|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Θαλασσινό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ήρθε η ώρα που το όνειρο γίνεται πραγματικότητα!
Με τα ενυδρεία καταπιανόμουν απο μικρή, και εδώ και ένα χρόνο τρέχω με επιτυχία ένα μικρό φυτεμένο με ψαράκια που αγαπάω πολύ και φυτά που πάνε απο το καλό στο καλύτερο. Απο δω και πέρα όμως, πάμε ένα βήμα παραπάνω. Το θαλασσινό όπως και να γίνει είναι η απόλυτη πρόκληση (για μένα) και είμαι ενθουσιασμένη που αρχίζω να δημιουργώ αυτό που εδώ και καιρό επιθυμούσα. Λοιπόν, το κυρίως κομμάτι -tank 120λ, 20kg ΖΒ, αραγωνιτης μπολικος- τα παίρνω έτοιμα, από τον φίλο μας εδώ http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=27686 Εφ' όσον πάμε (για αρχή τουλάχιστον) σε FO ο εξοπλισμός θα είναι ο εξης
Καλως σας βρήκα! |
|
||||
|
||||
![]()
Καλώς ήρθες!
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Αν δεν έχεις αγοράσει κυκλοφορητές θα σου έλεγα να πας σε 2 επί 2000 λίτρα. Οτιδήποτε παραπάνω θα είναι υπερβολή για το συγκεκριμένο ενυδρείο.
|
|
|||
|
|||
![]()
Λες ε?
Κοιτα τους έχω και τους 3... Σκέφτομαι να κάνω καμια περιέργη διάταξη βράχου, στυλ μισό αριστερά μισός δεξια, οπότε οι 3 θα με βόλευαν και θεωρητικά τουλαχιστον στο να υπάρχει κυκλοφορία σ' όλα τα δυσκολα σημεία.. Υπάρχει τρόπος να μου το πει το ενυδρείο ότι είναι πολύ η κυκλοφορία? ------------------------- Ευχαριστώ! αλλά την επόμενη φορά μην μου βάζεις ![]() ![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη AlexandraT : 02-11-08 στις 01:58 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Καλωσήρθες στα αλάτια
![]() ![]() ![]() Πάμε λοιπόν! 1. Απο κυκλοφορία θεωρητικά είσαι μια χαρά.Το θέμα είναι να μπορέσεις να τοποθετήσεις έτσι τους κυκλοφορητές ώστε να μην έχεις νεκρές ζώνες. Δύσκολο έργο με 2 κυκλοφορητές "γαϊδούρια" ![]() 2. Με τόσο βράχο (20 κιλά) πετάς εξ αρχής μακαρόνια , πένες και λοιπά ζυμαρικά ![]() 3. Τι σύστημα θα στήσεις ??Reef ή Fish only?? Παίζει μεγάλο ρόλο το αλάτι! 4. Κάτι γυάλινα πραγματάκια??? ![]() 5. Skimmer, Skimmer, Skimmer, Skimmer, !!!! Πάλι Καλωσήρθες!Εύχομαι καλή επιτυχία.Καλό ταξίδι στον μαγικό κόσμο του θαλασσινού ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Βέβαια και θα στο φωνάξουν, εκτός από τον αραγωνήτη, τα κοράλλια που δεν θα ανοίγουν και τα ψάρια που θα παρασέρνονται από εδώ κι από εκεί. Εντάξει δεν είναι κάτι που δεν διορθώνεται, θα το δεις στη πορεία και τροποποιείς. Για την ώρα και ενώ έχεις μόνο το ζωντανό βράχο βάλτους και τους 3
|
|
|||
|
|||
![]()
παιδια μισό λεπτό!
Βιολογία ΔΕΝ θέλει το φίλτρο??? Δεν θέλω ΚΑΝ φίλτρο???? (που θα μπει ο ανθρακας + ο αντιφωσφορος?) Η απλά το χρησιμοποιώ μόνο σαν χημικό? Όπως μου είπανε πιο έμπειροι το ενυδρείο θα έρθει μετακομίση σπίτι μου οπότε υπάρχει κίνδυνος απο το ανακάτεμα να βγουν απο την αμμο "πραγματα" περιέργα, οπότε ειναι απαραίτητος ο άνθρακας να μαζέψει ότι μεζέψει. Τώρα, σκιμερ είπα να μην βιαστώ και προχωρώντας με 2 ψαράκια που ήδη θα υπάρχουν οτι δεν θα χρειάζεται. Κοιταξτε, δεν πάω με την μια σε reef αλλά πιστεύω οτι αν πάνε όλα καλα με το πρώτο βήμα (fo) το επόμενο θα είναι και το στοκάρισμα με κοράλλια. Απλά ότι αγοράζω τώρα το αγοράζω με την προοπτική και του reef. Στο αλάτι τι διαφορά έχει αυτό? Εγώ από διάβασμα, είδα ότι άριστες συνθήκες θεωρούνται Sal:1026, 26C, 8,2Ph Μια ερώτηση διαδικασίας. Φτιάχνω τώρα το πρώτο νερό. Ως αύριο που θα το βάλω η θερμοκρασία λογικά μπορεί να έχει απόκλιση. Διάβασα οτι δεν θερμένουμε ποτέ νερό με αλάτι... (αλλα μάλλον τις συγκεκριμένες ημέρες δεν θα χρειαστεί τίποτα) Ευχαριστώ! |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|