|
|
||||
|
||||
![]()
Χτες αγόρασα τα 3 πρώτα μου leleupi με σκοπό να πάρω και άλλα 2 από άλλο κατάστημα ώστε να δημιουργήσω ένα ζευγαράκι,αν και ο φίλος Κλεόβουλος με συμβούλεψε να περιμένω πριν την αγορά των άλλων 2 ψαριών!
Η απορία μου είναι σχετικά με την ιωδίνη που χρειάζονται τα ψάρια της tanganyika που τα αποτρέπει να πάθουν κάποια ασθένεια!Η τροφή που τους αγόρασα είναι spirulina της ocean nutrition..διαβάζοντας τα συστατικά δεν βλέπω κάπου να περιέχει ιωδίνη.. Χρειάζεται να πάρω κάτι άλλο ή η ιωδίνη περιέχεται και χωρίς να το γράφει;; Επίσης τι άλλη τροφή να πάρω ώστε να έχουν ποικιλία;;μου είπαν μόνο για κατεψυγμένα στο μαγαζί που τα πήρα..αλλά δεν γνωρίζω τίποτα για αυτά... |
|
||||
|
||||
![]()
Τα λελεούπι είναι κατά βάση σαρκοφάγα. Η σπιρουλίνα δεν κάνει κακό αλλά αρκεί 1-2 φορές την εβδομάδα. Όλες οι εταιρείες έχουν καλές τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη.
Κάποιες που χρησιμοποιώ είναι η Tanganyika της Tropical, Brine shrimp flakes της Ocean Nutrition, Sera granured, Kelp algae flake της Tropical κλπ και ζωντανά γκρίνταλ. Την απαραίτητη ιωδίνη (η έλλειψη της μπορεί να προκαλέσει βλάβες στο συκώτι) την προσλαμβάνουν απο την τροφή τους. |
|
||||
|
||||
![]()
Εμένα αυτός απ'το pet shop που τα πήρα γιατί μου είπε ότι είναι φυτοφάγα;;
Έχω και τις tetra την TetraMin..μπορώ να τους δίνω και από αυτήν;; *Επίσης άλλο πρόβλημα που αρχίζω να αντιλαμβάνομαι ήδη επειδή έχω άσπρη άμμο..τα ''κακά'' τους θα μου γεμίσουν τον τόπο;;υπάρχει κάτι που να τα τρώει;;κάποιο σαλιγκάρι πχ ή μόνο με σκούπα ότι κάνω;;* |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() (δεν υπάρχουν ψάρια που τρώνε τα απόβλητα - κάποια σαλιγκάρια πχ nerite μπορούν να περιορίσουν κάποιες άλγες) |
|
||||
|
||||
![]()
Έχω 4 σαλιγκαράκια μέσα,δεν θυμάμαι πως τα λένε(γίνονται κόκκινα και στο μέγεθος apple snail περίπου,μου τα δώσανε)..όχι red ramshorn πάντως!!την ίδια δουλειά δεν κάνουν;;
Μου γέννησες και άλλη απορία...επειδή διάβασα ότι θέλουν καλή φίλτρανση του νερού έχω βάλει στο φίλτρο(εσωτερικό) σχετικά υψηλή ροή..αλλά τα βλέπω σαν να τα παιδεύω γιατί ζορίζονται,μήπως να χαμηλώσω λίγο την ροή;; Συγνώμη αν σε κουράζω αλλά ελπίζω να μην έχεις πρόβλημα μιας και αγαπάμε και οι 2 leleupi... ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
-Δεν ξέρω ποιά σαλιγκάρια εννοείς αλλά όλο και κάτι θα κάνουν
![]() -Δηλαδή τι ροή έχεις? -είμαι ακούραστος ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
να τους δίνεις τροφή πρωτεϊνουχα και να παίζεις με τις εταιρίες για να μην συνηθίζει με μία τροφή... να διαβάζεις την ετικέτα με τα συστατικά της τροφής. Αν έχεις καλό σύστημα φίλτρανσης δεν θα έχεις πρόβλημα με τα "κακα' τους... τα σαλιγκάρια τους είδους Melanoides tuberculata είναι χρήσιμα γιατί τρέφονται με αποφάγια και αερίζουν το υπόστρωμα. |
|
||||
|
||||
![]()
Θα ψάξω να δω που μπορώ να βρω melanoides και νερίτες!
Όσο για την τροφή αν ξέρεις και κάποια συγκεκριμένη καλή πες μου...να πάω να την πάρω καρφωτός,μην πάω και ρωτήσω και μου πουν πάλι βλακείες.. |
|
||||
|
||||
![]()
Καλές τροφές μπορείς να βρεις απο διάφορες εταιρείες.
Μια καλή είναι κι αυτή http://www.tropical.com.pl/tanganyika,d109,0,en.html |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
NEOLAMPROLOGUS LELEUPI | rawnerve | Tanganyika | 14 | 28-02-11 20:31 |
Γέννα Neolamprologus Leleupi | rasbora | Tanganyika | 4 | 19-10-08 23:35 |
N. Leleupi: γενικά... | John T | Tanganyika | 3 | 27-11-06 11:20 |