|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Paludarium - Vivarium - Καλλιέργειες εκτός νερού Μισό νερό, μισό γη και αέρας, σε όλους τους συνδυασμούς! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
καλησπέρα,
πριν από μια ώρα γύρισα από ένα τριήμερο στη Μυτιλήνη, όπου είχα πάει για ένα γάμο. Στο γάμο λοιπόν επειδή συμμετείχα λίγο στις προετοιμασίες είδα έκπληκτος τον ανθοπώλη να ανοίγει 5-6 φενιζολάκια με moss και να την απλώνει σαν στολισμό!! εννοείται ότι πήγα και τον ρώτησα. Μου είπε ότι είναι moss (αλλά δεν ήξερε αν είναι υδρόβια) και ότι το αγοράζει εισαγωγή από τη φιλανδία με 8-10ευρώ το φενιζόλάκι. Σημειώνω ότι το φενιζολάκι χωρούσε περίπου 30-35 μερίδες moss. Αν κρίνω από την εμφάνηση είναι ίδια ακριβώς με την java moss που έχω στο ενυδρείο μου. Θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κανείς αν υπάρχει moss που δεν είναι υδρόβια αλλά υδρόφιλη, γιατί αγόρασα ένα φενιζολάκι (10 ευρώ) και σκέφτομαι αν μπορώ να το χρεισημοποιήσω. ![]() Με προβληματίζει η μεγάλη διαφορά στην τιμή με την αντίστοιχη που πωλείται για ενυδρειακή χρήση. Υ.Γ. Υποθέτω βέβαια ότι θα χρειάζεται απολύμανση; ή κάποια επεξεργασία πριν τη βάλω στο ενυδρείο... Επίσης σκέφτομαι να το δοκιμάσω πριν σε μια λεκάνη με νερό για καμιά 15αριά μέρες για να δω τη συμπεριφορά. Θα βάλω και φωτογραφία αύριο γιατί σήμερα δεν έχω φωτογραφική...
|
||||
|
||||
![]()
Μήπως το συγκεκριμένο moss ήταν ξεραμένο πρός νωπό…(κοινός αποξηραμένo
![]()
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη AQUA PURA : 07-06-10 στις 22:10 |
|
||||
|
||||
![]()
αποξηραμένο δεν ήταν και μάλιστα το κράταγε υγρό...
για sphagnum δεν ξέρω, δε μου μοιάζει πολύ αλλά δεν κόβω το λαιμό μου. το μεσημέρι θα ανεβάσω φωτογραφίες... Πάντως σκέπτομαι να το βάλω για δύο εβδομάδες σε νερό και να δω πως συμπεριφέρεται. αν μαδήσει το πετάω, αν όχι πανηγυρίζω...
|
||||
|
||||
![]()
Αν και εξακολουθώ να πιστεύω πως το συγκεκριμένο βρυόφυτο δεν είναι υδρόβιο, αλλα κάποιο είδος βρυόφυτου απο αυτά που προείπαμε το οποίο απλά μοιάζει με τo java και διατηρήτε με την υγρασία…
![]() ![]() Να έχεις υπόψην ότι κάποια βρυόφυτα έχουν την ιδιότητα με το που βραχούν ενώ ηταν ξερά να “ξαναζωντανέψουν” δλδ όπως και στην φύση ξεραίνονται τις εποχές ξηρασίας αλλα διατηρούνται ζωντανα με αυτόν τον τρόπο και αντίστοιχα τις υγρές και κρύες εποχές επανέρχονται στην φυσική τους κατάσταση και αναπτύσσονται …
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη AQUA PURA : 08-06-10 στις 18:58 |
|
||||
|
||||
![]()
να οι φωτογραφίες από τη Moss.
πως τη βλέπετε???
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
bba - moss | lucky13 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 17-01-10 02:31 |
Java moss VS Java moss Chrismass tree | DIMITRIS72 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 8 | 27-02-09 15:23 |
Αναγνωριση moss | Raven | Αναγνωρίσεις φυτών | 29 | 23-12-08 02:21 |
moss | leonm | Ιστοσελίδες στο Internet | 0 | 23-10-06 14:25 |
java moss, Christmas Moss | deMetrIs | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 2 | 21-12-05 15:11 |