|
|
|||
|
|||
![]()
Σε μερικές μέρες (Δευτέρα/Τρίτη) θα παραλάβω 20 κιλά ζωντανού βράχου απ'ευθείας από το εξωτερικό. Ο βράχος έρχεται μέσα στο κουτί του τυλιγμένος σε εφημερίδες απ'ευθείας από το αεροδρόμιο.
Μετά από μελέτες που έκανα σε διάφορα site και διαβάζοντας άρθρα και βιβλία για το θέμα ο βράχος πριν μπεί στο ενυδρείο για να αρχίσει το κουράρισμά του πρέπει να γίνει ένα στοιχειώδες ξέπλημα και αφαίρεση νεκρής ζωής (μαυρισμένα σφουγγάρια) με ελαφρύ βούρτσισμα (οδοντόβουρτσα). Η ερώτηση είναι αν έχει νόημα να ξεπλύνω με αλμυρό νερό ή θα ήταν καλύτερα φρέσκο νεράκι ΑΟ γι αυτή τη διαδικασία. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
θα απαντησω με ερωτηση, τι θα σκοτωση λιγοτερη microfauna στον βραχο σου, ξεπλυμα με θαλασσινο νερο η με φρεσκο νερο?
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() όσο για τη microfauna πιστεύω πως το αλμυρό νερό είναι το καλύτερο για την επιβίωσή της. |
|
||||
|
||||
![]()
τι δεν καταλαβες ακριβως
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Καθ'ότι γνωρίζω αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος μεταφοράς και αγοράς ΖΒ, δεν υπάρχει άλλος και με αυτόν αγοράζουν και τα μαγαζιά. Αλλά δεν καταλαβαίνω πιο είναι το επιχείρημα σου, ότι γενικώς δεν αξίζει ο ΖΒ?
|
|
||||
|
||||
![]()
νομίζω ότι ο φίλος εννοεί ότι ο βράχος επειδή έχει μείνει πολύ καιρό εκτός νερού έχει νεκρωθεί...
εξάλλου ο ΖΒ χρησιμοποιείται για τις λειτουργίες που προσφέρει ως βιολογική φίλτρανση στο ενυδρείο, και αν έχουν νεκρωθεί οι μορφές ζωής που κουβαλούσε πάνω του από την θάλασσα μάλλον δεν είναι και τόσο πρόβλημα αφού πολλές από αυτές είναι ανεπιθύμητες στο ενυδρείο. και εγώ δεν νομίζω να υπάρχει άλλος τρόπος μεταφοράς ΖΒ από το εξωτερικό να στον φερουν πχ μαζί με το νερό... οπότε μάλλον η πιο σωστή διαχώρηση μεταξύ του ΖΒ είναι αν αυτός είναι κουραρισμένος ή όχι. για να απαντήσω στην ερώτηση σου... καθάρισε τον με θαλασσινό νερό καλά για να φύγουν οι νεκρωμένοι οργανισμοί οι οποίοι είναι σε αποσύνθεση και θα ανεβάσουν τα επίπεδα αμμωνίας στο ενυδρείο σου... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αυτο που διαχωριζει τις κατοιγοριες που ζωντανου βραχου ειναι η περιοχη απο την οποια συλλεγετε.Το πια περιοχη ειναι καλυτερη ή πιο οφελημη βιολογικα αν θες, ειναι μια αλλα ιστορια, ωστοσο αυτος ειναι ο σωστος(απο αποψη βιολογιου κερδους)διαχωρισμος.Ποσο πιθανον ειναι να επιβιωσει η ζωη που υπαρχει μεσα στο βραχο μετα απο τη διαδικασια της συλλογης του πακεταρισματος της αποστολης κλπ...Στο χωρο των χομπιστων το καλος και κακος ζωντανος βραχος αναφερεται στο βαρος του και στη μορφολογια του κυριως. και εχει λογικη απο τη στιγμη που παιρνουν ενα νεκρομενο κομματι βραχου.Αυτο που επιβιωνει ειναι κυριως η κοραλινη.Με αυτη τη λογικη λοιπον αγοραζεις νεκρο βραχο και βαζεις και ενα κομματακι ζωντανο(αν και μπορεις να το παραλειψεις) και απλως περιμενεις το ενυδρειο σου να στρωσει.Επισης μπορεις να ριιξεις πανω απο το νεκρο βραχο ξυσμα κοραλλινης ωστε να κανεις το μπολιασμα.Επισης ποτε δε θα επαιρνα ζωντανο βραχο που δεν εχω δει.Αυτο ειναι το σκεπτικο και φυσικα ΔΕΝ ειναι κανονας.Μια χαρα θα παει και ο βραχος που πηρες θα τον κουραρεις και εισαι μια χαρα.Το θεμα ειναι κυριως οικονομικο και ψιλα γραμματα σε οτι αφορα την εξεληξη του χομπι.καλη αρχη να εχεις ------------------------- Παράθεση:
![]()
Βασίλης Ομορφιες απο τη Σιφνο η συζήτηση συνεχίζεται και αφού κλείσει ο υπολογιστής, είμαστεεδώ Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη sifnos : 06-11-09 στις 09:59 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Τελικά είσαι γουρλής...
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Με γειά Μάριε....πολύ καλός!!
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Εγω εχω διαπιστωσει πως οσες κακουχιες και ταλαιπωριες και ωρες εκτος νερου να υποστει ο ΖΒ , "δινει" στο ενυδρειο μας πολυ περισσοτερους ζωντανους οργανισμους απο οτι μπορουμε να φανταστουμε , οργανισμοι που κανουν το ενυδρειο μας να δειχνει πιο φυσικο. Το μονο που με εχει απασχολησει ειναι οι οργανισμοι που ενδεχεται να βλαψουν τα ζωντανα μας ή τα νευρα μας ( aptaisia , hydroids ...) οπου εγκειται στον καθε χομπιστα να κρινει τι ειναι πιο σημαντικο για αυτον και προς τα που γερνει τελικα η ζυγαρια ... νεκρο ή ζωντανο .
Οσον αφορα την απονιτροποιηση και ενα τουβλο να βαλεις μεσα θα την κανει την δουλεια ... απλα θα πρεπει να γεμισεις το ενυδρειο τουβλα για να να εχεις ικανοποιητικη επιφανεια για να δουλεψουν τα βακτηρια.
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ετοιμασίες.. | Juan | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 4 | 09-12-05 08:44 |