|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Διατροφή Ζωντανές τροφές, κατεψυγμένες, συνταγές |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ως γνωστων ο γεοσκωληξ ειναι μια πολυ καλη και απλη λυση σχετικα με το θεμα της διατροφης ειδικα για ψαρια οπως κιχλιδες και θηρευτες λογω των πρωτεϊνων που περιεχουν με αποτελεσμα να τονωνουν τα ψαρια και να τους χαριζουν ανεξαντλητη ενεργεια...
Ετσι λοιπον και εγω ξεκινησα να ταιζω με το συγκεκριμενο και πραγματικα ειχα δει διαφορα ακομα και στην τονωση του χρωμματος.. Παλαιοτερα αγοραζα απο καταστημα με ειδη αλιειας αλλα πλεων εκλεισε και εχω μεινει χωρις... Γνωριζετε μηπως κανενα μαγαζι απο το οποιο μπορω να προμηθευτω? Η εστω τροπο να τους βγαλω απο το χωμα στην επιφανεια ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Όταν βρέχει απ όσο ξέρω, κάνεις μια φτυαριά και έχει..
Απ ότι θυμάμαι απο τα παιδικά μου χρόνια τουλάχιστον.. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
μπορεις να βρεις σε φυτωρια που εχουν βιολογικο κομποστ (αγοραζεις ενα σακι και εχει τεραστια ποσοτητα γεωσκωληκα) αλλα πρεπει να τονισεις πως θες βιολογικο απο φυλλα κτλ και να μην περιεχει λιπασματα η αλλες περιεργες ουσιες.
Κι εγω εχω ταισει αρκετες φορες, αλλα ειμαι απολυτα βεβαιος για τη φυση του χωματος που εχω αγορασει. Ειναι πιο σιγουρο αν εχεις καποιον γνωστο σε φυτωριο που να το εμπιστευεσαι. Οι ιδιοι που φτιαχνουν τα κομποστ χρησιμοποιουν τους γεωσκωληκες γι αυτη τη δουλεια, αν μπορεις να προμηθευτεις απ ευθειας ισως ειναι ακομα καλυτερα (αλλα δεν παιρνουν καθε μερα, εννωειτα)
|
||||
|
||||
![]()
μαγαζιά με ζωντανά δολώματα που πουλάνε σκουλίκια για γλυκα νερα...συνήθως εχουν γεωσκώληκα..αλλιως τώρα με τις βροχες............
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
ξερετε κανενα τετοιο μαγαζι η φυτωριο?
Βεβαιωμενο παντα |
|
||||
|
||||
![]()
παρε 2106511908, ειναι λιγο μακρυα, καπου στο νομισματοκοπειο, και πες του ακριβως για τι το θες, αν εχει (δεν εχει καθε μερα) θα σου δωσει ειτε γεωσκωλικες, ειτε βιολογικο χωμα που εχει εκατονταδες μεσα
|
||||
|
||||
![]()
μπορεις κι απο κοπρια να βγαλεις αν θες!
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Αν ξέρεις που έχει στο κήπο σου, μισοθάψε μια πατάτα....μέχρι την άλλη μέρα θα έχουν μαζευτεί από κάτω.
Αν βρείς σε μαγαζί με δολώματα, εγώ θα σου πρότεινα να κάνεις μια δική σου παραγωγή....είναι το πιο εύκολο πράμα στον κόσμο. Εγώ έχω γεμίσει το μπάνιο που είχαμε για το μωρό με φυτόχωμα και χώμα της αυλής, έριξα μέσα γεωσκόλικες και ρίχνω μέσα ότι περισέψει από το μεσημεριανό ή κανένα φρούτο που έπεσε από κανένα δέντρο. Το μόνο που κάνεις από εκεί και πέρα είναι να κρατάς το χώμα βρεγμένο. Το μπάνιο το κλείνω με μια σανίδα και μένει μόνο μια χαραμάδα για να μπαίνει αέρας. ......έτσι ταϊζεις τα ψάρια, φτιάχνεις λίπασμα για τον κήπο σου και ξεφορτώνεσε και τα αποφάγια που δεν ξέρεις τι να τα κάνεις!!!!
|
||||
|
||||
![]()
Δεν ξέρω αν πρόσεξες την καταχώρηση που έχουμε κάνει ως κατάστημα, αλλά πουλάμε ζωντανούς γεωσκώληκες για αυτήν ακριβώς τη δουλειά που τους θέλεις. Στέλνουμε και Αθήνα με courier.
|
||||
|
||||
![]()
ταϊζω κι εγω στα σκαλαρια μου μερικες φορες...σκαλιζω λιγο σε βρεγμενο χωμα στον κηπο, μαζευω 2-3 σκουληκια, ψιλοκοβω, πλένω/καθαριζω απο χωμα μεσα-εξω και σερβιρω!τα τσακιζουν! θελει προσοχη μην ειναι πολυ μεγαλα τα κομματια γιατι μια φορα του ενος σκαλαριου μου του κολλησε στο στομα...!φυσικα οπως εχει ηδη ειπωθει, θελει προσοχη να μην ειναι χωμα που εχει δεχθει λιπασματα, φυτοφαρμακα κλπ. Γι'αυτο θα προτεινα ο καθενας απ'τον κηπο του κι αν δεν εχει ή αγορα ή αλλη λύση...
Επίσης δεν ταϊζω τις ακρες του σκουληκιου που ειναι σκληρες... |
|
|||
|
|||
![]()
Ωραίο ποστ. Μέχρι τώρα τάιζα κουνούπια. Το σκουλικάκι θα τους αρέσει επίσης πολύ!
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπον σημερα βρηκα ενα τετοιο σκουλικακι στον κηπο μου το επλυνα κ το κομματιασα σε πολυ μικρα κομματακια , ξανα παλι πλυσημο
κ τους το ταισα. Οι καρδιναλιοι το ξεσκισαν κανονικα, ο μονομαχος λιγο πιο διστακτικα λογο του οτι ειναι νεος στο ενυδρειο κ ακομα δεν εχει προσαρμοστη πληρως αλλα οταν δοκιμασε κ αυτος εκανε σβουρες κ εψαχνε κ αλλο.. Το υπολοιπο το κρατησα στο ψυγειο για αυριο ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν ξέρω αν είδες το βίντεο που ανέβασα χθες. Είναι από το ενυδρείο μου, που ταΐζουμε με σκουλήκια.
Χαμός έγινε! ![]() http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=68448
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ζωντανος αραγωνιτης | rawnerve | Θαλάσσια Βιολογία | 24 | 27-08-11 21:34 |