|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Άλλα ζώα Συζήτηση για άλλα κατοικίδια |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα, πριν από λίγο γύρισα σπίτι και βρήκα το ένα από τα 2 παπαγαλάκια μου νεκρό. Από χθες ήταν φουσκωμενο και κοιμόταν συνέχεια αλλά δεν περίμενα ότι σήμερα θα το βρω νεκρό. Ήταν στο πάτωμα του κλουβιού, κανονικά καθισμένο με μισόκλειστα μάτια. Η θηλυκιά που έχω έχει ήδη ξεκάνει 2 παπαγαλάκια και αυτή δεν παθαίνει τίποτα. Το προηγουμενο αρσενικό πέθανε στα χερια μου και μάλιστα στο τέλος από ότι κατάλαβα νέκρωσαν τα πόδια και μετά πέθανε. Μπορεί να συνέβει τό ίδιο και σε αυτό?? Μπορεί να κρύωσε??? Το λέω γιατί επειδη λείπω από το πρωί ως το βραδυ από το σπίτι, στο σπιτι δν καίει καλοριφέρ τότε..... Στεναχωρέθηκα πάρα πολύ.... Αλλά θέλω να μάθω τι μπορεί να συμβαίνει. Παρεπιπτόντως, τα παπα΄γαλάκια τα ειχε μια γνωστή μου για 3 βδομα΄δες επειδή έλειπα και τα πήρα πριν μια βδομάδα και δεν τους ειχε αλλάξει από κάτω , και ηταν γεμάτα ακαθαρσίες και τσόφλια από το φαγητό. Στοίβα ολόξκληρη. ΜΠορεί να έπαθε κάτι από αυτόι και να πέθανε???
|
#2
|
|||
|
|||
![]()
Τι να σου πω? Εγώ είχα ένα παπαγάλο κοκατίλ. Το πρωί ήταν μια χαρά χωρίς κανένα σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά. Το βράδυ πέθανε. Έτσι ξαφνικά. Δεν μπόρεσα να καταλάβω τι συνέβη. Το κλουβί ήταν πεντακάθαρο, η τροφή του καλή, δεν ήταν σε ρεύματα αέρος ούτε τρόμαξε ούτε τίποτα. Άρα δεν μπορώ να εξηγήσω ούτε το θάνατο του δικού σου. Κάτι διάβασα για μια ασθένεια που δεν έχει συμπτώματα αλλά μπορεί να πεθάνουν ξαφνικά. Πάντως για καλό και για κακό πρέπει να απολυμάνεις καλά το κλουβί.
|
#3
|
||||
|
||||
![]()
¨Εχω αρχίσει και το σκέφτομαι γιατί η θηλυκιά δεν παθαίνει τίποτα!!! Είναι μια χαρά. Και όλο το ίδιο συμβαίνει. Και με το προηγούμενο αρσενικό τα ίδια!!! Δεν της παίρνω άλλο αρσενικό...Ας μείνει μόνη, τι να πω.....Στεναχωρέθηκα πολύ σήμερα και ήθελα να μάθω τι μπορεί να συνέβει γιατί δεν γίνεται όλο να πειθαίνουν τα αρσενικά έτσι ξαφνικα!
|
#4
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
#5
|
||||
|
||||
![]()
καμια φορα τα πουλια οταν εχουν κατι δεν το δειχνουν κ οταν παρουσιαστουν τα συπτωματα ειναι πλεον αργα.εχε το νου σου στην παπαγαλινα...κ οταν αποφασησειs να τηs παρειs καινουργιο ταιρι(γιατι θα μαραζωσει χωρειs παρεα) κρατησε καραντινα τουλαχιστων 20 μερεs
|
#6
|
||||
|
||||
![]()
οπως ειπε ο Ryu τα πουλια ειναι προικισμενα με την υποκριτικη ικανοτητα. οταν αρρωσταινουν δε το δειχνουν για να μη γινουν στη φυση λεια των θηρευτων. οταν εμφανιζουν καποιο συμπτωμα συνηθως ειναι αργα...
οταν τα πουλια καθονται "φουσκωμενα" και νωχελικα υπαρχει σοβαρο προβλημα και ο θανατος λιγο αργοτερα δεν αποτελει εκπληξη... σαφως και πρεπει να απολυμανεις το κλουβι...αν δεν υπαρχουν μαχες εντονες δε φταιει το θηλυκο.... ισως εξαρχης εγινε μια κακη επιλογη..να ηταν αρρωστο το πουλακι η να ηταν ταλαιπωρημενο...πολλες φορες κρατουνται στα πετ σε τοσο ασχημες συνθηκες που δεν ανακαμπτουν. να προσεχεις να διαλεγεις ενα πουλι αρτιμελεστατο..χωρις κανενα ψεγαδι και ζωηρο με εντονο βλεμμα και στιλπνο φτερωμα. η καραντινα απο τα αλλα πουλια που εχεις επιβαλλεται για λιγο καιρο. καθαριζες καλα με ζεστο νερο τα δοχεια τροφης και νερου?? βρωμικοι πατοι σαφως και κρυβουν πολλους κινδυνους... η χαμηλη θερμοκρασια δε τα πειραζει καθολου. αρκει να ειναι σε φωτεινο μερος χωρις ρευμα αερα...αν δε φωτιζεται επαρκως το δωματιο πρεπει να παρεις ειδικη λαμπα. μια ποικιλια τροφων και κυριως φρεσκια τροφη (χορτα φρουτα λαχανικα) και μπανιο με χλιαρο νερο ειναι απαραιτητα για την υγεια τους. εκανες ολα τα παραπανω??
__________________
|
#7
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Σημάδια σε παπαγαλάκι | kats13 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 19-11-09 12:33 |
άρρωστο παπαγαλάκι - απλό | garfield | Άλλα ζώα | 7 | 05-10-09 11:01 |
ΣΟΣ !!!! Νεκρά και τα 2 !!!! | Minakki | Χρυσόψαρα | 14 | 17-07-08 13:59 |
αρρωστο παπαγαλάκι... | lion | Άλλα ζώα | 8 | 19-05-08 00:08 |
Guppy νεκρό !!! | gemini_str | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 3 | 01-12-04 17:47 |