|
|
||||
|
||||
![]()
Θελω να ρωτησω για τα συγκεκριμενα ψαρακια,επειδη εχω ενα ζευγαρι και εχω ψιλομπερδευτει.Τι απαιτησεις νερου εχουν και σε τι θερμοκρασια?Προς το παρον τα εχω σε 150λιτρα κοινωνικο του οποιο κανω αλλαγες με αντιστροφη οσμωση και θερμοκρασια σταθερα 27-28.Ακουσα και την αποψη οτι ειναι κρυου νερου και οτι μπαινουν και σε νερο δικτυου(αν ισχυει αυτο μπορω να τους διαθεσω 80 λιτρα μονα τους).Ρωταω γιατι απο τοτε που εχω αρχισει να κανω αλλαγες νερου με οσμωση εχουν ψιλοχασει την κινητικοτητα τους ιδιος ο αρσενικος και μου καθεται στον πατο.
|
|
||||
|
||||
![]()
Το ιδανικο για αυτα ειναι ενα ph 7-7.3 με kh περι το 8-12.
Απο θερμοκρασια παλι το ιδανικο ειναι 22-23 βαθμοι. Μηπως ομως κατεβασες πολυ αποτομα την σκληροτητα του νερου σου με την Α.Ο,αν ναι ισως ειναι ενας λογος που τα κανει αυτα ο αρσενικος σου,ο αλλος λογος ειναι σιγουρα η πολυ υψηλη σου θερμοκρασια,οτιδηποτε πανω απο 25-26 για αυτα τα ψαρια ειναι απαγορευτικο!
|
||||
|
||||
![]()
Το ph δεν εχει πεσει κατω απο 7,4 και το gh ειναι στο 6.Δεν το εκανα αποτομα 3 αλλαγες νερου εχω κανει μονο απο οσμωση 1 καθε εβδομαδα ενω πριν ηταν με νερο δικτυου το ενυδρειο.(ph στο 8,4 και gh στο 10).Η θερμοκρασια παντα ηταν εκει που ειναι τωρα γιαυτο παραξενευτικα.Το kh μετρας σαυτην την περιπτωση η το gh για την σκληροτητα εννοω??
|
|
||||
|
||||
![]()
Ανθρακικη σκληροτητα το kh.
Kρατα εκει το ph σου αλλα κατεβασε σταδιακα την θερμοκρασια,ενα βαθμο το διημερο και σταθεροποιησε την στους 22-23.
|
|||
|
|||
![]()
Σιγουρα παιζει ρολο και η θερμοκρασια, αλλα εσυ εχε το νου σου και παρακολουθησε τα , μην αποκλειεις να προκειται για ασθενεια.
|
|
||||
|
||||
![]()
Τα ψάρια αυτά δεν θέλουν υψηλή θερμοκρασία, δίνω περισσότερες πιθανότητες σε αυτόν τον παράγοντα (πόσο καιρό τα έχεις ?)
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
fish only? | pipis | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 11 | 11-07-09 17:50 |
paradise fish επιθετικά; | norma | Αρχάριοι γλυκού νερού | 10 | 13-05-08 23:21 |
Ασθενεια σε Paradise.Βοηθεια παρακαλω! | Raven | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 2 | 01-10-07 00:43 |
Fish ID | Manos M. | Malawi | 2 | 08-02-05 20:10 |