|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Malawi Αφιερωμένο στο "Greek Club about Cichlid Lovers from iliovas" απ' το οποίο άρχισαν ολα! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Προς το παρών το ενυδρείο φιλοξενεί μόνο apple snail και golden snail. Αλλά και αυτά θα μετακομίσουν καθώς σκοπεύω να αλλάξω μέχρι και υπόστρωμα..
Το ενυδρείο είναι αρκετά μεγάλο (700l DIY) οπότε θα πρέπει να ειμαι πολύ προσεκτικός στις επιλογές μου. Θα το αδειάσω τελείως (πέτρες, ρίζες, φυτά, χώμα, υπόστρωμα) και θα το ξεκινήσω σχεδόν από την αρχή. Υπολογίζω να το βάλω μπροστά με το που ανοίξει λίγο ο καιρός για να έχω το χώρο του μπαλκονιού. Στο νέο στήσιμο δεν θα βάλω υπόστρωμα αλλά μόνο άμμο θαλάσσης. Πάμε τώρα στα θέματα. Θέλοντας να κρατήσω χαμηλό το λειτουργικό κόστος, Τ5 και Τ8 τέλος και θα μείνω με 5 μέτρα RGB LED 5050. Αποτέλεσμα επιλέγω φυτά με χαμηλές απαιτήσεις φωτισμού (και CO2). Εκτος από vallisneria και anubia, έχετε να προτεινετε κατι που δεν ζητάει πολλά και έχει και μια σχετική σχέση με Malawi? Θέλω να φτιάξω μια κατασκευή από πολλές πέτρες. Από όσα έχω διαβάσει πρέπει να προσέξω να μην είναι ασβεστολιθικές. Καμία πρόταση που θα μπορούσα να βρω πετρούλες μπεζ-καφέ σκούρες που να μας κάνουν ? Πάμε τώρα στους άρχοντες ![]() Labidochromis sp. “mbamba” Labidochromis caeruleus Copadichromis borleyi Και ίσως Aulonocara baenschi Δεν θέλω να το πλακώσω, αλλά να κάνω όσο το δυνατόν καλύτερο συνδυασμό γίνετε. Εσείς λοιπόν που έχετε μια εμπειρία με τις συγκεκριμένες κιχλίδες, θα ήθελα τη συμβουλή σας ως προς το καλύτερο συνδυασμό των παραπάνω αλλά και τον ανάλογο αρχικό αριθμό ανά είδος. Παράλληλα όποιος από του φίλους εδώ έχει στα σκαριά μικράκια από τις παραπάνω κούκλες, ας με υπολογίζει παρακαλώ καθώς θα επιλέξω να τα προμηθευτώ όλα από εδώ. Σας ευχαριστώ και ευελπιστώ να τα πούμε καλύτερα όταν πάρω το βάπτισμα για να κυκλοφορώ άνετα στην ενότητα των Malawi ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
τα mpampa με τα corelieus δεν πανε μαζι
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Οι διαστάσεις ειναι 180χ55χ70 (693 λιτρα καθαρα)
|
|
||||
|
||||
![]()
Από ψάρια έχεις όλες τις επιλογές δικές σου..σε τέτοιες διαστάσεις βάζεις ότι θες..
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Πάντως να ξέρεις πως μπορείς να βάλεις κ άλλα είδη..
Μπορείς αντι για Labidochromis mbamba να παίξεις με Cyrtocara Moorii..γίνονται και γαϊδουράκια και θα ''γεμίζουν'' την πισίνα σου.. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
οποτε... εφόσον βάζω οτι πέτρες θέλω.. το μόνο που έχω να κανω ειναι μια βολτα στην εξοχη... να βρω οτι μου αρεσει.. να το καθαρισω καλα καλα.. και ειμαστε ετοιμοι
![]() απο φυτα.. δεν ειχα σκοπο να βαλω κατι παραπανω... απλα.. ελεγα μπας και! οσο για το φωτισμό... δεν ξερω αν θα κανω τωρα αυτην την αλλαγη καθως η ταινια παιζει και δεν ειμαι για αλλαες αγορες. |
|
||||
|
||||
![]()
Λέτε να έχω θέμα με τις vallisneries και τη θαλάσσια άμμο?
Δεν εχω βάλει υπόστρωμα. Μόνο πολύ... άμμο θαλασσης. δεν εχω δικαιολογία... βιαστηκα... και την εκανα την πατάτα.. τωρα ελπίζω στα πολλά λίτρα και να εξαληφθεί η οποια τοξικότητα με τον καιρό... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
οσο για τις vallisneries.. να προσπαθήσω να βάλω τωρα υποστρωμα μόο στα σημεία που έχω φυτέψει? ένα άλλο θέμα που έχω είναι το εξής. Βασικά ίσως ειναι φυσιολογικό αλλα δεν ειχα ποτε κιχλιδες οποτε δε ξέρω... τα λαμπιντακια που εχω μεσα ειναι 2cm ... 7 στο συνολο και ενα ακομα 4-5cm... το θέμα ειναι οτι μολις περναει καποιος σε αποσταση 2 μετρα απο το ενυδρειο.. εφαφανιζονται ολα! ειναι φυσιολογικο? (σημερα κλεινουν βδομάδα μεσα στο ενυδρειο) |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν υπάρχει κανένα ρίσκο με τον άνθρακα μέσα. Χωρίς αυτόν υπάρχει
![]() Σε λίγο θα τρώνε απο το χέρι σου... |
|
||||
|
||||
![]()
φρέσκα κουλούρια..
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() κάποιος είπε πως οι πετρες μου δεν ειναι καλο στημένες και οτι εχω λιγες κρυψωνες.. εσεις τι προτεινετε... παραλληλα μου ειπε πως οι πετρες αυτές... ειναι λεει .."σιδηρουχες" ή κατι τετοιο τελος παντων και οτι καποια στιγμη θα δημιουργησουν θεμα μεσα στο ενυδρειο και καλα θα κανω να τις αλλαξω... ισχυει κατι τετοιο??? Milion τα βλέπεις τα παιδάκια σου?????? Σε ευχαριστώ πολυ φιλέ για τα ψαράκια... να είσαι σίγουρος οτι θα τα προσέχω και θα σε κάνουν περήφανο οταν θα τα στειλω σχολείο :Ρ |
|
||||
|
||||
![]()
ερωτηση.....
με τη ρυθμό μεγαλώνουν τα labido? τώρα είναι 1.5-2cm.... σε 2 μήνες? βασικά.... ανυπομονώ να τα δω... ως ψάρια.... ------- επόμενη ερώτηση... ένας φίλος έχει ένα pacu κοντα 40cm.. μου ζήτησε να το βάλω μεσα στο ενυδρείο μου για 10 μέρες που θα κανει καποιες μετατροπες στα ενυδρειο του και θέλει το ενυδρειο του pacu για ξενοδοχειο μεχρι να τελειωσει. θα έχω θέμα με τις κιχλιδες που έχω τώρα ή αυτες που έρχονται? --------- και μια τελευταία ερώτηση.... τα λαμπιδάκια.. ενω ψάχνω στο ιντερνετ δεν μπορε να βρω πληροφορίες για το απο ποτε και πως μπορω να ξεχωρίσω το αρσενικό απο το θυλικό. διαβασα για μια ασπρη γραμη στη κοιλιά του θυλικού και πιο έντονα μαυρα χρωματα στα κατω πτερύγια του αρσενικού αλλα δεν ειναι λεει κανόνας?? ξέρεις κάποιος? ---------- ακόμα μία :Ρ μπορώ να βάλω μέσα μερικά ramshorn snails.. ή θα γίνουν τροφή? θα τα προτιμουσα μεσα να τρωνε κανα υπόλοιμα.... τι λετε? |
|
||||
|
||||
![]()
1η ερώτηση..Ολοκληρωμένα ψάρια θα είναι σε 1 χρόνο+
2η ερώτηση..Ούτε να το σκέφτεσαι για το pacu 3η ερώτηση..Δεν υπάρχει κανένας κανόνας για να τα ξεχωρίσεις,μόνο ''σημάδια''!Όπως οτι οι θηλυκές έχουν άσπρες κοιλιές,οτι τα αρσενικά στο κάτω πτερύγιο εμφανίζουν κίτρινες κουκκίδες,οτι τα αρσενικά στο μάτι έχουν σαν μία κάθετη μαύρη γραμμή κλπ...όλα αυτά όταν το ψάρι είναι μεγαλύτερο από 5-6 εκατοστά και κανένα δεν είναι κανόνας!Όταν δεις μπούκωμα,τότε κατά 99,999% έχεις θηλυκιά... 4η ερώτηση..Θα γίνουν τροφή,τα μόνα σαλιγκάρια που μπορείς να βάλεις είναι τα nerite snails γιατί δεν αφήνουν εκτεθειμένο σχεδόν καθόλου μέρος του σώματος τους οπότε και δεν μπορούν να τα τσιμπήσουν.. |
|
||||
|
||||
![]()
σε ενα χρονο μεσα τα δικα λαμπιδο πηραν 3-4-5 εκατοστα και ωριμασαν σεξουαλικα ...πολυ ομορφο εγινε θηριο το ενυδρειο !!!!!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
και τι μπορω να βαλω μεσα να τρωει κανα υπόλοιμα ? ή μόνη επιλογή είναι σκούπα? Παράθεση:
----- μεγαλύτερες πέτρες ..... περισσότερα ψάρια.... καλυτερος φωτισμός..... |
|
||||
|
||||
![]()
Καλως τους δέχτηκες τους μπόμπιρες!
|
|
||||
|
||||
![]()
μου αρεσε πολυ το στησιμο! μεσα στην βδομαδα θα σου στηλω και τα ψαρακια μ... θα γουσταρουν πραγματικα εκει μεσα! με τοσες πολλες πετρες ειναι συγουρο πως αργοτερα θα γλυτοσουν μικρα απο της γεννες! μολις θα γεμισει και αλγη το backround και οι πετρες θα γινει μουρλια!
700 λιτρα malawi http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=49108 700 λιτρα με φροντοζες blue zair moba http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=57957 η λίμνη μου! http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=49324 |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Από δώ πάνε για ....τη λίμνη MALAWI ??? | Samian | Malawi | 23 | 14-08-11 16:06 |
Πάνε οι CRS (και βιοτοπος) | prospathw | Γαρίδες του γένους Caridina | 15 | 09-02-10 08:49 |
Πάμε απο την αρχή | batman_gardiki | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 12-10-08 15:40 |
Δεν πάμε καλααααααααααα | dizio | Γλυκό νερό - Γενικά | 19 | 21-06-08 15:13 |