|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Δίσκοι Κατά πολλούς οι βασιλιάδες του ενυδρείου. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
καλησπερα χω ενα ενυδρειο στα 200 λιτρα με 6 δικσους και αλλαζω νερο με οσμοση και βρυση καθε τρεις μερες το μισο .
εχω φυτα και διοξειδιο . επισης τετρα νεον , καρδιναλιους , αρλεκινους και γατοψαρα . το px με την οσμωση πρεπει να ειναι 6.5 , νιτρικα εχω 10 . kh 6 me 7 . επισης ταιζω τρεις φορες την μερα σκουλικη , κατεψηγμενη τροφη με καρδια μοσχαρισια και με αλλα μεσα υλικα . επισης σκεφτομαι να βαλλω και uv . Χρειαζεται κατι αλλο ? κομπλε δεν ειμαι ? ------------------------- παρακαλω την βοηθεια σας ------------------------- επισης ξεχασα να πω δυο φιλτρα εξωτερικα eheim 2215 και 2217 με ριτηνη . φυτα ξυλα και πετρες . μπορω να βαλω και αλλα μικρα ψαρακια μεσα ? διλαδη 10 απο καθε ειδος ? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη malek : 09-09-11 στις 11:58 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν θα ελεγα πως ειναι σωστη η χρηση διοξειδιου με τους δισκους.
Επισης ουτε τα νεον ουτε οι αρλεκινοι ταιριαζουνε, ενω οι καρδιναλοιοι με το ζορι. Ταιζεις μονο κατεψυγμενες? Τι γατοψαρα εννοεις? Δεν ειναι απαραιτητη η uv ![]() Μπορεις να βαλεις ροδοστομους αλλα πρεπει να βγαλεις απαραιτητα τα νεον και τους αρλεκινους. Καλυτερα κρατα μονο τους καρδιναλιους ![]() Τι θερμοκρασια εχεις? και αν μπορεις βαλε και καμια φωτο! |
|
||||
|
||||
![]()
Εγω αυτο που καταλαβενο ειναι οτι εχεις λιγα λιτρα πολα ψαρια, θα ελεγα οτι με τους δισκους μονο φτανουν δεν φτανουν τα λιτρα που εχεις γιατι λες φιτα πετρες ξιλα χαλικι ποσα λιτρα μενουν
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Κατ αρχη καλως ηρθες!
Το ενυδρειο σου τι διαστασεις εχει; Ποσο καιρο τρεχει με το συγκεκριμενο set up; Το σκουλικι (ποιο ειδος ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
το ενυδρειο τρεχει χρονια , απλα τωρα εχω δυο μικρους δισκους και οι αλλοι μεσαιου μεγεθους . το ph λεω 6.5 γιατι το διοξειδιο τοσο ξερω οτι βγαζει . το σκουλικι και ι καρδια κατεψυγμενα , για να μεγαλωσουν τα μικρα και οι αλλοι . η ριτινη ειναι μια καφε χρωμα μεσα στο φιτρο σε σακουλακια . επισης δινω και κανα φυλλο , το ξερω πως τα λιτρα ειναι λιγα αλλα με τις αλλαγες που κανω το νερο ειναι καθαρο πολυ συχνα και με λιγα νιτρικα εξαλου ο δισκος θελει καθαρο νερο . η θερμοκρασια ειναι 30 .
|
|
||||
|
||||
![]()
Η UV στην περίπτωσή σου ίσως προσφέρει κάτι στο σύστημα και αυτό διότι είναι υπερφορτωμένο. Θα χρειαστείς οπωσδήποτε υγρά τεστ για μέτρηση του pH και του gH. Τα λίτρα σου είναι λίγα για τα ψάρια που έχεις μέσα στη δεξαμενή, ωστόσο οι αλλαγές είναι μάλλον ικανοποιητικές.
![]() Αν θα ήθελες να απαντήσεις σε μερικές ερωτήσεις θα μας βοήθαγες ώστε να σε συμβούλεψουμε όσο το δυνατόν καλύτερα. ![]() - Πόσα χρόνια τρέχει το ενυδρείο; - Πόσο καιρό τρέχει με δίσκους; - Τι μέγεθος (περίπου) σε εκατοστά είναι όλοι οι δίσκοι; - Πόσα είναι τα υπόλοιπα ψάρια σου; - Τι φυτά έχεις; - Η μέτρηση των νιτρικών (=10) γίνεται πριν ή μετά την αλλαγή νερού; - Η ρητίνη που γράφεις μήπως είναι τύρφη; |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
180 lt με δισκους | corsar7 | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 11 | 09-06-11 16:32 |
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΣΚΟΥΣ | HLIASKR | Δίσκοι | 9 | 19-09-10 16:04 |
ερωτηση για συγκατικους με τους δισκους... | thanasis76 | Δίσκοι | 23 | 01-07-10 10:59 |
RIO 240 με δισκους | ko$ta$ | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής | 9 | 14-08-09 14:56 |
R/O για δισκους | Carebean pirate | Δίσκοι | 39 | 28-06-06 09:06 |