|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Malawi Αφιερωμένο στο "Greek Club about Cichlid Lovers from iliovas" απ' το οποίο άρχισαν ολα! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλημέρα παιδια!εχω ενα trigon 190l και σκεφτομαι να το διαμορφώσω ετσι ωστε να φιλοξενήσει αποκλειστικά αφρικανικες κιχλίδες(labidochromis,moori k.a).Αυτο που θα ήθελα να ρωτήσω ειναι,1ον αν βάλω άμμο (ισως και πέτρες) απο παραλία θα υπάρξει καποιο πρόβλημα στα ψάρια ή ακόμα και στο ίδιο το ενυδρείο(πιθανή φθορά)?και 2ον η άμμος καθαρίζεται μόνο με σκούπα βυθού ή υπαρχει καποιο φίλτρο(βυθού) για αυτην την δουλειά
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Την άμμο να την πλύνεις καλά ... δεν θα υπάρξει πρόβλημα.
Καθάρισμα με σκούπα βυθού. |
|
||||
|
||||
![]()
Φίλε redshark αν έχεις καλή φιλτρανση και αρκετά καλή κυκλοφορία δεν θα χρειαστεί να καθαρίσεις τον βυθό ποτέ
Βαλε αρκετές πέτρες την μια πάνω στην άλλη το ψάρια από μόνα τους θα βρουν τον χώρο τους |
|
||||
|
||||
![]()
καλησπέρα,φιλε faxkosit λεγοντας καλή κυκλοφορία εκτος απο το εργοστασιακό φιλτρο του ενυδρείου θα χρειαστώ και κατι άλλο?
|
|
||||
|
||||
![]()
Παιδιά μιλάμε για κιχλίδες λίμνης και αναφέρουμε την "αρκετά καλή κυκλοφορία" ως απαραίτητο/θεμιτό?
Μοίπως πρέπει να το ξανασκεφτούμε το θέμα? |
|
||||
|
||||
![]()
Φίλε mmbuna στην αρχή είχα μέσα στο ενυδρείο δυο φίλτρα 600 λ/ω βιολογικό & 200 λ/ω άνθρακα, κάθε μήνα έπρεπε να κάνω σκούπα για να καθαρίσω τον βυθό
Κάποια στιγμή έβαλα ένα κυκλοφοριτη 700λ/ω στα 2/3 από κάτω με αποτέλεσμα να μην κάνω σκούπα εδώ και 2 χρόνια και ο βυθός είναι αρκετά καθαρός. Η κυκλοφορία των φίλτρων μεταβάλετε ανάλογα με το μπούκωμα και πέφτει πολλές φορές και κάτω από το 40% ( ενυδρείο 160 λίτρων) Σε άλλο ενυδρείο 100 λίτρων που κάνω αναπαραγωγή χωρίς βυθό με 700 φίλτρο και 1000 κυκλοφοριτη κάτω στο τζάμι δεν υπάρχει τίποτα , η κυκλοφορία δεν αφήνει τη βρομιά να καθίσει κάτω με αποτέλεσμα να την τραβάει το βιολογικό και να έχω πολύ καλό νερό βιολογικά & εμφανησιακα Η σκέψη μου ήρθε από τον μικρό ύφαλο που έχω όπου με πραγματικά πολύ μεγάλη κυκλοφορία ο βυθός είναι πεντακάθαρος |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Στρώσιμο ενυδρείου REEF προετοιμασία νερού | marios | Θαλάσσια Βιολογία | 3 | 19-07-07 10:05 |
Νέος με κιχλίδες | KARAGIANNISV | Malawi | 31 | 25-02-07 13:01 |
Κιχλίδες με silver shark? | AlexDuke | Malawi | 8 | 18-02-06 16:48 |
Φυτά με κιχλίδες? | Filippos | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 7 | 28-03-04 16:54 |