Την Κυριακή που ξεκίνησα να κάνω αλλαγή στο ενυδρείο είδα αυγά στην Ludwigia glandulosa. Δεν έκανα τελικά αλλαγή αφ ενός επειδή τα αυγά ήταν ψηλά και δεν ήθελα να βγουν έξω από το νερό και αφ ετέρου επειδή ήμουν περίεργος να δώ τι θα γίνει με τα αυγά. Αυτό το λεω επειδή έχω δει άλλες 2 φορές αυγά από άλλο μάλλον ζευγάρι τα οποία όμως όταν πήγαινα να τα δω την επόμενη ημέρα δεν υπήρχαν ![]() ![]() Κοιτάζω λοιπόν την Δευτέρα τα αυγά ήταν στην θέση τους και οι δυο υποτειθέμενοι γονείς (δεν ήξερα ακόμα εάν είναι ζευγάρι) έδιωχναν πέραν των άλλων 4αρων σκαλαριών και οτιδήποτε άλλο επιχειρούσε να περάσει από εκείνη την περιοχή! Την Τρίτη πάλι τα ίδια, και σήμερα ενώ παω να δω υποτείθεται τα αυγά χαλασμένα βλέπω στο φύλλο τα αυγά να κουνιούνται έντονα. Ρίχνω μια καλύτερη ματιά και βλέπω ουρίτσες! Η χαρά μου φυσικά απερίγραπτη είχα μιάμιση ώρα να χαζεύω το ενυδρείο με την συμπεριφορά των γονιών μιας και καινούργιος στο χόμπι και δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο. Απλά έχω πάθει πλάκα ![]() ![]() Αυτό που θέλω τώρα να ρωτήσω χρειάζεται να ταίσω τίποτα σήμερα, αν και βλέπω ότι τα ψαράκια είναι ακόμα με τους σάκους τους. Σε λίγο θα ανεβάσω φωτό και βίντεο |
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα φίλε μου, πρώτον τι ψάρια υπάρχουν αυτή την στιγμή στο ενυδρείο σου εκτός από σκαλάρια; Δεύτερον αφού η γέννα έγινε την Κυριακή αυτό σημαίνει ότι το Σάββατο (σε 6 ημέρες ξεκινούν να κολυμπάνε) θα μπορούν να κολυμπίσουν και άρα θα θέλουν φαι
![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Στο ενυδρείο υπάρχουν ροδόστομοι, νεον και glowlight τετρα. Για τροφή έχω αυτό http://www.petcumulus.gr/index.asp?p...oduct&pid=2042. Επίσης έχω και αυγά αρτέμιας για εκκόλαψη αλλά θα πρέπει να ετοιμάσω ένα 25αρι που έχω. Για γεννήστρα μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα πλαστικό δοχείο που έχω από το ΙΚΕΑ αλλά προς το παρόν μπήκαν τα άλλα 4 σκαλάρια έως ότου δοθούν την Παρασκευή σε φίλο. Αυτό με την λάμπα θα το δοκιμάσω και ότι γίνει, την επόμενη φορά θα είμαι προετοιμασμένος!
|
|
||||
|
||||
![]()
Μπα δεν νομίζω να τα σώσεις με ροδόστομους μέσα και γενικά με τέτρα, η αρτέμια που έχεις κάνει όπως λέει και το σάιτ, όσον αφορά το πλαστικό κουτί δεν νομίζω να κάνει για γεννήστρα αλλά θα σου πούνε οι εμπειρότεροι, πόσα λίτρα είναι όμως;
|
||||
|
||||
![]()
Μόλις μπήκε και η λάμπα. Για πρώτη φορά θα το παλέψω έτσι. Το δοχείο είναι γύρω στα 70 λίτρα
|
|
||||
|
||||
![]()
Μακάρι να είναι επιτυχιμένη η πρώτη σου γέννα και να βγούνε όμορφα ψαράκια
![]()
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|