|
|
||||
|
||||
![]()
καλησπερα,
Ανοιγω νεο thread οποιος γνωριζει και εχει την καλοσυνη να βοηθησει στην προσπαθεια μου να κατασκευασω την ψυξη με ανεμιστηρακια για το καλοκαιρι. καταρχην το καπακι ειναι 62,5cm οποτε με δυο ανεμιστηρακια τον 8mm θα κανω τη δουλεια μου πιστευω τα υλικα που σκεφτομαι ειναι τα εξης και εδω για αρχη θελω τη βοηθεια σας. 2* http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.808851' 1* http://www.shop-e.gr/pals/index.php?...mart&Itemid=53 φις αρσενικά απλά τεμ 3 φις θηλυκά απλά τεμ 2 Καλώδιο δίκλωνο ηλεκτρολογικο αυτα απο ηλεκτρολογικο εξοπλισμο.θα χρειαστω και κανα εξτρα ανεμιστηρακι για να βγαινει ο αερας? επισης μπορειτε να μου προτεινετε καποια λινκ για τις τρεις τελευταιες αγορες δεν γραφω για τα υπολοιπα,λαμες,τρυπανι κλπ γιατι τα εχω. |
|
||||
|
||||
![]()
Ωραία τα ανεμιστηράκια, καλές και οι τρύπες στο καπάκι αλλά τι απόδοση έχουν? Πόσους βαθμούς μπορούν να ρίξουν τη θερμοκρασία?
Εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν? Είχα δει κάτι μηχανήματα ψύξης σε ένα σαιτ αλλά οι τιμές ήταν απαγορευτικές! Το πιο φτηνό ξεκίναγε κάπου στα 600 ευρώ!!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Σαν controller τι θα χρεισιμοποιήσεις? Για τροφοδοτικάκι θα σου πρότεινα να βρεις κάποιο switching αντί για κλασικό με μετασχηματιστή, για μικρότερο όγκο, βάρος αλλά και θερμοκρασία. Είναι όμως λίγο πιο ακριβά.
|
||||
|
||||
![]()
σαν controller σκεφτηκα αυτον
http://viewitem.eim.ebay.gr/Mini-Dig...592182174/item μιας και ειναι οικονομικος φανταζομαι πανω στο δικλωνο καλωδιο θα ενωθουν ολα τα καλωδιακια απο τα ανεμιστηρακια.η κολληση πανω του πως θα γινει? |
|
||||
|
||||
![]()
Αυτόν έχω πάρει και εγώ. Αυτό που έχω κάνει εγώ είναι αυτό που φαίνεται στην φωτό.
Δεν είναι και τόσο καλοφτιαγμένο γιατί το έφτιαξα τώρα στο φτερό, αλλά δίχνει την συνδεσμολογία και τις διατομές των καλωδίων που έχω κάνει. Για τα ανεμηστηράκια, δεν είναι απαρέτητο να τα κολλήσεις τα καλωδιάκια εφόσον δεν έχεις κολητήρι και κόληση. Μπορείς να τα γυμνώσεις και να τα στρήψεις όλα μαζί και στην συνέχεια με λίγη μονωτική να τα μονώσεις. Το σωστό βέβαια θα είναι να μπεί βισματάκι θυλικό για τα φανάκια όπου θα συνδέεις τον μετασχηματιστή. Αλλά μπορείς (εφόσον δεν το κατέχεις το άθλημα) να κόψεις τα βισματάκια και στην συνέχεια να στρίψεις όλα τα (+) μαζί και όλα τα (-) μαζί και να τα μονώσεις καλά. Μήπως όμως έχεις κανένα φίλο που ασχολείται με αυτά ώστε να δώσει κανένα χεράκι και να τα φτιάξετε σωστά?
|
||||
|
||||
![]()
Ok thanks νομιζω θα τα καταφερω.θα δειξει στην πορεια...
απο τα ανεμιστηρακια επειδη εχουν 3 καλωδια ποιο συνδεω απο τα δυο? |
|
||||
|
||||
![]()
Κανε ολους τους πιθανους συνδυασμους
![]() Δεν προκειται να καουν. Μονο που μπορει να δουλεψουν σε δυο συνδυασμους. Στον εναν συνδυασμο με χαμηλες στροφες και στον αλλον φουλ.
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ψυξη | ραφαηλ10 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 15 | 30-08-10 00:21 |
ψυξη | VLASIS | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 30 | 21-04-10 22:23 |
ψυξη | chris129 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 3 | 24-04-07 18:46 |
ψυξη/θερμανση | mikele | Δίσκοι | 29 | 02-06-06 10:27 |
ΨΥΞΗ | steve_ier | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 43 | 03-06-04 19:34 |