|
|
||||
|
||||
![]()
καλησπερα!!!
θα σας πω για ενα μεγαλο oscar, μηπος το σωσουμε!!! πριν το καλοκαιρι στο πετ σοπ εδω στην Συρο υπηρχε ενα oscar γυρο στα 40 εκατ. πραγματικο θηριο!!!! το λειγουρευομουν αλλα το εδεινε 80 ευρω και δεν τα χαραμιζα για oscar... σημερα ειχα παει στο πετ σοπ και ειδα το ψαρι σε αθλια κατασταση!! δεν εχει αισθηση πλευσης ειναι με το πλαι και το σωμα του καμπυλοτο, βαριανασενει και γενικα δειχνει ετοιμοθανατο!!! σε ερωτηση στο παιδι τι επαθε το ψαρι μου ειπε οτι παρα τις συμβουλες του στον αγοραστη το ειχε ολο το καλοκαιρι σε εξωτερικο ενυδρειο ( ταβερνα ) η θερμοκρασιες μια ηταν 40 και μια 25... οταν τον φωναξε ο μαγαζατορα να δει το ψαρι γιατι κατι εχει το νερο ειχε 10 βαθμους θερμοκρασια και το ψαρι ηταν στο ενυδρειο οπως σας το περιγραφω πιο πανω!!! το ψαρι ειναι ετσι κανα μηνα τωρα αλλα δεν πεθαινει, το περιεργο ειναι οτι οταν του ριχνει φαγητο με τα χιλια ζορια τρωει!!!! γραφω αυτα που ειδα και αυτα που μου ειπε το παιδι και τα γραφω ολα εδω μηπος μπορεσω και κανω κατι να σωσω το ψαρι!!!!! περιμενω τις αποψεις σας και αν μπορω να κανω κατι!!!!!!! ευχαριστω!!!!
|
||||
|
||||
![]()
το ειδα και γω σημερα και τις προηγουμενες φορες που πηγα.......
και γω εχω απορησει με την αντοχη του. το παλευει ομως. το θεμα ειναι ποσο θα αντεξει στα 30 λιτρα του μαγαζιου;;;;; |
|
||||
|
||||
![]()
απο αντοχες πραγματικα μου εχει κανει εντυπωση!!!! το ψαρι δειχνει οτι θελει να ζησει!!!!!!!! πανω απο ενα μηνα ειναι ετσι και το παλευει!!!!
για τα λιτρα δεν μπορω να πω κατι και που προσπαθει το παλικαρι παλι καλα... σκεφτομουν να το παρω σπιτι μου αλλα φοβαμαι μην παθει κατι στα χερια μου.... ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
το ειχα δει και τελη αυγουστου στη συγκεκριμενη ταβερνα και μαλιστα ειχα ρωτησει τη γυναικα μου πως ειναι δυνατο να ζει τετοιο ψαρι σε στρογγυλο ενυδρειο που δεν ειναι πανω απο 150 λιτρα και νταλα στον ηλιο.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
ετσι οπως τα λες δεν μπορεις να κανεις κατι.αν ειναι σε τοσο αθλια κατασταση και δεν τρωει κιολας δεν του μενει πολυ καιρος ακομα.
το μονο που μενει ειναι η ευθανασια. |
|
||||
|
||||
![]()
κατι διαβασες λαθο!!!!!!!! το ψαρι ειπα, οτι οταν το ταιζει, τρωει!!!! που σημαινει οτι δειχνει να παλευει και θελει να ζησει!!!!!!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
τελικα τρωει η δεν τρωει? |
|
||||
|
||||
![]()
τρωει αλλα οχι με τρελη ορεξη.
υπολογισε ομως οτι μιλαμε για 40 ποντους περιπου ψαρι σε 40 ποντους ενυδρειο |
|
||||
|
||||
![]()
ειναι προφανες οτι δεν ειναι καλα.εξωτερικα πως δειχνει εχει βγαλμενα λεπια τρυπες στο κεφαλι?
|
|
||||
|
||||
![]()
οχι δεν εχει.απλα δεν ξερω αν ο τροπος πλευσης εχει να κανει με τα πολυ λιγα λιτρα ως προς τον ογκο του ψαριου
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Εχει περασει μεγαλη ταλαιπωρια οπως λες το καλοκαιρι, απο 40 βαθμους στους 25 και μετα στους 10.Αν ειναι ζαρωμενο, τρωει με το ζορι και δειχνει ετοιμοθανατο εδω και καιρο δεν υπαρχει αλλη λυση παρα μονο η ευθανασια.
Ειναι ανθεκτικα ψαρια το παλευουν αλλα αργα η γρηγορα θα υποκειψει |
|
||||
|
||||
![]()
ο ταβερνιαρης ηταν περηφανος δηλαδη που ειχε ενα τετοιο ψαρι?η μηπως ηθελε να εντυπωσιασει τους πελατες?η μηπως λεω εγω ηθελε κλωτσιες.Γενικα το κακο αρχιζει απο τα πετ,οταν μιλαμε για εμποριο...εδω δεν σεβονται σε αλλους κλαδους τους ανθρωπους θα σεβαστουνε τα ψαρια.Τεσπα αυτα υπηρχαν,υπαρχουν και θα υπαρχουν δυστηχως
|
|
||||
|
||||
![]()
κοιτα το συγκεκριμενο πετ ειχε παλια 35 ενυδρεια τωρα μετακομισε και μεσα χωρανε 9 και μαλιστα μικρα.ο ανθρωπος ποτε δεν παροτρυνε κανενα σε σχεση με αλλους να βαλουν ψαρια σε αστρωτα ενυδρεια.αντιθετα αποτρεπει τα στρωσιματα με τα λεγομενα ζουμια.το θεμα ειναι οτι βρεθηκε με το ψαρι χωρις να εχει χωρο...
|
|
||||
|
||||
![]()
Μπραβο του ειναι ενας απο τους λιγους που κανουν καλη δουλεια.Οσο για το ψαρι στην κατασταση που ειναι, αδυνατο να το παρει καποιος ειναι και σε μικρο ενυδρειο, δεν του μενει πολυ χρονος.Ακομα και φαρμακα να δοκιμασει δυσκολα να επανελθει.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Προβλημα με oscar!!!!sos | tsarky | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 18 | 24-07-11 16:49 |
ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ OSCAR? | aris2 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 18-02-09 17:00 |
oscar | neki1986 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 1 | 15-02-08 15:29 |
ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ OSCAR | angelos7577 | ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 8 | 10-11-07 10:57 |
Προβλημα με Oscar | yamas | ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 16 | 13-03-06 09:47 |