|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα και καλή χρονιά,
Πριν από 3 χρόνια, διαβάζοντας τις πολύτιμες συμβουλές και πληροφορίες που βρήκα στο παρόν forum, κατάφερα και έστησα ένα ενυδρείο 96 λίτρων που διατηρώ μέχρι και σήμερα χωρίς προβλήματα. Το ενυδρείο φιλοξενεί 3 clown loach, 1 Pleco, 3 Corrydoras agasizzi 4-5 ρίζες ανούμπιες. Από εξοπλισμό διαθέτω φίλτρο Hydor Prime 30, θερμοστάτη 200 Watt, και 2 λάμπες των 20 Watt. Δυστυχώς, εδώ και 1 εβδομάδα, το ενυδρείο άρχισε να "δακρύζει" από την πίσω δεξιά γωνία με αποτέλεσμα να έχω ένα μπωλ και να συγκεντρώνω το νερό. ![]() Έχω ήδη πάρει την απόφαση να το αλλάξω. Αυτό που δεν έχω αποφασίσει ακόμη (κι εδώ ζητάω τη βοήθειά σας) είναι τι να πάρω? Ή θα πάω σε μεγαλύτερο γλυκού και πάλι (200-250 λίτρα) ή θα τολμήσω για Reef. Έχω διαβάσει πάρα πολλά για τα Reef, αλλά μου φάνηκαν βουνό και πελάγωσα. ![]() Να το τολμήσω ή θα τρέχω και δεν θα φτάνω? Για ρίξτε καμιά ιδέα! ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Σε ολους στην αρχη φαινεται βουνο φιλε μου ακομα και το πιο απλο.
Εφοσον εχεις διαβασει αρκετα ξεκινα! 200-250 λιτρακια ειναι οτι πρεπει για εναν αρχαριο και απο αποψη συντηρησης-κοστους αλλα και σταθεροτητας παραμετρων. Για οτι χρειαζεσαι εδω ειμαστε. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
εγώ θα έλεγα,να πας στα 400-450 ούτε μικρό ούτε μεγάλο .για να βάλεις και μερικά ψαράκια παραπάνω μέσα.....και δεν θα σκέφτεσαι και κάποια μελλοντική αναβάθμιση στο μέλλον.......... (λέω εγώ τώρα)
![]()
|
||||
|
||||
![]()
400-450 ε?
Χμ, δεν είναι άσχημη ιδέα, αλλά ανεβαίνει πολύ το κόστος και το σκέφτομαι. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι, αν τελικά καταλήξω στα 200-250 ή ακόμη και στα 300 λίτρα, το sump είναι απαραίτητο? Έχω διαβάσει τα υπέρ και τα κατά, αλλά ρωτάω εσάς εμπειρικά τι προτείνετε?
|
||||
|
||||
![]()
To σαμπ για ενα θαλασσινο που θελει να φυσαει και δει σε ενα reef ειναι must!
Εχεις να βαλεις πολυ εξοπλισμο σε αυτο και οχι μονο (ψαρακια μακροαλγες dsb).
|
||||
|
||||
![]()
Ετσι ειναι ...reef ανω των 150-200 λιτρων πρεπει να εχει sump
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
@andreas72
Δεν έχεις άδικο, αλλά μια και μπήκα στο χορό, λέω να χορέψω για τα καλά! ![]() ------------------------- Παράθεση:
Υπάρχει και με 2 Eheim 1260 για μέχρι 3000 λίτρα. Bubble King και ATB είναι όντως απαγορευτικά!
Αλέξανδρος Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη amorealex : 12-01-09 στις 23:06 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Τα αποτελέσματα γνωστά. Τα νερά σε πάτωμα και χαλιά, σφουγγαρίστρες, κουβάδες, ξεσηκώματα, καντήλια και όλα τα συναφή. Ας πρόσεχα. Το ενυδρείο με είχε προειδοποιήσει. Ούτε στο χειρότερο εχθρό μου τέτοια περιπέτεια.
|
||||
|
||||
![]()
Κρίμα ρε Αλεξ!
![]() Ευχομαι να μην σου ξανατύχει τπτ τέτοιο!
|
||||
|
||||
![]()
ποπο ζημια δεν αντεξε την πιεση προφανως η κακης ποιοτητας σιλικονη. αλλιως θα εσπαγε το τζαμι!μες την ατυχια σου να και ενα καλο
|
|
||||
|
||||
![]()
μαλον το σκιμερ θα εκανε πολους κραδασμους..........χα χα χα ......
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]()
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Light reef = reef delight ;) | phaerimm | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 10 | 20-12-08 20:54 |
να το ξεκινήσω??? | Mitsos | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 6 | 15-11-08 10:54 |
Μπέρδεμα πριν ακόμα ξεκινήσω!! | tassssos | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 13 | 27-05-08 11:14 |
Reef ή καλυτερα Light Reef! | glazar | Reef | 19 | 22-03-08 00:02 |
Απορίες αρχάριου | stratosxios | Γλυκό νερό - Γενικά | 14 | 07-12-07 22:38 |