|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Paludarium - Vivarium - Καλλιέργειες εκτός νερού Μισό νερό, μισό γη και αέρας, σε όλους τους συνδυασμούς! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
¶λλα δύο πανέμορφα φυτά τα οποία αναπτύσσονται εντός και εκτός νερού…απολαύστε την emersed μορφή τους…
![]() Staurogyne sp. (repens) ![]() ![]() ![]() ![]() Κάποιες παρατηρήσεις Η staurogyne σε αντίθεση με την εμφάνιση της μέσα στο νερό όπου παραμένει χαμηλή στο βυθό και έρπει, σε μια emersed καλλιέργεια ανάλογα με το φώς που προσφέρουμε αναπτύσσεται αρκετά σε ύψος.. η ανάπτυξη της είναι αργή και σταθερή… Marsilea hirsuta ![]() ![]() Η Marsilea hirsuta emersed, είναι ταχύτερη σε σχέση με την εντός νερού ανάπτυξη της ανάλογα με το υπόστρωμα που θα της προσφέρουμε. Οι δρομείς του φυτού αναπτύσσονται σε όλη την επιφάνια του δοχείου. Το ΅ύψος του φυτού ξεπερνά τα 10 cm σε αντίθεση με την εμφάνιση του εντός νερού που δεν ξεπερνά τα 3-4 cm. Για να αναπτυχθεί σωστά, το δοχείο όπου θα τοποθετηθεί πρέπει να έχει αρκετό ύψος.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη AQUA PURA : 26-07-10 στις 23:34 |
|
||||
|
||||
![]()
πολυ ωραια τα φυτα σου emersed-maniac
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Eυχαριστώ πολύ γλυκανάλατε φίλε μου
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
το έχεις αναγάγει σε επιστήμη. πολύ υγιή φαίνονται.
όσες φορές δοκίμασα emersed ήταν λες και τους έριξα οξύ. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Λες να αλλάξω επάγγελμα ? να αφήσω το marketing και να ασχοληθώ με την ανθοκομία…δεν είναι κακό… ![]() ![]() Τα πάντα διορθώνονται φίλε μου Γιάννη αρκεί να βρούμε το λάθος…μην πτοήσε ...Τα λάθη που έχω παρατηρήσει να γίνονται από όσους δοκιμάζουν emersed καλλιέργειες για πρώτη φορά είναι τα εξής…
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Πολυ ωραια Αντωνη !
Η Marsilea εχει γινει απο τα πιο αγαπημενα μου φυτα, ειτε μεσα στα ενυδρεια , ειτε emersed.Να αναφερω οτι ηταν δωρο του Σπυρου (ispyi) και την παρηγγειλε απο γερμανια,Ταξιδευε 2 βδομαδες, χαθηκε το δεμα...κι οταν εφτασε, ειχε σφραγιδες απο τα μισα ευρωπαικα ταχυδρομεια ![]() Εγω την πατησα σ αυτο που λες οτι θελει υψος , και την εβαλα emersed σε μικρο ταπερ και τωρα θελει μεταφορα σε πιο ψηλο. Τo Staurogyne, ομορφο ειναι αλλα εμενα δεν με ενθουσιαζει τοσο ...sorry , γουστα ειν αυτα ![]() Να πω και κατι λιγο ασχετο αλλα καλο ειναι να μαθαινουμε... τα τριφυλλια (Marsilea sp) ανηκουν στην ιδια οικογενεια με τις φτερες ! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() "μην τάξεις σ' άγιο κερί και σε παιδί κουλούρι" που λένε. Βέβαια εγώ αγία δεν είμαι, αλλά φέρνω λίγο σε παιδί και για το "τριφυλλάκι" κάνω σαν μωρό!!! ![]() ![]()
«...όταν μια πόρτα στη ζωή κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Ευτυχισμένος θα είναι ο άνθρωπος που δεν θα σταθεί να κλαίει μπροστά στην κλειστή πόρτα, αλλά θα ψάξει να βρει την ανοικτή και να ευτυχήσει.» [B]Helen Keller [ |
|
||||
|
||||
![]()
Ολα θα γίνουν αγαπητή Lucy είχα κάτι προβληματάκια με την marsilea και την γάτα μου…
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Να υποθέσω ότι η γάτα θεώρησε ότι έπρεπε να ...λιπάνει το δοχείο με την μαρσίλια;
![]()
«...όταν μια πόρτα στη ζωή κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Ευτυχισμένος θα είναι ο άνθρωπος που δεν θα σταθεί να κλαίει μπροστά στην κλειστή πόρτα, αλλά θα ψάξει να βρει την ανοικτή και να ευτυχήσει.» [B]Helen Keller [ |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ludwigia repens ΚΛΑΔΕΜΑ | stelios_ant | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 2 | 05-04-10 10:39 |
ludwigia repens | doctor | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 17 | 24-12-09 14:50 |
emersed? | maikl | Paludarium - Vivarium - Καλλιέργειες εκτός νερού | 2 | 26-10-08 12:16 |
emersed, Help!!! | noe | Paludarium - Vivarium - Καλλιέργειες εκτός νερού | 7 | 27-11-07 23:14 |
Ludwigia repens | flipper | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 2 | 01-04-07 14:17 |