|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Βρέθηκαν στην κατοχή μου 5 zebra danio τα οποία χρησιμοποιούνταν σε πείραμα βιολογίας στο πανεπιστήμιο (έρευνα ως προς την ανάπτυξή τους, μη φανταστείτε τρομακτικά πράγματα) και τώρα μετά την λήξη του προορίζονταν για θανάτωση.
Προσφέρθηκα να τα υιοθετήσω (εδώ κολλάει ο τίτλος) και τα παρέλαβα σε μια πλαστική μπουκάλα νερού με μοναδικές προφορικές οδηγίες να τους αλλάζω μέχρι το μισό νερό κάθε 3 μέρες από μία μπουκάλα που έχω στην άκρη για να εξατμίζεται το χλώριο. Κάθισα και διάβασα διάφορα πράγματα για τα ψαράκια αυτά στο ίντερνετ και μιας που τώρα τα έχω σε μια γυάλα 2lt και φαίνονταν κάπως φυλακισμένα είπα να τους πάρω ένα κανονικό ενυδρείο να μπορούν να κολυμπήσουν λίγο παραπάνω. Έτσι βρέθηκα εδώ όπου πέρασα σχεδόν όλο το απόγευμα διαβάζοντας διάφορα στο φόρουμ, ομολογώ τρόμαξα λίγο για τις αμμωνίες και τα άλλα που μπορεί να μου σκοτώσουν τα ψαράκια και σίγουρα κατάλαβα ότι τα ταλαιπωρώ στην γυάλα... Οπότε βουρ για ενυδρείο! Μιας που τα χρήματα σίγουρα δεν περισσεύουν θα ήθελα να μου προτείνετε το σωστό μέγεθος ενυδρείου για τα 5 ψαράκια αυτά και αν πάνε όλα καλά λίγα ακόμα άλλου είδους για να τους κάνουν παρέα στο μέλλον (ίδιου μεγέθους λογικά). Μαζί υπολογίζουμε 2-3 εύκολα φυτά για να ισορροπούν το περιβάλλον. Να σημειώσω πως είναι η πρώτη μου επαφή γενικά με το χόμπι. ¶ρα συνοψίζοντας οι απορίες μου είναι: 1. Τι μέγεθος ενυδρείου χρειάζομαι (εγώ θα έπαιρνα 30lt για οικονομικούς λόγους αλλά αν είναι μικρό και στο μέλλον χρειάζομαι μεγαλύτερο να πιεστώ) 2. Τι (εύκολα) φυτά να τους βάλω 3. Τι είδους ψαράκια θα τα πήγαιναν καλά μαζί τους στο μέλλον (εύκολα αλλά όμορφα) και σε τι ποσότητες (για να τα υπολογίσουμε στο μέγεθος του ενυδρείου) 4. Αν οι υπολογισμοί "φίλτρο εσωτερικό με ροή 3 φορές τα λίτρα την ώρα, θερμαντικό 1W/lt, φως 0,3-0,5W/lt" ισχύουν 5. Αν χρειάζεται κάποιο ειδικό χημικό για να βγάζει το χλώριο ή το να το κρατάω την μπουκάλα αρκεί 6. Αν είναι σωστό να βάλω τα ψαράκια στο ενυδρείο πριν αυτό κάνει το στρώσιμο μιας που στην γυάλα κακοπερνάνε σίγουρα και είναι επικίνδυνο 7. Πόση τροφή να τους βάζω (διάβασα ότι μπορούν να φάνε σε 30'' για 2 φορές τη μέρα). Τώρα τρώνε την κλασική τροφή ψαριών σε νιφάδες που τρίβω στο χέρι. 8. Χρειάζομαι τα τεστ του νερού NH4, NO3, NO4 τελικά για τόσο λίγα ψάρια; 9. Χρειάζεται να πάρω "γλύφτη" (δεν ξέρω αν το λέω καλά); Όπου έχω δει ενυδρείο έχουν ένα τέτοιο ψάρι (σκούρο με μουστάκια που κάθεται στο βυθό και υποτίθεται καθαρίζει τα απορρίμματα των άλλων ψαριών) Δεν ήμουν προετοιμασμένος να πληρώσω 100-200 ευρώ οπότε ότι μπορούμε να "κόψουμε" ευπρόσδεκτο. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας. |
|
||||
|
||||
![]()
καλως ηρθες και καλο διαβασμα ,για τις αναγκες των συγκεκριμενων ψαριων θα σου πουν οι πιο εμπειροι
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
||||
|
||||
![]()
Kαλησπέρα και απο εμένα.Πολύ όμορφη η πράξη που έκανες για αυτά τα μικρά πλασματάκια
![]() Αποψη μου να πας σε 60άρι,φυτά ακόμα δεν χρειάζεσαι εφόσων θες να σου έρθει πιο οικονομικά.... Απ' όσο ξέρω ότι τα ψάρια σου δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα με τους συγκατοίκους τους καθώς είναι πολύ φιλικά με σχεδόν όλα τα ψάρια. Για περισσότερες πληρωφορίες δες εδώ μπας και σε βοηθήσει http://www.amazonios.gr/product_info...oducts_id=2707 Και πάλι μπράβο σου ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Καλως τον συνάδελφο! Το είχα κάνει κι εγώ αυτό με zebrafish του εργαστηρίου και μάλιστα μιά φορά τα πήρα στο σπίτι από αβγά
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Συγχαρητηρια φιλε μου για την πραξη σου.
Εδω μεσα θα βρεις οτι χρειαζεσαι για να στησεις σωστα ενα ομορφο ενυδρειο. Δεν χρειαζεται να διαθεσεις παρα πολλα χρηματα. Απλα χρειαζεται υπομονη κ επιμονη. Καλη συνεχεια. |
|
|||
|
|||
![]()
Σας ευχαριστώ όλους, οι απαντήσεις ήταν ακριβώς ότι χρειαζόμουν. Θα κάνω μια μικρή έρευνα αγοράς και μάλλον θα πάω σε ότι μεγαλύτερο μπορέσω να πάρω. Μόλις έχω νεότερα θα σας ενημερώσω...
Μια τελευταία ερώτηση, για να μην μου πάθουν κάτι στη γυάλα τώρα, τους αλλάζω το 1/3 του νερού καθημερινά προσπαθώντας να αντλήσω από τον βυθό με ένα σωληνάκι ότι βρώμα υπάρχει. Μεταξύ του να δηλητηριαστούν και του να νιώθουν άβολα από τις αλλαγές νερού πάω στο δεύτερο. Να συνεχίσω έτσι μέχρι να έρθει το ενυδρείο; |
|
|||
|
|||
![]()
Καλωσόρισες φίλε.
Κάτι οικονομικό υπάρχει εδώ: http://www.osmosisaquariums.gr/index...emid=1&lang=en ενυδρείο 80 λίτρα με φωτισμό και φίλτρο στα 62 ευρώ. Θα χρειαστείς ακόμη έναν θερμοστάτη 50-100watt σαν αυτόν: http://www.petcumulus.gr/index.asp?p...oduct&pid=1016 με τιμή περί τα 15 ευρώ, ψιλόκοκκο χαλικάκι ή άμμο χαλαζιακή ή βασαλτική περί τα 15 κιλά (από μάντρα με οικοδομικά υλικά και πέτρες), που θα στοιχίσει 5-7 ευρώ, ένα θερμόμετρο (2 ευρώ), μια απόχη (2 ευρώ) κι ένα αντιχλώριο σαν αυτό: http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=551 στα 6 ευρώ, επίσης 1 λίτρο βιολογικού υλικού για το φίλτρο σου, σαν αυτό: http://www.petcumulus.gr/index.asp?p...oduct&pid=1847 στα 5,28 ευρώ και τέλος λίγο ενυδρειακό βαμβάκι σαν αυτό: http://www.osmosisaquariums.gr/index...emid=1&lang=en στα 2 ευρώ. Σύνολο: 100 ευρώ, για ένα ολοκαίνουριο, πλήρως εξοπλισμένο ενυδρείο 80 λίτρων και με όλα τα σχετικά παρελκόμενα και αναλώσιμα. Δεν ξέρω αν σου φαίνονται πολλά, αλλά αυτά είναι πάγια έξοδα που θα τα κάνεις 1 φορά στην αρχή, για να χαίρεσαι ένα ενυδρείο για 5-10 χρόνια. Για την αρχή και τους πρώτους μήνες δεν θα χρειαστείς τίποτε άλλο, εκτός βέβαια από τροφές, αφού κλαδέματα από φυτά χαρίζονται συχνά, ενώ ξύλα και πέτρες για την διακόσμηση, παρέχει άφθονα η Ελληνική φύση και μπορείς να τα προσθέσεις σταδιακά κι αργότερα. Αν τώρα βρεις κάτι παρόμοιο ή φθηνότερο σε αγγελία, μην διστάσεις, εγώ απλά σου ανέφερα ενδεικτικά τις τιμές, για να πάρεις μια ιδέα. Στα έξοδα συντήρησης, θα πρέπει να υπολογίσεις τροφές (ένα κουτάκι των 3-4 ευρώ κάθε δίμηνο), λιπάσματα (περίπου 20 ευρώ το εξάμηνο), αντιχλώριο (6 ευρώ το χρόνο), ενδεχομένως κάποια φάρμακα και μια μικρή αύξηση στο ρεύμα που θα πληρώνεις εξαιτίας του ενυδρείου. Καλή αρχή στον υπέροχο κόσμο του βυθού. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ενημερωσε μας για τη συνεχεια.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
zebra danio | linos21 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 02-09-10 22:59 |
μονομαχος με zebra danio | poppy | Bettas | 7 | 29-08-10 11:22 |
¶ρρωστο Zebra Danio | gmanes | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 3 | 28-05-09 11:34 |
glofish?zebra danio | τονυ | Γλυκό νερό - Γενικά | 1 | 17-08-07 13:43 |
Γέννα zebra danio | gwgw | Αρχάριοι γλυκού νερού | 16 | 20-09-06 11:21 |