|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Bettas Μονομάχοι, όλων των μορφών. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπερα συνχομπιστες οπως καταλαβαινεται το στησιμο του 54 λιτρου ειναι θεμα ημερων και εχω καποιες αποριες επειδει παντα μαρεσανε τα γατοψαρα και παντα ηθελα να τα φιλοξενησω θα μπορουσα να βαλω μια ομαδα των 5 -6 ατομων Corydoras Aeneus σε αυτα τα λιτρα μαζι με το μονομαχο γιατι αποσω εχω ψαξει και τα 2 ειδη φτανουν στο ιδιο μεγεθος περιπου και θελουν τις ιδιες παραμετρους(αν κανω κατι λαθος διορθωστε) και 2ον πηγα σε ενα ποταμι στο χωριο μου και μαζεψα κατι κλαδια που ειχαν πεσει απο δεντρα αυτα κανουν για το ενυδρειο μου η θα δημιουργηθει κανα προβλημα;; ειδου και οι φωτογραφιες.....
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα
Από τη μικρή εμπειρία που έχω με τους μονομάχους, νομίζω πως συνήθως αποφεύγουμε τα κλαδιά με τις πολλαπλές διακλαδώσεις, γιατί υπάρχει φόβος τραυματισμού Για το εάν τα κλαδιά που μάζεψες είναι κατάλληλα, θα σου απαντησουν οι πιο εμπειροι Αν τελικα τα κρατήσεις θα σου πρότεινα να τα βάλεις με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην κινδυνεύει ο ψαρής σου από τραυματισμό
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
||||
|
||||
![]()
προσωπικα θεωρω το μοπανι (χωρις βρασιματα και προετοιμασιες) πιο χρησιμο και φυσικα ασφαλεστερο.
Αν ντε και καλα θες να βαλεις αυτα που μαζεψες εχουν γραφτει κατα καιρους τροποι απολυμανσης και προετοιμασιας για ξυλα που μαζευτηκαν απο τη φυση.
|
||||
|
||||
![]()
για ριζα παιζει να παρω δεν ειμαι σιγουρος θα δω και τα οικονομικα μου αυτα τα ξυλα θελω να τα επεξεργαστω και να τα βαλω στο βυθο για να φενεται οσο πιο φυσικο γινεται για τα γατοψαρα τι λετε να το επειχηρησω η θα εχω προβληματα;;
|
||||
|
||||
![]()
η γνωμη μου καλυτερα μην τα βαλεις.
περιορισου σε πετρες, ριζες η αλλα ξυλα καταλληλα για ενυδρειο, φυτα κτλ...
|
||||
|
||||
![]()
θα υπαρχει προβλημα χωρου η ο μονομαχος υπαρχει περιπτωση να τα κυνηγαει;;
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Πολυ ηρεμα ψαρακια ειναι κι αυτα κι ο μονομαχος (ο οποιος εχει προβλημα κυριαρχιας ΜΟΝΟ με αλλα αρσενικα του ειδους του, ασχετα με ολους τους μυθους και θρυλους που κυκλοφορουν), και οσον αφορα το νερο πανω κατω ταιριαζουν, ομως αν για το Χ λογο θελησεις να βαλεις καθολου αλατακι (δεν ειναι σπανια τα εξωπαρασιτα σε ψαρια με μεγαλες ουρες οπως ο μονομαχος) θα ειναι απαγορευτικο λογο των κορρυ. Επισεις ειναι λιγο δυσκολο να βρεις χρυσες τομες με τη θερμοκρασια την οποια αναγκαστικα θα την κρατησεις αρκετα ψηλα λογο μονομαχου (τα κορρυ θελουν λιγο χαμηλοτερες για να πουμε οτι ζουν σε σωστο περιβαλλον αλλα δεν ειναι απολυτα κρισιμο). Η συμβιωση των δυο ειδων δεν ειναι κρισιμα απαγορευμενη, ομως θελει λιγο προσοχη ενω υπαρχουν αλλα Ασιατικα βυθοψαρα που ταιριαζουν πολυ καλυτερα. Επισεις μικρα ενυδρεια ειναι καλυτερα να λειτουργουν με ενα ειδος
|
||||
|
||||
![]()
Βιοτοπικα δεν ταιριαζουν μεταξυ τους τα ψαρια.
Καλυτερα να μην τα βαλεις μαζι ,,. Οσο για τα ξυλα το προβλημα σου θα ειναι να βυθιστούν στο νερο ,,μετα απο 4 εβδομαδες οπως τα βλεπω και αν τελικα. Τα ξυλα που βαζουμε απο την φυση ειναι βελανια,,,καμια ριζα απο πουρναρι παλιο,,,και απο αμπελι ριζα το ιδιο παλια. Το μοπανι οπως σου λεει ο ΝΙΚΟΣ ειναι οτι καλυτερο για τον μονομαχο.
|
||||
|
||||
![]()
αμα εβρισκα καποιο τροπο και το εχονα μεσα στο υποστρωμα για να μην ανεβαινουν;; οσο για τα ψαρια το ξερω πως δεν ειναι βιοτοπικα αλλα δεν μπορουν να συνυπαρχουν ειρηνικα τα Corydoras Aeneus ποσα λιτρα χρειαζονται ωστε να ειναι μια χαρα γιατι αν δεν ειναι για τα λιτρα μου να σταματησω να το σκεφτομαι......
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
μονομαχοενυδρειο | nikos93 | Bettas | 14 | 17-04-13 14:11 |
νεο μονομαχοενυδρειο | asrael | Bettas | 9 | 03-04-10 13:14 |
Μονομαχοενυδρειο | giannikas | Bettas | 3 | 22-10-09 17:20 |
μονομαχοενυδρειο! | filimonas2 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 29 | 05-08-09 22:47 |
Το μονομαχοενυδρειο μου! | kazas | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ασίας | 16 | 21-07-08 20:35 |