|
|
|||
|
|||
![]()
Γεια σε ολους και σε ολες.!!
Ειμαι καινουργια στο φορουμ. Εχω στο ενυδρειο μου γκαπυ, ενα ξιφοφορο και ενα σαλιγκαρι. Θα ηθελα να παρω και καποια γαριδα για να βοηθαει στον καθαρισμο, αλλα να ειναι καποια που να μην πειραζει τα ψαρια. Μπορειτε να μου προτινετε κατι..?? |
|
||||
|
||||
![]()
οι γαριδες δεν πειραζουν τα ψαρια. το αντιθετο γινεται. μπορεις να βαλεις red cherry η αμανο
|
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστω πολυ.
|
|
|||
|
|||
![]()
Όντως δεν υπάρχει προβλημα για τα ψαρια σου. Αν παντως τα γκαπυ σου αυξηθουν σε αριθμο (που ειναι σιγουρο...), οι εκκολαπτομενες γαριδες σου δυσκολα θα καταφερουν να μη φαγωθουν και δεν θα μπορει να αυξηθει η αποικια σου.
|
|
||||
|
||||
![]()
Για πόσα λίτρα ενυδρείο μιλάμε; έχει αρκετά φυτά μέσα; κρυψώνες γενικότερα;
Μετρήσεις έχεις κάνει; γνωρίζεις τις παραμέτρους του νερού σου; Ποιο είδος σαλιγκαριού έχεις; Έχεις διαβάσει τα υπομνήματα του γλυκού νερού για τους αρχάριους; Αν οι απαντήσεις σου στα παραπάνω είναι από όχι μέχρι ![]() Καλώς ήρθες! ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Εχω αρκετα ψαρια. Σε 1 ενυδρειο που εχει πλατος 30 εκατοστα, υψος 29 εκατοστα και φαρδος 19 εκατοστα, εχω 4 αρσενικα και 4 θηλυκα γκαπυ, 1 θηλυκο ξιφοφορο, και ενα σαλιγκαρι apple. Επιδη οντως αναπαραγονται γρηγορα, δεν θελω να βαλω τα θηλυκα σε γενηστρες για να μην στρεσαριστουν, συνηθως οταν βλεπω οτι ειναι η ωρα που πλησιαζει η γεννα τα μετακηνω σε αλλο ενυδρειο. Οσο αφορα τις γαριδες ειχα παει στο pet shop της γειτονιας και ρωτησα, αλλα μου ειπε οτι θα τραβαει τα ψαρια απο τις ουρες (ειχε λεει αστακο). Εγω ειμαι λιγο ασχετη επι του θεματος για αυτο χριαζομαι καθοδηγηση απο πιο εμπιρους..
|
|
||||
|
||||
![]()
αλλο οι γαριδες αλλο ο αστακος
|
|
||||
|
||||
![]()
σε γυάλινο κουτί 16 λίτρων δεν πρέπει να μπαίνουν ζωντανά..
|
|
|||
|
|||
![]()
Αυτο ηξερα και εγω αλλα με μπερδεψε εκεινη την στιγμη...
Προς το παρον αυτο εχω και αναγκαστηκα με αυτο δουλευω.. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]()
Τα νεογεννητα τα εχω σε αλλο ενυδρειο ξεχωριστα απο τα ενηλικα. Βασικα ειχα λιγα ψαρια στην αρχη αλλα επιδη αρχισαν τις γεννες αυξηθηκαν. Παντος θα παρω και ενα μεγαλυτερο ενυδρειο, απλα τωρα εχω και ενα μικρο προβλημα με τον χωρο οποτε δεν μπορω να εχω αλο εκτος απο αυτο..
|
|
||||
|
||||
![]()
δεν παιζει ρολο αν θεωρεις εναν αριθμο "λιγα" ψαρια.
Για το ενυδριακι σου ΕΝΑ ψαρι ειναι ενα περισσοτερο απο το κανονικο. ΑΝ το ενυδρειο εχει τρεξει αρκετο καιρο, εχει στρωμενο υποστρωμα, αρκετα φυτα και ειναι υγειες θα μπορουσε να γινει γαριδαδικο αλλα και παλι θα απαιτουσε αρκετη προσοχη για να μην μεταβαλλονται αποτομα οι συνθηκες του νερου. Δε μπορει να φτιαχτει ολοκληρωνενο οικοσυστημα με ψαρια, φυτα, γαριδες, σαλιγκαρια κτλ σε 16 λιτρα. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
συμβουλες | scooby14 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 20-05-10 02:16 |
diy 45-30-30 συμβουλες | mao | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 4 | 16-09-09 04:13 |
συμβουλεσ για κοι | thu vu | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 21-03-08 16:49 |
συμβουλες | vanilla | Αρχάριοι γλυκού νερού | 12 | 08-05-07 13:57 |
συμβουλες??? | prodigy | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 58 | 07-11-06 01:27 |