|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Θέλω να κατασκευάσω ένα νέο μικρό ενυδρείο διαστάσεων 50x30x30 (είναι η γυάλα, πάχος τζαμιού 5mm) και συνολικό μήκος 60x30x30.
Σας επισυνάπτω μερικά σχέδια να τα δείτε και να ακούσω την γνώμη σας. Ευχαριστώ ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us |
|
||||
|
||||
![]()
Όλα καλα, τα τρίγωνα δεν χρειάζονται. Οι κόντρες μπαίνουν για να αποφύγουμε την καμπυλωση των τζαμιών, όχι για να συνδέονται μεταξύ τους.
Επισης, το φίλτρο πλάτης νομίζω θα έπρεπε να είναι σε στυλ υπερχείληση, ή να έχει τρύπες σε μεγαλύτερο μερος, όχι μόνο κατω. Το διαχωριστικό με τι υλικό σκεφτεσαι να το κάνεις;
|
||||
|
||||
![]()
Το πρωτο σχεδιο που βλεπω ειναι μια χαρα και χωρις τα τριγωνα που εχει στις γωνιες τον τζαμιων. Με 5αρι τζαμι και 30 εκ. υψος εισαι μια χαρα, ασε που η ολη κατασκευη ενισχυεται και απο την κατασκευη του εσωτερικου φιλτρου.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Τα υλικά θα είναι όλα από τζάμι Η κατασκευή του εσωτερικού φίλτρου είναι σωστή έτσι όπως την έχω σχεδιάσει ή θέλει κάποια τροποποίηση? (η κάτω τρύπα είναι 4εκ. και η επάνω θα την κάνω 2εκ.) |
|
||||
|
||||
![]()
Πιστεύω ότι μια χαρά θα δουλέψει, απλά πρέπει να προσέξεις το ύψος της εισαγωγής σε σχέση με το βυθό και να βρεις πλαστικό σχαράκι για την τρύπα.
Από εκεί και πέρα όμως μου φαίνεται περιττό σε τόσο μικρό ενυδρείο το να κάνεις εσωτερικό sump, το οποίο πιάνει και όλη την πλευρά. Τι θέλεις να βάλεις; |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Δηλαδή να μην το φτιάξω το εσωτερικό, θα ήταν καλύτερο να πάω σε καθαρή γυάλα 60x30x30 και να βάλω ένα μικρό φίλτρο? Θέλω να το κάνω φυτεμένο με γαρίδες |
|
||||
|
||||
![]()
Λάθος δεν είναι, άμα θες κάν' το, απλά υπερβολικό το βρίσκω! Εγώ μάλλον ένα εσωτερικό φίλτρο θα έβαζα ή το πολύ πολύ να έπιανα με μια τέτοια κατασκευή μόνο τη μία γωνία και όχι όλη την πλευρά.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ενυδρείο μέσα σε ενυδρείο, θα δουλέψει; | Manuel | Bettas | 4 | 06-07-11 00:35 |