|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Θαλασσινό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλημέρα σε όλους, πρόκειται άμεσα να έρθει στα χέρια μου ένα θαλασσινό ενυδρείο 120 λίτρων(100*30*40).
Το ενυδρείο τρέχει εδώ και 5 χρόνια και ο βράχος(15-20 κιλά) είναι όλο χρώμα... Προφανώς, θέμα στρωσίματος μεγάλο δεν θα έχω, έτσι; Ένα θέμα είναι ότι το ενυδρείο έχει κατακλυστεί από άλγη, σαν την τριχοειδή που εμφανίζεται σε ενυδρεία γλυκού νερού. Τα τζάμια, που έχουν και κοραλλίνη, με λεπίδα θα καθαρίσουν; Θα προσπαθήσω να μεταφέρω το βράχο με όσο γίνεται περισσότερο νερό, μέχρι να καθαρίσω το ενυδρείο, τα δυο ocellaris που σκέφτομαι να τα πάρω και αυτά, θα έχουν πρόβλημα στο δοχείο με το ζωντανό βράχο με έναν κυκλοφοριτή; Λογικά με τόσο στρωμένο βράχο δεν θα έχω θέμα άστρωτου ενυδρείου άρα παίρνω άφοβα και τα occelaris, έτσι; Ξεκίνησα το θέμα για να ρωτάω γενικές απορίες που συνεχώς μου έρχονται... Περιμένω τις απαντήσεις σας... ![]() Ευχαριστώ |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() Τώρα για αυτά που ρωτας περίμενέ τους ιδικούς του θέματος. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Έχω ενυδρεία εδώ και δυο χρόνια... ![]() Γλυκού βέβαια... Σε ευχαριστώ πάντως.. |
|
||||
|
||||
![]()
η μικρή μου εμπειρία σε θαλασσινό λέει ότι θα έχεις αυξημένες μετρήσεις
για 3 μέρες κατά την επαναφορά του βράχου στο ενυδρείο από την στιγμή που καταφέρεις να τον κρατήσεις ζωντανό κυκλοφορία - θερμοκρασία που αν δεν κάνω λάθος λέγεται κουρασισμα
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Χάνεται τόσο άμεσα βιολογία 5 χρόνων; Να πω ότι ο βράχος με εξέπληξε καθώς ήταν γεμάτος κοραλλίνη παρόλο που το ενυδρείο ήταν παραμελημένο... |
|
||||
|
||||
![]()
Αυτό το καθάρισμα που γράφεις δεν ξέρω πως το εννοείς αλλά με φοβίζει.
Πες πως το λειτουργούσε ο φίλος που το είχε. Δηλαδή από βιολογία τι φίλτρα και σκίμμερ είχε κι αν στα έδωσε κι αυτά με το ενυδρείο. Ο βράχος δεν χρειάζεται να είναι στο νερό κατά τη μεταφορά για να διατηρηθεί, απλά φρόντισε να έχει τη σωστή θερμοκρασία. Επίσης καθάρισε και ότι άλγη μπορείς από αυτήν που λες ότι έχει πάνω. Αν έχει άμμο το ενυδρείο εγώ δεν θα την έβαζα. Σίγουρα έχει μαζέψει πολύ βρώμα τόσο καιρό που δουλεύει. Θα έβαζα καινούρια ή θα την έπλυνα πολύ καλά πριν την ξανατοποθετούσα στο ενυδρείο. Την άμμο μπορείς να τη βάλεις και μετά. Οπότε στήσε το βράχο όπως θες και μετά που θα έχεις πλύνει την άμμο ρίξε την κι αυτή. Τα τζάμια με την κοραλλίνη που θες να καθαρίσεις πάρε κάποιο ξυράφι από πετ σοπ για να αποφύγεις τις γρατζουνιές. Τα ψαράκια αν μπορείς δώσε τα για φιλοξενία 1-2 ημερών πριν τα βάλεις. ------------------------- Ψάρια αν τα αγοράσεις από αλλού κι όχι από τον ίδιο περίμενε καμιά δεκαριά μέρες να είσαι σίγουρος ότι το ενυδρείο δουλεύει σωστά χωρίς αμμωνία κλπ και τότε βάζει ψάρια.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη nikman : 16-05-12 στις 12:46 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() Συγνώμη. ![]() Αλλά και πάλι καλώς θα πας στην θάλασσα..!! ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Επιτέλους Ξεκινάω!!!! | pavlos2003 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 135 | 03-01-12 21:29 |
Δοσολογία σιδήρου: όλο μαζί ή λίγο λίγο; | aquaman | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 5 | 07-11-09 22:24 |
Είμαι νέος, ξεκινάω σήμερα... ελπίζω σωστά | Paminos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 12 | 28-04-09 23:03 |
Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα..... | vega | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 3 | 12-02-08 10:13 |