|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπερα σε ολους!
μετα απο 2 προσπαθειες συντηρησης φυτων επιφανειας με ατυχη αποτελεσματα(πιστια και φακη),θα ηθελα να ρωτησω αν τελικα αυτα τα φυτα διατηρουνται μονο σε ενυδρεια ανοιχτου τυπου.Προσφατα βρηκα σε ενα καταστημα pistia αλλα δεν το αγορασα γιατι απ οτι μου ειπε ο υπαλληλος ειναι για ενυδρειο χωρις καπακι. Αν παρ αυτα δεν παιζει ρολο το καπακι τοτε γιατι οτι ειχα εξαφανιστηκε; Να προσθεσω πως την πρωτη φορα φανταστηκα πως επαιξε ρολο η θερμοκρασια καθως ηταν καλοκαιρι..την δευτερη φορα ομως δεν ηταν σιγουρα θεμα θερμοκρασιας.. Να φταινε οι λαμπες ;;(εργοστασιακες για ριο 125 ειναι)..να φταιει η λιπανση;(την πρωτη φορα δεν εβαζα καθολου)..πλεον βαζω της seachem.. οποια βοηθεια δεκτη ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν πολυ παιζει ρολο η θερμοκρασια με την εννοια οτι χειμωνα καλοκαιρι κατω απτις λαμπες εχει αρκετη θερμοκρασια. Τα ανοιχτου τυπου εχουν λιγοτερη λογω αποβολης. Σε ενυδρειο φιλου με κλειστο καπακι με καρμπον τις ιδιες συνθηκες με εμενα, τα πιστια την ψιλοπαλευουν. Αναπτυσονται αλλα εεεε λιγο. Σε εμενα με ανοιχτο και γκρολουξ λαμπες γινεται πανικος και εχω και μεγαλη ροη στην επιφανεια. Οποτε μαλλον δεν μπορουν τις ψηλες θερμοκρασιες αλλα θελουν αρκετο καλο φως.
|
|
||||
|
||||
![]()
βρε ναι αλλα στου φιλου σου δεν εξαφανιζονται..αντιθετα αναπτυσσονται (εστω και αργα)..στη δικια μου περιπτωση σταδιακα μειωνονται εως που στο τελος δεν μενει τιποτα...εβγαλα καποια ,τα εβαλα στο 60 λιτρο (που εχει μια λαμπα και ενα τμημα απ το καπακι το εχω αφαιρεσει) αλλα και παλι χαθηκαν..γινονται διαφανα και μετα σα να λιωνουν..πλεον δεν εχω τιποτα..ουτε ενα!
|
|
||||
|
||||
![]()
Έχω δει πολλές φορές να χάνει κόσμος την πίστια το καλοκαίρι. Όταν είχα (με καπάκι) πολλαπλασιαζόταν με τρελούς ρυθμούς, αλλά δε γινόταν... λάχανο όπως γίνεται στα ανοιχτά ενυδρεία, παρέμενε μικρή.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
τη δευτερη φορα ομως ηταν οκτωβριος με θερμοκρασια ενυδρειου 24.(με φακη αυτη η προσπαθεια) και παλι ενω στην αρχη πολλαπλασιαζοταν ξαφνικα αρχισε να εξαφανιζεται..στο τελος δεν εμεινε τιποτα. |
|
||||
|
||||
![]()
Απο προσωπικη εμπειρια, νομιζω οτι το πιο σημαντικο ειναι το φως και δεν παιζει ρολο αν εχει καπακι ή οχι.
Στο 60αρι μου, οταν ειχα 24w φωτισμο, απλα επιβιωναν. Οταν αναβαθμισα το φωτισμο σε 48w, ομως, γινονται τεραστια και πολλαπλασιαζονται σαν τρελα. Να σημειωθει οτι το φως ειναι παρα πολυ κοντα στην επιφανεια, γυρω στα 3 εκατοστα. Στο 48αρι δε, με 19w φωτισμο και καπακι παλι, επιβιωνουν εως εξαφανιζονται ισως με πολυ αργους ρυθμους, παραμενοντας μικρα.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
στο δικο μου rio-180 τα πιστια μεγαλωνουν και αναπαραγονται συνεχεια και με κλειστο καπακι
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
οι λαμπες σου ειναι οι αρχικες της juwel; |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Είχα πάθει και γω το ίδιο. Στο παρελθόν είχα βάλει Pistia και Limnobium laevigatum αλλά στη συνέχεια σάπισαν και διαλύθηκαν τελείως. Δεν έμεινε όυτε γοα δείγμα. Πιστεύω ότι ευδοκιμούν καλύτερα σε ανοικτά ενυδρεία. Ρόλο παίζουν όμως και τα επίπεδα νιτρικών καθώς τρέφονται απο αυτά απορροφώντας τα μέσω των ριζών τους.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη evina : 11-01-13 στις 15:46 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Skimmer επιφανειας? | Eric | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 6 | 23-05-11 12:15 |
Ενα νεο φυτο επιφανειας | Raven | Αναγνωρίσεις φυτών | 2 | 23-04-11 15:58 |
Φυτα επιφανειας | Krisos | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 12 | 24-05-09 14:45 |