|
|
|||
|
|||
![]()
Παιδια καλησπερα! Σε 240αρι με μπουκαλα διοξειδιου απο ευκολα εως μετριας δυσκολιας φυτα σκεφτομαι να βαλω 2 power compact (55w) kai 2 metal halide (75 w).Tι λετε? Εχετε να προτεινετε κατι συγκεκριμενο? Απο power compact βρηκα οτι καλες ειναι οι Osram Dulux L 55W/871 αλλα δεν ξερω αν θα τις βρω Ελλαδα. Περιμενω προτασεις βοηθειας...
|
|
||||
|
||||
![]()
Μήπως είσαι υπερβολικός?
Λάμπες υπάρχουν και στην Ελλάδα.
|
|||
|
|||
![]()
Μαλλον δεν ειμαι . Μακαρι να με διαψευσετε.Οσον αφορα τη συγκεκριμενη, εχω μπροστα μου τον καταλογο της Osram και δυστυχως δεν τη βρισκω μεσα
|
|
||||
|
||||
![]()
Μήπως είσαι υπερβολικός (για την ποσότητα του φωτός)...?
![]() Όσο για τη λάμπα...υπάρχει! ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Εσυ Γιωργο τι θα μου προτεινες? Ουτως η αλλως ψαχνομαι
|
|
||||
|
||||
![]()
Φίλε μου και εγώ πιστεύω πως είσαι υπερβολικός!!!! Πραγματικά σου χρειάζεται όλο αυτό το φως;;; Τώρα πάλι αν το οικονομικό δεν είναι πρόβλημα προχώρα και περιμένουμε φωτογραφίες με τα φωτιστικά τέρατα!!!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Δες εδώ http://www.tropica.com/plant_print.asp Και μετά να σου προτείνουμε και φωτισμό. 1 watt ανα λίτρο ειναι για δύσκολα φυτά επί το πλείστον. Εκτός και θέλεις έτοιμο τον φωτισμό για .......μελλοντικά ΥΓ. Κάνε και μια αναζήτηση στο φόρουμ γιατί μπορει ήδη να σε καλύπτει κάτι απο μέσα. |
|
||||
|
||||
![]()
Δημήτρη θυμάμαι πως είχες κάποιο θέμα με τους ανακλαστήρες...?
Τί εκανες μ'αυτό? Πάντως όπως είπε ο lasal, επιλέγεις τα φυτά που σου αρέσουν και ταιριάζουν στο ενυδρείο και στα ψάρια σου...! Σκληρότητα, pH, φωτισμός... Ένα περίπου είναι 0,25W/lt για χαμηλών 0,50-0.60W/lt για μεσαίων 0,80W/lt < για υψηλών Ρίξε ένα τσεκάρισμα στον κατάλογο της τρόπικα που σου έδωσε και τα ξανασυζητάμε! ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Δημήτρη όπως σου χα πει κι από κοντά, συστήνω ανεπιφύλακτα της MH. Τώρα με τα φυτά που έχεις εγώ θα δοκίμαζα μόνο με τις δυο MH στην αρχή, δεν μου φαίνεται ότι σου χρειάζονται οι PC. Οι MH πια δεν είναι πανάκριβες, μακροπρόθεσμα δε σου βγαίνουν φτηνότερα από άλλες λύσεις. Οι λάμπες για το γλυκό νερό είναι πολύ φτηνές, έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, και ουσιαστικά μπορείς να έχεις πολύ καλό αποτέλεσμα με λιγότερα watt και ώρες απ' ότι αν χρησιμοποιούσες T5 ή PC.
|
|
|||
|
|||
![]()
Γιωργο το σκεφτηκα με τους ανακλαστηρες και τελικα κατεληξα να φτιαξω
καπακι www.tsamisaquarium.gr/Selides/Themata/kapakiReef.htm αν τα καταφερω τελικα...τωρα οσον αφορα τα φυτα, ηδη υπαρχουν, απ'οτι καταλαβα χρειαζομαι 0,6/λιτρο.Αρα αν βαλω μονο τις ΜΗ θα ειμαι καλυμενος απο φωτισμο οπως λεει κι ο φιλος μου ο Μπαμπης.Αν ομως εχω μονο ΜΗ μηπως τελικα εχω αλλα προβληματα του τυπου αλγη, ή μηπως πρεπει να παρω και UV? Ευχαριστω για τη βοηθεια |
|
||||
|
||||
![]()
Αν εβαζα τωρα λαμπες εγω μαλλον θα επαιρνα αυτες...
1)http://www.aquaristic.net/aquarium/l...ct.html?lang=1 2)http://www.aquaristic.net/aquarium/l...ct.html?lang=1 Δεν ξερω αν μπορεις να τις βρεις ευκολα εδω.
|
|||
|
|||
![]()
Δημήτρη από εμπειρία σου λέω πως οι MH ευνοούν λιγότερο από όλες τις υπόλοιπες την ανάπτυξη άλγης, με μια διαφορά: αν τις Τ5 τις ανάβεις πχ 12 ώρες, τις MH θα άρχίσεις από 8 ώρες την ημέρα και θα πάς σταδιακά στις 10.
Οι PC της interpet που λέι ο vasilakis είναι πολύ καλές (ανάλογες έχω στο reef) αλλά λόγω κατασκευής δεν έχουν τόσο καλή διάχυση φωτός όσο οι MH, με αποτέλεσμα να είναι πολύ καλές μόνο για μικρά ενυδρεία (τύπου κύβου), σε μεγαλύτερα καλύτερες είναι οι Τ5 και φυσικά οι ΜΗ. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
φωτισμος | Pritanis | Φωτισμός | 5 | 07-02-07 02:35 |
Φωτισμος | epistimon | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 23-12-05 19:57 |
φωτισμος. | kpanos | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 3 | 14-06-05 15:16 |
ΦΩΤΙΣΜΟΣ | Vasilis | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 7 | 10-09-04 14:23 |
ΦΩΤΙΣΜΟΣ | giannak | Φωτισμός | 3 | 28-07-04 15:14 |