|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Θαλασσινό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
#1
|
|||
|
|||
![]()
Σε αυτό το post θα ήθελα την γνώμη των παλιών στο σπορ..
Θέλω να ακούσω την γνώμη σας σχετικα με την χρησιμότητα του οζονιστήρα και του φίλτρου αμμου στα ενυδρεία μας . Τελικά ρε παιδιά χρειάζονται ,κάνουν δουλειά ή είναι υπερβολή και χαμένα λεφτά. Θα ήθελα πολύ την γνώμη σας. Mixalis |
#2
|
|||
|
|||
![]()
Παίρνω το θάρρος να απαντήσω, αλλά όχι σαν ειδικός….
Το φίλτρο άμμου είναι ένα από τα καλύτερα τύπου φίλτρα. Απλό, αξιόπιστο και με πολλές δυνατότητες όσον αφορά την βιολογία. Όμως γενικά δεν βάζουμε φίλτρα σε ενυδρεία με ζωντανό βράχο, γιατί έτσι μειώνουμε την δυναμική του βράχου. ¶ρα αν έχεις ένα Fishonly ενυδρείο χωρίς ή με ελάχιστο ΖΒ και δεν μπορείς να «επενδύσεις» σε αυτόν, τότε το φίλτρο άμμου είναι μια αξιόλογη λύση. Έχει και μερικά μειονεκτήματα όμως… Ο οζονιστήρας πάλι μπορεί να μπει άνετα σε fishonly ενυδρείο. Έχει τα θετικά του και τα αρνητικά του. Πιστεύω ότι αξίζει μια τέτοια επένδυση.
__________________
small minds just talk about people, medium minds talk about things, but the great minds talk about ideas... |
#3
|
||||
|
||||
![]()
To θεμα με το φιλτρο αμμου ειναι απλο : ειναι ενα φιλτρο τεχνητης βιολογιας.Σε ενα reef ενυδρειο , λογικα στοκαρισμενο , με καλο σκιμερ/κυκλοφορια και αρκετη ποσοτητα ζωντανου βραχου , το φιλτρο αμμου δεν ειναι απαραιτητο (ή οποιοδηποτε αλλο φιλτρο τεχνητης βιολογιας).Σημαντικη παραμετρος ειναι το στοκαρισμα ...αν θες ενα ενυδρειο τιγκα σε μεγαλα ψαρια που τρωνε/λερωνουν πολυ και εχεις ενα σκιμερ οριακο των λιτρων σου , τοτε ισως να χρειαστει ...ισως οχι στην καθημερινοτητα αλλα οταν κατι δεν παει καλα (πχ να πεθανει ενα μεγαλο ψαρι κατα τη διαρκεια της απουσιας σου).
Με τον οζονιστηρα ειναι λιγο πιο συνθετη η κατασταση εφοσον η λειτουργια του επηρεαζει μια πιο ''σκοτεινη'' παραμετρο του ενυδρειου ...αυτη του ORP. Η ιδεα απλοικα ειναι οτι το οζον (πες το οξυγονο) μπαινει στο ενυδρειο και οξυδωνει τα καταλοιπα ...τα ''λειωνει''.Πρακτικα στο ματι , θα δεις ενα ενυδρειο με νερο διαυγες και το σκιμερ να δουλευει καλυτερα.ΙΜΟ , η προσθηκη οζοντος σε ενυδρειο ειναι καλο να γινει καποιους μηνες μετα την εναρξη λειτουργιας του ενυδρειου ...ετσι θα μπορει ο χομπιστας να αξιολογησει καλυτερα τα αποτελεσματα του αλλα και θα εχει τις γνωσεις να το ''διαχειριστει'' : το οζον θελει προσοχη στην εφαρμογη του αφου στα σωστα επιπεδα θα ''καψει'' τα ανεπιθυμητα καταλοιπα ενω σε περιπτωση εκουσιας /ακουσιας υπερδοσολογιας θα καταστρεψει ολο το ενυδρειο. Αυτα και το συζηταμε ![]()
__________________
-Marine Fish only With Live Rock 400 lit. -SPS/LPS Mini Reef 80 lit. -Soft corals Mini reef 80 lit. |
#4
|
|||
|
|||
![]()
σχετικα με τον βράχο που λέμε - αληθεια, υπάρχει κάποια αναλογία σχετικά με τα λιτρα του ενυδρείου και τον βράχο? ζβ πάντα και χώρις να υπολογίζουμε τον αραγωνίτη
|
#5
|
||||
|
||||
![]()
Μπακαλιστικα , 10 κιλα ανα 100 λιτρα χωρις να ειναι απολυτο ...παιζει ρολο το στησιμο , η ποιοτητα του βραχου κλπ
__________________
-Marine Fish only With Live Rock 400 lit. -SPS/LPS Mini Reef 80 lit. -Soft corals Mini reef 80 lit. |
#6
|
||||
|
||||
![]()
Για το οζον θα ηθελα να συμπληρωσω οτι εχει βοηθησει χομπιστες σε περιπτωση που εχει εμφανιστει μια ασθενεια στα ψαρια.
Ενα ακομα καλο ειναι οτι εμπλουτιζει το νερο με οξυγονο . Καλο ειναι να χρησιμοποιειται με κοντρολερ ειδικα για εναν αρχαριο αλλιως πρεπει να πεφτει σε πολυ μικρη ποσοτητα για να εχεις ησυχο το κεφαλι σου (ειναι τοξικο σαν αεριο). Τελος , ενα κακο που εχει η χρηση του οζοντος ειναι το οτι καταστρεφει την ιωδινη που προσθετουμε στο ενυδρειο.
__________________
Bill the Mastoras ![]() ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
γνωμη για πετρωμα | steady | Γλυκό νερό - Γενικά | 8 | 07-09-07 08:59 |
γνωμη για φιλτρο | naupaktos84 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 4 | 26-02-07 15:08 |
Γνωμη ειδικων για CO2 | vasilakis | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 22 | 09-12-06 21:35 |
Την γνωμη σας παρακαλω . | heiko27 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 20 | 28-10-06 21:41 |
τη γνωμη σας | GP250381 | Δίσκοι | 35 | 19-06-06 15:01 |