|
|
||||
|
||||
![]()
εχω φτιαξει θαλασσινο ενυδρειο 120 λιτρων με 5 ψαρια μεσα ,αρκετο ζωντανο βραχο κ.τ.λ. λειτουργει εδω και τρεις μηνες με 3 ψαρια μεσα αλλα τωρα πριν μια εβδομαδα του εβαλα αλλα δυο κ εναν θαλασσι αστερια.του εκανα τεστ σημερα το πρωι και ενω ολα βγηκαν φυσιολογικα το ΝΟ3 βγηκε λιγο ανεβασμενο. τι σημαινει αυτο γιατι δεν εχω εμπειρια μεγαλη στο θαλασσινο, και τι πρεπει να κανω για να το διορθωσω:ευχαριστω.
|
|
||||
|
||||
![]()
Μήπως ταιζεις πολύ ,τι ψάρια έχεις και ποσο μεγάλα κάθε ποτε κάνεις αλλαγές? Τι βιολογία έχεις (ΖΒ η Εξωτερικό φίλτρο).
|
|
||||
|
||||
![]()
Tα νιτρικα ειναι το τελικο προιον του κυκλου του αζωτου και δεν διασπωνται περισσοτερο... Συσσωρευονται στα ενυδρεια και μειωνονται μονο με αλλαγες νερου.
Απο οταν εστησες το ενυδρειο εχεις κανει καμια αλλαγη? Μηπως ειχες κανενα θανατο και αργησες να τον καταλαβεις? Ποσο ταιζεις? Απο φιλτρανση τι εχεις? Σκιμερ? Οι αστεριες και γενικα τα ασπονδυλα ειναι πολυ ευαισθητα στα νιτρικα (αν οχι 0 τοτε <10 ). Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι μια αλλαγη νερου και να μειωσεις λιγο το ταισμα για μερικες μερες.
|
||||
|
||||
![]()
Μηπως ειναι πολλα τα ψαρια για αυτα τα λιτρα και μπηκαν και βιαστικα;;;
Τι ψαρια εχεις μεσα; |
|
||||
|
||||
![]()
Όπως είπαν τα παιδιά παραπάνω ταϊσμα , ανεπαρκές skimming και μηδενικές αλλαγές νερού είναι υπευθυνα για το ανέβασμα των νιτρικών.οπότε αλλαγές νερού , μείωση του ταϊσματος (αν έχεις χέρι σαν του Βασιλάκη
![]()
|
||||
|
||||
![]()
τελικα ειχε πεθανει ο αστεριας μου ο θαλασσης και δεν το ειχα καταλαβει λογο απειριας στο θαλασσινο. αλλαγες στο νερο κανω αλλα οχι πολυ συχνα, μου ειπαν οτι δεν κανει. τον αστερια δεν τον ειχα ουτε 10 μερες μεσα στο ενυδρειο. μαλλον ηταν απο οταν τον αγορασα αρρωστος κ δεν το καταλαβα.
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Οι αλλαγές νερού πάντα βοηθάνε.
|
|||
|
|||
![]()
Αν στο ενυδρείο σου δεν έχεις κοράλλια δεν έχεις ανάγκη αν θα έχει το Ν03 υψηλό. Τα δικά μου ζουν με 100 μονάδες
|
|
||||
|
||||
![]()
Ε δε χρειαζεται να τα ζοριζουμε κιολας !!!
|
||||
|
||||
![]()
ωραια!εκανα αλλαγη νερου και σταδιακα το no3 αρχισε να πεφτει.
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
εγω εχω νιτρικα στο θεο και προσπαθω να τα κατεβασω αλλα ακομα τιποτα
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
ρίξε 1 λίτρο βότκα μέσα και θα στρώσει ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() πλακα κάνω παιδιά στον alexx.. μην βάλετε 1 λίτρο και σουρώσουν τα ψαρια!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Έχεις αρκετό άνθρακα στο φίλτρο σου; θα σου χρειαστεί.
Δυστυχώς δεν μπορώ να σε διαφωτίσω για την αιτία της θολούρας. |
|
|||
|
|||
![]()
Αυτό για την θολούρα, είχα ξανασυζητηθεί παλιότερα και αν θυμάμαι καλά δεν βρήκαμε άκρη...
Πάντως δεν είναι κάτι το ανησυχητικό...
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Aνοδος θερμοκρασιας!! | casperon | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 13-07-08 18:12 |
ανοδος θερμοκρασιας | johnkalaigis32 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 15-06-08 18:24 |