|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
καθότι το νερό στην περιοχή μας είναι οριακά ανεκτό για Ταγκανίκα....αλλά εγώ δεν έχω Ταγκανίκα ενυδρείο,ακόμα....
έχω πάρει σβάρνα τα βουνά με τέστ σκληρότητας ανα χείρας και μετράω τα νερά των πηγών προς το παρών έχω βρεί μία κοντινή με ανεκτό νερό (14 Gh 11 Kh) αλλά υποψιάζομαι ότι υπάρχει μία καλύτερη στην διπλάσια απόσταση (το νερό αυτό το περνάω απο UV ενώ το οξυγονώνω για 24 ώρες τουλάχιστον και του βάζω και αντιχλώριο την τελευταία μία ώρα που το θερμαίνω κιόλας) το θέμα μου είναι ότι για να φτάσω εκεί πάνω για νερό κάθε εβδομάδα για την αλλαγή μου είναι κάπως ακραίο σενάριο καθότι η απόσταση είναι 40 χλμ και ο δρόμος χάλια .... αξίζει αν πάω να κατεβάσω νερό για 4 αλλαγές ας πούμε και έστω ότι το έχω 200 κιλά νερό απο την πηγή εκείνη Πως διατηρείτε? στον ίσκιο σίγουρα. αλλά αρκεί αυτό για αποθήκευση ενός μήνα? και όταν είναι να κάνω αλλαγή - μία μέρα πρίν παίρνω την ποσότητα που θέλω και κάνω την ρουτίνα με τις UV την οξυγόνωση το αντιχλώριο και την θέρμανση...... |
|
||||
|
||||
![]()
γιατι το νερο βρυσης τι μετρησεις βγαζει?
|
|
||||
|
||||
![]()
excuse me......αλλα ποιο ειναι το προβλημα με το νερο του δικτυου σου ?
|
|
||||
|
||||
![]()
τον καιρό που δεν βρέχει η θάλασσα είναι στο 3%
η αγωγιμότητα στο 2200 και η σκληρότητα στο 54 Dh(πενήντα τέσσερις σταγόνες ,σε ενυδρειακή διάλεκτο) τον καιρό που έχουμε βροχές βελτιώνεται ![]() ![]() ![]() πάει ας πούμε στο 30 η σκληρότητα ![]() ![]() ![]() εντωμεταξύ για να γελάσετε-πρόσφατα ανακάλυψα ότι το νερό απο κάθε γεώτρηση τροφοδοτείται κατευθείαν στο δίκτυο και δεν πάει κάπου να ομογενοποιηθεί και να χλωριωθεί.......και όποιον πάρει ο χάρος βέβαια.......... αλίμονο-κανείς δεν πίνει απο αυτό το ζουμί εδώ και πολλά χρόνια-το τι λεφτά έχουν βγάλει οι αντιπρόσωποι εμφιαλωμένων δεν λέγεται....... αυτά........ τα έχω ξανα αναλύσει λεπτομερώς σε διάφορα θέματα....... το αρχικό γέμισμα μου το έκανα με απεσταγμένο και εμφιαλωμένο και 20% νερό βρύσης..... και τώρα έχω βρεί την υγεία μου με αυτήν την ρουτίνα που προανέφερα(πηγή-UV κλπ κλπ) ΥΓ αν σας φανεί αστείο δεν ξέρω-ούτε τα σκυλιά δεν πίνουν απο το νερό της βρύσης-προτιμάνε να πιούν νερό απο λακούβα στον δρόμο.........έρχονται φίλοι απο Αθήνα και ξεχνάω να τους το πώ και μετά απο ώρες μου λένε "ρε,το σκυλί μου κάτι έχει,του έχω βάλει νερό και δεν πίνει σταγόνα ενώ έχει σκάσει της δίψας....." Βάζουμε εμφιαλωμένο και το σκυλί πίνει για πέντε λεπτά ασταμάτητα νερό...................... |
|
||||
|
||||
![]()
ωχ...δεν το ηξερα....
|
|
||||
|
||||
![]()
κάθε φτωχός και η μοίρα του.........
|
|
||||
|
||||
![]()
Για ΑΟ δεν παιζει?
Να πινετε κιολας νερακι καθαρο?
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μεταφορά νερού | Perazzi | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 5 | 03-03-10 12:44 |
Τι αντλία για μεταφορά νερού από δοχείο σε ενυδρείο? | stdev | Γλυκό νερό - Γενικά | 18 | 23-07-09 21:09 |
Μεταφορά | Ηλίας | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 15-02-09 00:26 |