|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Το ψάρι μου, κοιτώντας το πριν λίγο, (το πρωί ήταν καλά), παρατήρησα ότι δεν είναι κινητικό, έχει κατεβασμένο το ραχιαίο του πτερύγιο, και η ουρα του είναι γεμάτη ξεθωριάσματα (όχι σαν ιχ). Δεν το βλέπω να κολυμπά ώς συνήθως. Θέλω να προλάβω τα χειρότερα γιαυτό αύριο θα ρίξω μελαφίξ. Δεν ξέρω τί άλλο θα του έκανε καλό... Στις φωτογραφίες δεν φαίνεται καθαρά η ουρά, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ χάλια.
Το ενυδρειο είναι 240 λιτρα, στημένο 3μισυ χρόνια, με 3 χρυσόψαρα από τοτε, οι μετρήσεις τέλειες, κλπ. Το μόνο καινούργιο, είναι το μωρο χρυσοψαράκι που έβαλα πριν μια ώρα (αυτο γεννήθηκε μέσα στο 240 λιτρο πριν 2 μηνες, μεγάλωσε αλλού, και τώρα ξαναγύρισε στους γονείς του). Και το μωρό έχει ξαφνικά στην ουρά στίγματα. Πιστεύω όμως ότι είναι από το στρες. Τί κάνω τώρα? |
|
||||
|
||||
![]()
Κανε θεραπεια μαζι με το melafix και pimafix.
|
||||
|
||||
![]()
Σκεφτόμουν να βάλω αλάτι, μελαφίξ και αύξηση θερμοκρασίας. Ελπίζω να μην βλάψω το μικρούλι. Το πιμαφίξ δεν το ήξερα. Αν καταπολεμά μύκητες, που ίσως είναι η αιτία, θα το πάρω.
|
|
|||
|
|||
![]()
Xριστοφορε, οπως σου ειπε ο Σπυρος τα 2 φαρμακα (μελαφιξ + πιμαφιξ ) συνδυαζονται.
Ο Αναρωτιεμαι ομως μηπως πρεπει πρωτα να γινει διαγνωση και μετα να προταθει θεραπεια; |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ειναι μια καλη ηπια μορφη θεραπειας φυτικης προελευσης για αντιμετωπιση τετοιων συμπτωματων (μυκητιάσεων) σε αρχικα σταδια και δεν επηρεαζει καθολου τη βιολογια. Αν δεν δεις βελτιωση το επανεξεταζουμε για αλλαγη πλευσης. Παρακολουθησε μονο αν εξελισεται σαν ich ή velvet (odinium) πχ αν βλεπεις το ψαρι να ξυνεται, εξου και τα χαμενα λεπια.
|
||||
|
||||
![]()
Το ότι ο γόνος περνά περίοδο στρες μην το προσπερνάς ελαφρά την καρδία.
Αν τα στίγματα είναι λευκά μιλάμε για ick που πιθανον πρόσβαλαν και το μεγάλο,αλλά καθώτι λευκό ,πιθανον ,σου είναι δύσκολη η διαπίστωση. Θα σου πρότεινα προς το παρών να προσθέσεις μόνο αλάτι και αν σιγουρέψεις ότι προκειτε για ick ανέβασε και την θερμοκρασια(σύμφωνα με την θεραπεία του ick).Μόνο μην το καθυστερείς. |
|
||||
|
||||
![]()
Τώρα πάει να πάρει ο Χριστόφορος μελαφιξ και αλάτι. Θα αυξήσω και τη θερμοκρασία. Για ιχ όμως δεν φαίνεται δυστυχως, στο μεγάλο ψάρι. Οι κηλίδες δεν είναι στρογγυλες και σαν κόκκοι, αλλά ακανόνιστες και μοιάζει με μυκητίαση. Το ψάρι δεν ξύνεται, τα σημάδια είναι μονο στην ουρά και οχι στα άλλα πτερυγια ή στο σώμα και τα λέπια του λείπουν εδώ και καιρό, γιατί είναι στη φάση οίστρου ακόμη (στα βράνγχια του έχει σημαδάκια) και κυνηγούσε μέχρι πρόσφατα τη θυληκιά. Αν δώ ότι δεν υποχωρουν τα σημάδια, τότε θα συνδυάσω το μελαφιξ με το πιμαφιξ. Στο ενυδρείο πέρα από το μωρο, δεν είχε προστεθεί κάτι άλλο καινούργιο ούτε εχω σαλιγκάρια. Μονο 4 μπαμπου γαρίδες που ολες ζουν.
------------------------- Διάγνωση στα στίγματα δεν μπορούμε έυκολα να κάνουμε γιατί οι φωτογραφίες μου δεν είναι καλες. Οταν ζουμάρω θολώνει....Προς το παρον θα πειραματισουμε με τα φυτικά σκευάσματα και βλέπουμε...
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Αλεξάνδρα Κατσούρη : 04-05-11 στις 09:18 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τα platy δε μου αρέσουν καθόλου! | ipertatos | Γλυκό νερό - Γενικά | 11 | 01-09-10 15:18 |
Αγορά Μονομάχου μα καθόλου εμπειρία | kornek | Bettas | 12 | 06-01-09 23:40 |
καθόλου νιτρικά! | sakisballoons | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 06-02-08 18:41 |
Eκανα το κακό, αλλά κακό δεν είδα....:-) | Carebean pirate | Δίσκοι | 61 | 24-09-06 12:45 |
Μου κάνει περισσότερο καλό ή κακό | akis07 | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 3 | 05-04-05 08:26 |