|
|
||||
|
||||
![]()
Μιας και το αλατι στα πετ ειναι χρυσαφι , και εχω βρει ακρη να βρω αλατι απο αλυκες και μαλιστα μεγαλη ποσοτητα , τελειως ακατεργαστο πριν μπει σε επεξεργασια , κατευθειαν απο την μαμα θαλασσα θα μπορω να το εχω για το ενυδρειο ??
Φυσικα θα καθαριστει απο τυχον βρωμιες και οτι αλλο πριν μπει στο ενυδρειο . Το θεμα ειναι νταξει με την αλατοτητα , αυτη φτιαχνεται , τα υπολοιπα στοιχεια π.χ. μαγνησιο , ασβεστιο , ΚΗ , η οτι αλλο υπαρχει καποιο θεμα η οχι ? Αν κλεινουν σε χαμηλοτερες τιμες τοτε μπορει να αυξηθουν . Π.χ. ασβεστιο και μαγνησιο περνω χυμα το κιλο 2 ευρω .
|
||||
|
||||
![]()
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=63821
Ριξε μια ματια ειναι ενα παλιο τοπικ μου. Θεωρητικα το αλατι απο αλυκες θαχει τους ιδιους κινδυνους με αυτο της θαλασσας αλλα το πλεονεκτημα του νερου ειναι οτι διαλεγεις απο που θα το παρεις. Εκτος αν ξερεις οτι το νερο των αλυκων ειναι απαλαγμενο απο μικροοργανισμους, το οποιο φυσικα θελει χημικη μετρηση. |
|
||||
|
||||
![]()
με βαση αυτην την λογικη που αρκετοι βαζουν νερο θαλασσας κατευθειαν στο ενυδρειο , ακομη και σε reef και εχουν καλα αποτελεσματα , γιατι το αλατι να μην εχει αξισου τα ιδια αποτελεσματα , ισα ισα λογικα θα ειναι και καλυτερη λυση γιατι τυχον βλαβεροι οργανισμοι που μπορουμε να τους παρουμε με το νερο απο θαλασσα στο σχετο αλατι που θα εχει ξεραθει θα εχουν ψοφησει..
Αρα μηπως ειναι και πιο ασφαλες ?
|
||||
|
||||
![]()
που ξερεις τι θα εχει πανω στο αλατι το οποιο δυσκολα θα δεις και θα εκκολαφθει μετα στο ρεεφακι σου?
Πολυ ευκολα αναπτυζονται εκει αυγα απο σαλιγγαρια θυρευτες των κοραλιων, οποτε αν μπεις στην διαδικασια προσεξε μην εχει τετοια καλουδια... Καλυτερα νερακι απο 5-8μετρα βαθος με κουβα και θα εισαι μια χαρα. Περασε το και απο UV ακτινοβολια για κανα προτωζωο και πιστευω να εισαι ενταξει...
|
||||
|
||||
![]()
Το θεμα ειναι οτι δεν εχω κοντα θαλασσα και δεν βολευει , ενω αλατι βρίσκω ανετα απο γνωστο και οσο θελω.
το εχω σκεφτει αυτο , γιατι στο δοχειο π.χ. 60 λιτρα που θα φτιαξω το νερο αλαγης αν πεταξω για καμια 2 ωριτσες ενα φιλτρακι μεσα με υαλοβαμβακα και ανθρακα να μαζεψει οτι υπαρχει και μετα στο ενυδρειο δεν θα καθαρισει το νερο ?
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ρε jimmy τι αλλαγες σκεφτεσε να κανεις? Εμενα το αλατι μου βγαζει κανα δημηνο+ με τις εβδομαδιααιες στα 250λιτρα (25λιτρα αλλαγη)
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αλάτι | george1995 | Bettas | 4 | 06-09-10 08:21 |
ick και αλάτι | nikman | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 2 | 19-10-06 23:07 |
Αλάτι | Mariel | Bettas | 1 | 01-09-05 13:52 |
Αλάτι ? ? ? | kassianhv | Γλυκό νερό - Γενικά | 6 | 02-10-03 21:43 |