|
|
||||
|
||||
![]()
Καταρχήν έχω ένα 60 lt ενυδρείο ..πριν από λίγο καιρό είχα μέσα 2 χρυσόψαρα τα οποία επέστρεψα πίσω γιατί δεν είχα κάνει στρώσιμο στο ενυδρείο και προτίμησα από το να τα χάσω και τα δυο να τα επιστρέψω πίσω στο πετ σοπ οπού και τα αγόρασα (υψηλές ποσότητες αμμωνίας)..πριν από 3 μέρες έβαλα μπόλι από έναν φίλο πετσοπα ..κάθε μέρα τοποθετώ βακτηρία μέσα στο νερό και έχω τοποθετήσει και 4 μπαλίτσες τροφής ..μπορείτε να μου πείτε αν κάνω κάτι λάθος? ..επίσης μέσα αυτή την στιγμή έχω δυο ανουμπιες και πωρόλιθο με υπόστρωμα ..ποτέ πρέπει να ξανά κάνω έλεγχο για αμόνια? .επίσης έχω και κάτι σακούλιασες με άνθρακα ..σε τι χρησιμεύει ο άνθρακας στην φάση που είμαι τώρα? ευχαριστώ
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Ότι αφορά το στρώσιμο δεν έχω εμπειρία από στρώσιμο με μπόλι, τα βακτιρίδια απ'οτι λένε τα παιδιά στο forum δεν χρησιμεύουν και πολύ και για να σου πω την αλήθεια επειδή και εγώ ξεκίνησα όπως εσύ χρησιμοποίησα βακτηρίδια για το στρώσιμο (όπως μου συνέστησαν από το πετ σοπ) αλλά το ενυδρείο μετά από μια εβδομάδα με βακτηρίδια δεν κατάλαβε τίποτα, όπως αποδείχτηκε αργότερα. Έβαλα τα ψαράκια μου μέσα χωρίς να γνωρίζω μετρήσεις και όταν ανακάλυψα το gab και πήρα μετρήσεις κατάλαβα οτι το ενυδρείο ήταν άστρωτο κα είχε άρχισε να στρώνει με τα ψαράκια μέσα
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
α ευχαριστω πολυ θωδορακη!
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
τον ανθρακα τον βγαζεις και τον κρατας για περιπτωση που θα τον χρειαστεις στο μελλον...
τα βακτηρια πιθανον να μη βοηθησουν αλλα δε θα βλαψουν κιολας...μονο την τσεπη σου... εφοσον εβαλες μπολι ειτε ριχνεις ψαροτροφη να το συντηρεις ειτε ξεκινας με 1-2 μικρα ψαρακια...μετρησεις τουλαχιστον καθε 2 μερες εφοσον εισαι στην αρχη και προσθετεις ψαρια σταδιακα...
|
||||
|
||||
![]()
Πανο να σε ρωτησω και παλι και να με συχγωρεις αμα σε κουραζω
1) στο πετ σοπ μου ειπαν να βαζω καθε μερα βακτηρια οφελει αυτο καπου η θελουν απλα να βγαλουν απο εμενα? ![]() ![]() 2)εχω 65lτ ενυδρειο ποση ψαροτροψη να βαζω εχω αυτη γαι χρυσοψαρα σε σβολακια 3) ποτε θα καταλαβω οτι το ενυδρειο μου ειναι ενταξυ και εχει στρωσει? 4) ..το μπολι το πηρα απο ενα φιλο πετ σοπα ...αλλα θελω να ειμαι βεβαιος οτι δεν εμου μετεφερες καμια ασθενια τι να κανω για να το διαπιστωσω? 5)επισης τα χρυσοψαρακια που ειχα μεσα το ενα απο τα δυο ειχε ich ..πριν τα επιστρεψω |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
αν θες να βαλεις ψαρακια τοτε πριν τα βαλεις ανεβασε θερμοκρασια στους 30 τουλαχιστον και ριξε αλατακι ενυδρειακο να το εξαλειψεις......διαβασε εδω για το ικ http://www.tsamisaquarium.gr/Selides...ultifiliis.htm
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Στρώσιμο ενυδρείου | Filotas | Αρχάριοι γλυκού νερού | 36 | 16-10-07 11:47 |
Στρώσιμο Ενυδρείου | Neoklis | Αρχάριοι γλυκού νερού | 0 | 28-02-07 23:19 |
Στρώσιμο Φυτεμένου Ενυδρείου | Μάριος | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 2 | 08-11-06 17:43 |
Στρώσιμο Ενυδρείου | Filippos | Malawi | 4 | 02-04-04 12:50 |
Στρώσιμο Νέου Ενυδρείου | Filippos | Γλυκό νερό - Γενικά | 30 | 26-03-04 16:15 |