|
|
|||
|
|||
![]()
Παιδια με αυτην την αμμωνια μου εχει φυγει η Παναγια. Πηγα ενα δειγμα νερου σε ενα pet shop (αφου ειχα κανει τις μετρησεις μου και εβγαζε αμμωνια 0,2) για να ελενξει και εκεινος την καταλληλοτητα του νερου. φυσικα μου εβγαλε αμμωνια.
Εν τελει παλι δεν πηρα τα ψαρακια που ηθελα και αγορασα ακομα ενα απο τα πολλα φαρμακα που εχω. Μου λεει παρε αυτο το ΑΜ Guard (reduse and remove ammonia) λεγετε και βγαζε το 1/8 του ενυδρειου για 5 μερες. και την 2 - 4 - 5 ημερα να βαλω 5ml. Εχτες τελειωσα αυτην την διαδικασια (βεβαια μετρησεις σημερα δεν προλαβα να κανω αλλα το βλεπω οτι ακομα εχει αμμωνια). Καμια ιδεα ρε παιδια?? Επισης εχω μονο 4 ψαρακια (2 cloan loach & 2 πλακοστομους) μεσα και ειναι γεματο στις ακαθαρσιες.. βεβαια με την προηγουμενη αλλαγη νερου και αυτες τις πεντε μερες που εκανα αυτο το πραγμα εγινε λαμπικο. Ευχαριστω εκ των προτερων Παναγιωτης |
|
||||
|
||||
![]()
To ενυδρειο ποσο καιρο τρεχει ? Εβαλες τα ψαρακια πριν στρωσει ή απλά εκανες κατι και σου εμφανισε αμμωνια ?
Εφοσον εχεις αμμωνια θα κανεις αλλαγές νερου καθημερινα! Ποσα λιτρα ειναι το ενυδρειο ? |
|
|||
|
|||
![]()
κοιτα το ενυδρειο τρεχει εδω και εναν μηνα περιπου. αλλα οταν αποφασησα να αλλαξω λιγο την διακοσμηση μεσα μου σηκωσε αμμωνια με την μια. εβγαλα κατι και εβαλα 2 ξυλα.
Αλλα και παλι δεν πιστευω οτι δικαιολογητε να εχει αμμωνια μονο με μια αλλαγη που εκανα και προσθεσα 2 ξυλα μεσα!!!! Πραγματικα δεν ξερω τι αλλο να κανω.. δεν το παραταω με τπτ ομως.. εχω τρελο πεισμα και θα το φτιαξω. |
|
||||
|
||||
![]()
Κάνε αλλαγές νερού και μην ταίζεις κάθε μέρα τάιζε μέρα παρα μέρα λίγο και μην το σκαλίζεις άλλο το ενυδρείο με αλλαγές στη διακόσμηση ,με τα ξύλα δεν εμφανίζεται αμμωνία ,πιστεύω πως δεν εχει στρώσει ακόμη το φίλτρο σου.
|
|
|||
|
|||
![]()
Αυτος στο πετ μου ειπε για 5 μερες το 1/8 του νερου και να ριχνω το υγρο. τωρα το φαρμακο που προανεφερα στις οδηγιες του γραφει οτι χρεισιμοποιουμε 5μλ για καθε 200λ ενυδρειου καθε μερα μεχρι να φυγει η αμμωνια.. και αυτο μου ειπε μονο την 2 - 4 - 5 ημερα. το δικο μου ειναι 120λ και εβαζα 5μλ.
δηλ να ξεκινησω να ξανακανω το ιδιο? να βαζω μονο το φαρμακο χωρις αλλαγες νερου? ποσο νερο να αλλαζω αν χρειαζετε να αλλαξω? |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν πιστεύω να κάνεις τίποτε με αυτό το χημικό που σου έδωσε ,κάνε αλλαγές νερού τις τάξης του 30 με 40% κάθε μερα στη θερμοκρασία του ενυδρείου και με το άνάλογο αντιχλώριο και τάιζε φειδωλά και όλα θα πάνε καλά. Παράδειγμα στην πόλη μου άνοιξε ΡET ο μαγαζάτορας δεν ξέρει τίποτε απο ψάρια σε ένα ενυδρείο με χρυσόψαρα ο χαμός ,μου λέει γιατί ψωφάνε κάνουμε τεστ αμμωνίας και αυτή στα ουράνια ,του λέω κάνε αλλαγες κάθε μερα 40 με 50% και μην ταίζεις γιατ'ι είχε και αρκετα ψάρια μέσα και απο τότε του ψοφισε μόνο 1 ψάρι.
|
|
||||
|
||||
![]()
Νομίζω πως την αιτία της αμμωνίας μας την έχεις πει απο μόνος σου!
[quote=Avaya;252295 Επισης εχω μονο 4 ψαρακια (2 cloan loach & 2 πλακοστομους) μεσα και ειναι γεματο στις ακαθαρσιες.. Παναγιωτης[/quote] Έχει δοκιμάσει να καθαρίσεις το χαλίκι σου καθόλου; γιατί σε συνδιασμό με το ότι είναι ακόμα άστρωτο το ενυδρείο σου πιθανότατα να κάνουν την αμμωνία να "χτυπάει κόκκινα"!!!
|
|||
|
|||
![]()
Nαι το χαλικι το εχω καθαρισει αρκετες φορες..
εχω μια ταμπλετα που αλλαζει χρωμα αναλογα με το αν ειναι το νερο safe - alert - alarm - toxic. Εμενα αυτην την στιγμη ειναι στο safe. απλα με παραξενεψε που το τεστ εδειξε 0,15 |
|
|||
|
|||
![]()
Οπως προ ανεφερα εχω την ταμπλετα που δειχνει safe τωρα πια και το τεστ ειναι οκ. ειναι κιτρινο το δειγμα που σημαινει 0 αμμωνια (με τεστ της SERA). Αλλα εχω μια θαμπαδα στο νερο (αρκετη μπορω να πω). Δεν ξερω αν εχει σημασια για την θαμπαδα παντως πριν 1 εβδομαδα εβαλα 2 φυσικα ξυλα μεσα τα οποια τα ειχα μεσα σε εναν κουβα για 2 μερες με 2 αλλαγες την ημερα νερο με καυτο νερο για να φυγει η χωματιλα και οτι υπολοιματα ειχαν πανω.
Μπορω πχ να βαζω το αντιχλωριο για να ξεθαμπωση η απλα να συνεχησω να κανω αλλαγες νερου μεχρι να ξεθαμπωση? απο μπροστα ειναι οκ το νερο αλλα απο το πλαι βλεπεις την θαμπαδα. Ποια ειναι η γνωμη σας για να μπορεσω να κανω το νερο καθαρο και κρυσταλινο? Ευχαριστω Παναγιωτης. |
|
||||
|
||||
![]()
Καθαρό και κρυστάλλινο νερό δεν υφίσταται σε ενυδρεία.... Και έτσι όπως τα λες πλέον, η θαμπάδα είναι απτα ξύλα, κάτι που αρέσει πολύ στα ψάρια. Προτείνω να μην κάνεις τίποτα. Και εξάλλου, το ενυδρείο δείχνει πιο φυσικό έτσι.
|
|
||||
|
||||
![]()
Εγω προτεινω να ψαξεις και τα προφιλ των ψαριων εκτος των αλλων, γιατι οι συνθηκες που εχεις δεν ταιριαζουν σε αυτα τα ψαρια (καποια στιγμη θα πρεπει να πας σε πααααααρα πολλα λιτρα γι'αυτα.) πχ τα loaches ειναι κοπαδοψαρα (+5) τελικο μεγεθος 25cm, 400 lt minimum.
Το οξυγονο (εννοεις αεραντλια?) δεν χρειαζεται. (φυλα το στην ακρη)
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Προβλημα αμμωνιας again! | Greg26 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 21 | 24-08-07 19:05 |
Προβλημα (Test Αμμωνιας) | ΡΑΠΤΗ | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 04-12-06 22:07 |
επιπεδα αμμωνιας-please help | mpouklitsa | Χρυσόψαρα: Ασθένειες - Θεραπείες | 3 | 02-10-04 19:26 |
TEST αμμωνιας | dpan | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 2 | 01-09-03 10:58 |