|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Λοιπός εξοπλισμός Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπερα φιλοι μου
![]() Θελω να κανω μερικες ερωτησεις για την α/ο. Οσο και να εχω διαβασει για την λειτουργια της δεν εχω καταλαβει ακομα πως λειτουργει.. Προφανως συνδεεται με την βρυση την οποια ανοιγουμε τρεχει νερο και περναει μεσα απο την α/ο. Το ερωτημα μου ειναι απο που βγαινει το καθαρο και απο που το βρωμικο και αν βγαινουν γρηγορα τα λιτρα που θελω(περιπου 10λ καθε τρεις μερες) και απο τι εξαρταται η ταχυτητα του.. Παρακαλω πολυ βοηθηστε με γιατι μ αρεσουν πολυ τα ψαρια του αμαζονιου και θελω να τους δωσω καλο νερο ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Themata/osmose.htm
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=35633 To πόσα λίτρα θα βγάζει εξαρτάται απο την μεμβράνη της ΑΟ. Η μικρότερη ειναι 50 γαλόνια την μερα. Γυρω στα 200 λιτρα τη μερα δλδ.. |
|
||||
|
||||
![]()
Αυτο σημαινει οτι θα πρεπει να ειναι ολη την μερα συνδεδεμενη με την βρυση?
|
|
||||
|
||||
![]()
Οχι, μπορεις και να την βγαζεις αρκει να φροντιζεις να κραταει νερο μεσα, βαζοντας ισως βανακια στα λαστιχα...
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Χμ, μου φαινεται λιγο περιπλοκο το ολο θεμα. Γενικως η αλλαγη με νερο α/ο θεωρειται χρονοβορα? Γιατι δεν θα εχω πολυ εως καοθολου χρονο φετος..
|
|
|||
|
|||
![]()
Δεν είναι χρονοβόρα, είναι "χωροβόρα" γιατί χρειάζεσαι ένα βαρελάκι (αυτά με το κεραμιδί χρώμα για ελιές, βολεύουν) για να μαζεύεις το νερό της Α/Ο.
Ανοίγεις την βρύση μερικές ώρες πριν την αλλαγή νερού και γεμίζει το βαρελάκι (αυτή την διαδικασία μπορείς να την κάνεις και 1-2 μέρες νωρίτερα). Κι όταν θέλεις να κάνεις την αλλαγή, απλά γεμίζεις το ενυδρείο από το βαρελάκι (με σωλήνα, κουβά κλπ) αντί να το γεμίσεις από την βρύση. Φυσικά το γέμισμα του ενυδρείου μπορεί να γίνει και απευθείας από την Α/Ο, χωρίς βαρελάκι, αλλά τότε είναι πραγματικά χρονοβόρα δουλειά, παίρνει ώρες. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Στη πλαγια εξοδο εφαρμοζεις το σωληνακι της ΑΟ και απο κατω μπορεις να ξεβιδωσεις τη σιτα και να εφαρμοσεις πχ το λαστιχο του μπαλκονιου αν την βαλεις στο μπαλκονι Με το μαυρο διακοπτακι επιλεγεις που να στελνεις νερο ή καποιο απο αυτα http://www.waterwaves.gr/index.php?t...ategory_id=203 Υπαρχουν adaptor στα υδραυλικα για να τα φερεις εκει που θελεις.
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστω πολυ και την βρηκα την ακρη! Μια ακομα ερωτηση, εδω και μια εβδομαδα κανω αλλαγες καθε μερα απο 8λιτρα μονο απο α/ο στο 100αρι μου το οποιο ηταν γεματο με νερο βρυσης και το πεχα απο 8.1 εχει κατεβει μονο στο 7.6. Ειναι φυσιολογικο αυτο η κατι κραταει το πεχα ψηλα??
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|