|
|
|||
|
|||
![]()
Γεια σε όλους παιδία, δεν έχω ξαναστείλει στο φόρουμ σας παρότι έχω περάσει αρκετές ώρες διαβάζοντάς καθώς είμαι αρχάριος στο χόμπι του ενυδρείου και μπορώ να πω ότι το φόρουμ σας συντέλεσε καθοριστικά στην δημιουργία του ενυδρείου μου(γλυκού νερού).
Το ενυδρείο μου το είχα στρώσει αρκετό καιρό πριν και είχα βάλει και κάποια φυτά πριν 10 ημέρες έβαλα 6 ψαράκια και πριν 7 ημέρες πρόσθεσα και 2 κλόουν οι οποίοι όλη την ημέρα έμεναν κρυμμένοι και ξεμύτιζαν μόνο το βράδυ. Το ενυδρείο είχε και σαλιγκάρια λόγω φυτών αλλά σε περιορισμένο αριθμό. Σήμερα οι κλόουν ξεμυτίσανε και με ανοιχτό φως για αναζήτηση τροφής και παρατήρησα μικρές λευκές κουκίδες οι οποίες πλήθαιναν στην ουρά. Μπορείτε να με συμβουλεύσετε; Είναι ιτσ; Πως δημιουργήθηκε και τι πρέπει να κάνω; Τα αλλα ψαράκια; ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Οι κλόουν και εφόσον μιλάς για αυτούς http://www.tsamisaquarium.gr/Selides...cracanthus.htm
είναι πολύ ευαίσθητα ψάρια ειδικά στο ick και βέβαια θέλουν περισσότερα λίτρα από αυτά που αναφέρεις στο προφίλ σου! (τουλάχιστον 200 λίτρα) Για θεραπεία θα πρότενα αλατάκι (3 γραμ / λίτρο) και σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας στους 29-30 βαθμούς! Σε 10 μέρες θα έχεις καθαρίσει! Ελπίζω οι τιμές σου (ΝΗ3/ΝΗ4 - ΝΟ2) να είναι μηδέν!
|
|||
|
|||
![]() Ευχαριστώ. Εννοείες το κατεργασμένο μαγειρικό αλάτι; Τα άλλα ψαράκια με την άνοδο της θερμοκρασίας και το αλάτι κινδυνεύουν. Έχω 2 πιγκουίνους, 2 χήρες και αλλα δυο που δεν τα εχω αναγνωρίσει ακόμα
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
από αυτήν την άποψη και εφόσον το φως είναι ένας παράγοντας που μπορεί να στρεσάρει τα ψάρια .. ναι θα μπορούσε .. αλλά εσύ πως το εννοείς ?? ps. αλλάτι χωρίς πρόσθετα ροής. |
|
||||
|
||||
![]()
Χοντρο τυροκομικο αλατι.
|
|
|||
|
|||
![]()
Έχω μια λάμπα gro lux Sylvania 25W την οποία και αφήνω ανοιχτή γύρω στις 6 ώρες. Μήπως δεν είναι αρκετό η το αντίθετο;
Χοντρό τυροκομικό αλάτι προσθέτω δηλαδή 360γρ για 120Λ. μια φορά ή σταδιακά ; Υπάρχει περίπτωση η αρρώστεια να προκλήθηκε λόγω κακής διατροφής; Οι κλόουν πιστεύω ότι ετρωγαν σαλιγκάρια και τωρα που τα σαλιγκάρια εξαφανίστηκαν τρέφονται μόνο απο την τροφή για ψάρια βυθού Dr. Bassleer Biofish Food. αν την προλάβουν απο τα υπόλοιπα. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]()
εγω για το ιτσ οποτε το αντιμετωπιζω χρησιμοποιω ενα φαρμακο.
να το πω? εχει κανει δουλεια παντος |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
κατα την γνώμη μου το καλύτερο είναι το super ick cure της aquatic pharmaceutical αλλά και απο πλευράς κόστους συμφέρει το αλλάτι .. και ποιο υγιηνό για το ενυδρείο μας είναι ... τέτοια φάρμακα καλό είνια να βάζουμε μόνο όταν υπάρχουν ευαίσθητα φυτά μέσα στο ενυδρείο μας που δεν μπορούν να αντέξουν την αλλατότητα της άλλης θεραπείας. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Οτόκυκλοι κινδυνεύουν από κλόουν ? | ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥ | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 2 | 17-04-07 23:46 |
Ασθένεια socolofi | passenger | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 2 | 20-02-06 14:10 |
Λεκέδες στην πλάτη των κλόουν | cubapete | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 29 | 24-01-06 00:55 |
Οι Κλόουν αφανίζονται ένας- ένας | aquatrue | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 6 | 23-06-04 20:41 |
Ασθένεια??? | jperik | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 21 | 29-02-04 18:07 |