|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Τις τελευταιές δύο εβδομάδες μετράω στο ενυδρείο μου μηδενικά τελείως νιτρικά(το υγρό είναι πιο κίτρινο και απο το 0 να φανταστήτε).Η αλήθεια είναι πώς έχω βάλει αρκετά φυτά και σε σχέση με την αμμωνία που βγάζουν τα ψαράκια κ η τροφή,δν νομίζω να είναι αρκετή οσον αφορά την διάσπαση.Πρέπει να αρχίσω να ανησυχώ οτι τα φυτά θα κλατάρουν?ρίχνω και λίγο flourish μια φορά τον μήνα,να αυξήσω την τακτικότητα???
|
|
||||
|
||||
![]()
Οι μηδενικές τιμές ΝΟ3 δεν είναι εντελώς απίθανες αλλά για να ισχύουν θα πρέπει να έχεις πραγματικά μεγάλη φυτομάζα (φουλ φυτεμένο με γρήγορης ανάπτυξης φυτά) και ελάχιστη ιχθυοφόρτιση.
Αν χρησιμοποιείς τα γνωστά υγρά τεστ της ΑΡΙ, λάβε υπόψη σου ότι χρειάζονται πολύ καλή ανακίνηση (περισσότερη από τη μίνιμουμ που αναφέρουν στις οδηγίες) γιατί διαφορετικά μπορεί να σε οδηγήσουν σε πλασματικές μετρήσεις. Αν οι μετρήσεις είναι πραγματικές (μηδενικές) μπορείς να προσθέσεις άζωτο με diy λίπασμα. Κάνε αναζήτηση στο φόρουμ για KNO4 και θα βρεις πολύ πληροφορία. |
|
|||
|
|||
![]()
Της api χρησημοποιώ,με ένα λεπτό ανακίνηση το καθένα πριν την χρήση,λες και κάνω φραπε!Αυτό ακριβώς ανέφερα έχω ένα κάρο ευκολα φυτά γρήγορης ανάπτυξης με λίγα ζωντανά!θα το ψάξω αυτο που πρότινες!Θα ήθελα όμως και άλλες γνώμες(χωρις παρεξήγηση)
|
|
|||
|
|||
![]()
Και εγώ έχω πολύ φυτομάζα. 'Οταν είχα μικρή ιχθυοφόρτηση μέτραγα 0 NO3 με το υγρό τεστ της Sera. Τώρα που ανέβασα σημαντικά την ιχθυοφόρτηση μετρώ συνήθως μέχρι 10ppm, και μερικές φορές, ακόμα και τώρα, 0 ppm! Αυτά που αναφέρει ο φίλος neos παραπάνω είναι αλήθεια!
Αναγκάζομαι λοιπόν να συμπληρώσω νιτρικά με λίπασμα. Προσπαθώ να τα έχω λίγο περισσότερο από 10ppm. Πάντως, για φυτεμένα, πολύ προτείνουν τα 20ppm. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ερώτηση σχετικά με φυτά | nikolokithaki | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 4 | 13-10-12 16:20 |
ερώτηση σχετικά με εξ. φίλτρο | mac32 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 1 | 13-04-11 21:19 |
Ερώτηση σχετικά με καινούργιο JUVEL RIO 300 | theok1200s | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 03-12-09 22:06 |
Ερώτηση σχετικά με το καπάκι του ενυδρείου. | nkarytia | Αρχάριοι γλυκού νερού | 9 | 08-09-09 11:42 |
Ερώτηση σχετικά με UV sterlizer | gfdimopo | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 1 | 15-05-09 08:58 |